Reklam

 
Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: APM igen

  1. #1

    Reg.datum
    May 2013
    Inlägg
    212
    Jobb
    Lärare, har flugit plan sen 1980. Bygger quads och
    Klubb
    En gång i tiden, Emmaboda 1980

    Standard APM igen

    Håller på att bygga lite olika quadkonfigurationer i skolan med eleverna. Jag har dock fått problem med en kinaAPM. Den vill steka pannkakor istället för att flyga i balans. Jag kommer upp en bit, driver snabbt till vänster för att sedan vända upp och ner. Jag har klickat i compass disable eftersom jag kör utan kompass och GPS, kan det vara problemet? Jag har kalibrerat accelerometern och radion. Jag har även försökt ladda ner loggen, men då står den bara och matar obegriplig info och ingen "loggs"
    Peter

  2. #2

    Standard

    Är det en motsvarande APM 2.6 (som inte har inbyggd kompass som 2.5 har)?
    Har du valt rätt ram, dvs + eller x?
    Går motorerna åt rätt håll?
    Är propellrarna rätt väg?
    Testat "Autotune"?
    Vilken Flight Mode kör du i? Stabilize?
    Använder du Mission Planner?
    Telemetri eller bara USB-kabel?

    Laddat ner loggen så här?
    - Starta Mission Planner
    - Sätt på RC-sändaren
    - Anslut med USB-kabel
    - Connect
    - Fliken Terminal
    - Connect i terminal
    - Log Download
    - Download All Logs / välj...
    - Stäng fönstret och dra ur kabel
    - Stäng av RC-sändare
    Sen kan du för att titta:
    - I Mission Planner:
    - Fliken Flight Data
    - Lilla fliken DataFlash Logs
    - Klicka på Review a Log och välj en .LOG

    Iofs är det en Kina-APM... ;-)
    www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

  3. #3

    Standard

    Jag hade mycket underliga problem med min APM, det löste sig när jag gjorde en eeprom reset och började om med konfigurationen från början.

    Jörgen

  4. #4

    Reg.datum
    May 2013
    Inlägg
    212
    Jobb
    Lärare, har flugit plan sen 1980. Bygger quads och
    Klubb
    En gång i tiden, Emmaboda 1980

    Standard

    Det var ett tag sedan jag höll på med APM. Det är så mycket man ska tänka på och lätt att missa något. Det är den nya versionen av APM 2.7/2.8 beroende på tillverkare. Jag hade glömt att den nya har intern kompass och använder man extern måste man ta bort en jumper, vilket jag senare gjorde. Men den uppförde sig märkligt ändå, nästan ännu mer än tidigare. Jag gjorde då en motortest i mission planner och upptäckte att motorerna inte gick alls som de skulle. Klickade jag på motor D t ex så började 2 motorer gå igång samtidigt. Dessutom ska motorn till höger längst fram börja gå när jag klickar på motor A och sen gå medsols dvs motor B följd av C och D för en quad, men den följde inte det möstret alls utan hoppade hej vilt. Okej, då måste det vara fel på APM eller Esc. Alla kablar är rätt kopplade och jag har gjort alla inställningar som ålänningen tar upp (tack!) för en quad. Kan det vara esc som är fel? Det är en 4 i 1 esc (quattro nånting).

    Ett annat problem är att mission planner hela tiden varnar om att batteriet har för låg spänning trots att det är fulladdat och har över 12v med 3 celler. Och ja, jag har power module och inställt på rätt mA. Kan man ändra på spänningen manuellt eller sköter divider den rätt?

    Om jag inte hittar problemet ska jag göra en reset som Jörgen föreslår.

  5. #5

    Reg.datum
    Nov 2013
    Inlägg
    118
    Jobb
    Data-Statare
    Klubb
    Uppsala Flygklubbs Modellflygare

    Standard

    Hade också oförklarliga problem vid ett tillfälle. Löstes med factory reset, den blev den hur snäll som helst.

  6. #6

    Standard

    Ah, jag trodde ni pratade om 3DRobotics APM 2.6
    2.7 osv är väl nån kopia eller annan tillverkare, ingen aning. Kopior har jag hört att man får vad man betalar för. Så iiingen aning vad som är fel.
    www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

  7. #7

    Standard

    Jag drog mig för länge innan jag gjorde en reset...det borde ju ha varit rätt redan. Du upplever också ett oförklarligt beteende så det är nog bäst att bita i det sura äpplet och lägga en kvart på att göra en reset och ställa in allt igen.

  8. #8

    Reg.datum
    May 2013
    Inlägg
    212
    Jobb
    Lärare, har flugit plan sen 1980. Bygger quads och
    Klubb
    En gång i tiden, Emmaboda 1980

    Standard

    Hittade den här tråden i RCG eftersom jag inte kunde hitta CLI och göra reset. Däremot finns det ju en resetknapp på kortet. Är det bara att trycka på den när ström är påkopplad?

    http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2304328

    Edit
    Ursäkta, CLI finns men när jag kopplar kortet så kom det bara en massa data som aldrig tar slut. Jag kan inte skriva ett kommando.

    Edit igen
    hittade den här tidigare tråden. Ska kanske pröva det som mackay9 säger.

    https://github.com/diydrones/MissionPlanner/issues/460

  9. #9

    Standard

    Reset knappen gör inget sådant, det skulle vara lite opraktiskt om man sabbade alla inställningar om man råkade komma åt den

    mackay9's tips kan vara värt att prova men jag tror mest att det hjälper när man kluddat till inställningarna och då jag inte ser stor anledning att man skall kunna ställa in APM för att få det beteende jag fick på min eller det som du upplever så tror jag att det är ett värre fel än så.

    Prova APM planner och mission planner för att komma in i CLI. Jag har växlat fram och tillbaka mellan dem när jag fått problem med bland annat loggar.

    Jag använde metoden som beskrivs här för att bli av med mina APM problem:
    http://diydrones.com/forum/topics/ho...ment%3A1588595

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •