Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 22 av 22

Ämne: val av motor

 1. #21
  Flufs avatar
  Reg.datum
  Jul 2012
  Inlägg
  1 581
  Jobb
  Datornörd på heltid
  Klubb
  Mölndals ModellFlyg

  Standard

  Ang samma tillverkare till flera märken är vad man brukar kalla för binning. Samma princip används inom samma företag som tex Intel. Tillverkar mängder med chip men olika blir olika bra så de sorteras efter prestanda brandas och skeppas efter funktion och/eller kvalitet.

  Annat exempel är paneltillverkaren som tillverkar de 2560x1440 IPS paneler som är i Apple Cinemadisplay och Apple iMac, Apple accepterar bara A++ sorteringen, medan de koreanska skärmarna Catleap och liknande använder sig av A+ sorteringen, dvs man kan inte se skillnad på bilden med blotta ögat men betalar en del skillnad i pris.

  När det kommer till motorerna vet jag inte hur deras binningprocess ser ut men utöver gjutgodset kan jag gott tänka mig att det väljs olika lager för olika tillverkare och olika material till förgasare, nålar etc.

  Utan att ha granska fler motorer av samma märke från samma fabrik, så är en kvalificerad gissning att det är närapå identiskt gods men allt från efterarbete till individuella komponenter borde kunna skilja en del.

  Sedan finns det tillfällen där tillverkningstekniken är så bra att man får fler högkvalitativa produkter än vad som var planerat (normalt är att man scrappar de som inte når upp till förväntningarna och man får en del spill), detta resulterar i att de som skulle köpa "lågkvalitativt" får bättre kvalitet än de egentligen hade beställt och man kan få gyllene högpresterande produkter till kinapriser. Men det är lotto.
  Flygplan - 1,8m EPP-FPV, 50mm EDF Katana, 1m EPP MX2 3D, DIY vingar, FunJet, Super Stearman 90cm, F16 64mm EDF
  Heli - T-Rex 600N, Gaui X4+Agusta A109, T-Rex 450+Bell 206, KDS 450Q FPV
  Multirotor - HK FPV 250, 3D printad 250, DIY hexa ~500 storlek
  Radio - Taranis + DSM2 modul, FatShark 5.8GHz
  Heter Olof på riktigt men använder samma forumnamn som jag har på många andra forum.

 2. #22
  henke2s avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Inlägg
  3 134
  Klubb
  Ljungby RC-Klubb

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Nyroth Visa inlägg
  Även som helgdags flygare är det kul med bra saker ;-)
  Ju färre gånger man flyger desto roligare är det om man kommer hem med sakerna i en bit. I synnerhet om man lagt lite tid bakom byggandet.
  Vasamodel special -Det händer i Ljungby såklart!

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •