Reklam

 
Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: GPS till quadcopter - kostnad?

 1. #1

  Standard GPS till quadcopter - kostnad?

  Tjenare!

  Jag skulle behöva lite hjälp med att bestämma ett system för en kompis.

  Han vill ha funktionen "Return to Home" för att säkra flygandet vid FPV (som han i framtiden kanske vill investera i). Vilken GPS och styrplatta skulle ni rekommendera? Finns det ett bättre (billigare) alternativ än DJI Naza?: http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...GPS_Combo.html

  Om han skulle bestämma sig för att köra FPV vill man även ha en radio att lita på. Frsky Taranis är bra, men kräver relativt mycket kunskap. Finns det någon radio som du kan rekommendera som har relativt lång räckvidd men också är simpel att programmera? Duger det med en Turnigy 9X?: http://hobbyking.com/hobbyking/store...Firmware_.html

  /Simon

 2. #2
  Flufs avatar
  Reg.datum
  Jul 2012
  Inlägg
  1 583
  Jobb
  Datornörd på heltid
  Klubb
  Mölndals ModellFlyg

  Standard

  Beros lite på hur han vill flyga FPV. Naza lämpar sig fint till söndagsflygning med lite större kärror, 450+. Den är trött men stabil.

  Skall det köras FPV med 250, lite mer racing behövs en piggare bräda. Där har jag inte exprimenterat med GPS, men Pixhawk kan nog vara ett bra ställe att börja kika på.

  Turnigy 9x blir bra först när man uppdaterar till OpenTX, vilket är samma system som körs i Taranis. Älskar den radion. Men om du vill ha något enklare kan Spektrum DX6i eller Orange RX T6 som är en snarlik klon (som står ut från mängden) fungera utmärkt, programmeras på liknande sätt som Spektrum har jag för mig.

  Första frågan ang FPV, vad är syftet med hans FPV? Glida runt lite, fotografera, racing, long range (notera ev juridiska utmaningar med de olika typerna av FPV och FPV generellt)?

  När vi vet vad han vill uppleva så blir det enklare att hitta kit för honom.
  Flygplan - 1,8m EPP-FPV, 50mm EDF Katana, 1m EPP MX2 3D, DIY vingar, FunJet, Super Stearman 90cm, F16 64mm EDF
  Heli - T-Rex 600N, Gaui X4+Agusta A109, T-Rex 450+Bell 206, KDS 450Q FPV
  Multirotor - HK FPV 250, 3D printad 250, DIY hexa ~500 storlek
  Radio - Taranis + DSM2 modul, FatShark 5.8GHz
  Heter Olof på riktigt men använder samma forumnamn som jag har på många andra forum.

 3. #3

  Reg.datum
  Mar 2009
  Inlägg
  150
  Jobb
  Programmerare
  Klubb
  Trollhättan

  Standard

  Tjena Simon, har vi någon mer som kanske vill flyga med oss? :-)

  Ärligt talat, vill man ha en vettig radio så blir det väldigt svårt att slå en taranis. Alternativet är att hitta något bra begagnat, min DX7'a är helt ok och var billig, men då gäller det ju att ha lite tålamod.

  Du har ju pillat på min Orange T-SIX, det är mycket radio för pengarna, så det är också ett alternativ iofs. Man saknar telemetri, men det kan man ju lösa med en billig OSD istället.

  Angående FC, kanske någon APM skulle fungera? Jag vet inte så jättemycket om dem, men de bör vara billigare än Naza i alla fall. Naze32 och multiwii ska inte vara höjdare på GPS i alla fall.

  Och jag håller med, ta reda på hur han vill flyga. Om det är en 250 som ska rejsas så finns det inte något riktigt bra alternativ för att få dit en gps tror jag.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •