Reklam

 
Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Flygtid 6c 5200a 22,2v

 1. #1
  Aspelins avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  47
  Jobb
  Egenföretagare
  Klubb
  RFK Viggen

  Standard Flygtid 6c 5200a 22,2v

  Hej idag igen

  En fråga till alla ni som kan detta.

  Vid vilken volt ska jag lämpligen sätta varningen på?

  Har en acc på 5200A 22,2V och idag satt varningen på 22V. jag får då ca:4min flygtid i min FMS P51 innan det varnar. Då är det inte så mycket akrobatik i dessa flygning och mest 3/4 gas.

  Tack på förhand

  Mvh/Fredric

 2. #2

  Standard

  Beror på ackens skick också. Om du har en ny färsk bra ack så stämmer det bättre. Har du en välanvänd, felanvnd eller gammal så brukar det inte stämma längre...

  Jag brukar aldrig gå under 3,7V/cell med sval ack. Men ännu mer brukar jag sikta på 3,8V, i alla fall senaste tiden och alla mina ackar mår riktigt bra. När man laddar i dem och märker att man laddat 70% så är jag nöjd, blir oftast mindre. Med äldre ackar kan man tro att man laddar i 70% men det är kanske egentligen 90% och acken mår dåligt, då brukar jag se på spänningen. Under 3,7V? Då har du flugit för länge.

  Vissa motorer/setups så drar ju rätt så kraftigt ner spänningen på acken vid belastning, så du kan ha ner spänningen på 3,2V/cell när du flyger, men sen när acken svalnat efter användning (icke ansluten) så kan cellspänningen vara 3,8V. =)

  Det är en cirkus det där. =) Bäst är att sköta ackarna och inte flyga för länge. Då slipper man ha att göra med dåliga ackar.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 3. #3

  Standard

  Jag har larm vid 21,0 V på mina 6S 3300mAh som sitter i en F3A trainer och slutar flyga direkt efter första larm. Det inträffar alltid i en fullgas vertikal och då mäter jag ca 3,7 V/cell i vila efteråt. Accarna är nu två och ett halvt år gamla och still going strong.
  /Leif

 4. #4
  Aspelins avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  47
  Jobb
  Egenföretagare
  Klubb
  RFK Viggen

  Standard

  Aha! tack för detta

  Då har jag lite mer koll :P

  Saknar som "ny"gammal i detta någon typ av bifogad info med lite riktlinjer... Fick en massa fina klistermärken dock

  Mvh/Fredric

 5. #5

  Reg.datum
  Apr 2009
  Inlägg
  1 543
  Klubb
  Karlstads MFK

  Standard

  Hej,
  Tumregeln är att du bör ha ca 20% av kapaciteten kvar när du landar.
  Tänk dock på att med tiden får LiPo lite lägre kapacitet än vad det hade när det var nytt, som nämts.
  Så om du idag får i t ex ca 4160 mAh vid laddning (låt säga i detta exempel att din acc på 5200 mAh verkligen har exakt den kapaciteten) dvs du kan få i 80% kapacitet då hade du 20% kapacitet när du börja ladda. Men säg efter en tid så har batteriet bara en kapacitet på t ex 5100 mAh (av ålder och bruk) då måste flygtiden bli aningens kortare om du fortfarande skall ha 20% kvar vid landningen. Förutsatt att du har ungefär samma motorpådrag under flygningarna.
  Har du telemetri så kan man mäta LiPo accarna under flygning och lägga in ett alarm på lämplig volt, t ex det som föreslagits här 21.0 volt.

  /Bo

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •