Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Tankplasering på liggande motor

 1. #1

  Standard Tankplasering på liggande motor

  Hej är det centrumlinjen på motorn som man ska gå efter på en liggande motor om man tänker på höjden på tanken ? för på stående motor så ska man ju gå efter höjd på ingående bränslenippel eller blir det samma har lite svårt att tänka just nu .Finns det pitts dämpare till en super tigre 51. ? .Blir svårt att få plats med org på min Harmon rocket. Hur viktigt är storleken på dämpare. ? tänkte kanske göra en själv. Andreas

 2. #2
  Michaels avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 563
  Klubb
  Höglandets MFK, RFK Fyris, PAMPA

  Standard

  Om du vill vara riktigt noggrann så är det för en vanlig "sugförgasare" bränslerörets öpningshål i förgasarhalsen som utgör referenspunkten att utgå från, oavsett om motorn monteras upprätt, liggande eller inverterat.

  Om motorkåpan på! din Rocket är någorlunda skalenlig lär även en Pittsdämparen få ont om utrymme. Är det en tvåtaktsmotor du har är det viktigt att dämparen inte är för liten då det extra strömningslära tänder kraftigt minskar prestanda och även kan ge för hög drift temperatur.

 3. #3

  Standard

  Då borde det bli ungefär i mittenlinjen på en liggande montage antar att soppan kommer ut ganska nära mitten i förgasaren.Ja det är ganska trångt i kåpan och org dämpare är väldigt stor och lång så den går en bit bak i själva kroppen

 4. #4

  Reg.datum
  Apr 2009
  Inlägg
  1 539
  Klubb
  Karlstads MFK

  Standard

  Hej,
  Lite info du kan ha nytta av:
  http://www.rcflyg.se/forum/showthrea...l=1#post355786

  Spelar egentligen ingen roll om du har motorn monterad stående, liggande eller inverterat - tankens centrumlinje bör vara vara ungefär i linje med bränslerörets ingång på förgasaren. Sen klarar nog de flesta standard glödstiftsmotorer (utan pump) lite avvikelser från denna huvudregel.

  Ljuddämpare:
  Är det en Horizon Hobby Harmon Rocket 46 ARF (spännvidd 128 cm) du har?
  Om ja så är nog en sidomonterad motor bäst på den modellen. Standard dämparen till Super Tigre 51 borde väl funka men den är ganska lång och det går inte att vinkla ändröret lite snett utåt som man kan t ex med OS ljuddämpare. Du får förstås skära ut lite i motorkåpan för ljuddämparen, vilken det nu blir.
  Det finns en Bisson Pitts style ljuddämpare för Super Tigre G51:
  http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...P?I=LX8671&P=8


  /Bo

 5. #5

  Standard

  Hej bem Tack för svaret . det är en seagull harmond rocket 128cm monterar jag motorn liggandes så blir tankens sughöjd ca 2.5 cm under höjden på bränslenippeln på förgasaren .men instruktionen visar liggande montering så det borde ju funka eller har dom gjort en miss?

 6. #6

  Standard

  Hej bem tittade på din bifogade tråd och går jag efter dina linjer på fotot så borde det bil perfekt höjd kanske 5 mm låg tank

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •