Reklam

 
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 24

Ämne: Störningar igen!! Hjälp! !

 1. #1
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard Störningar igen!! Hjälp! !

  Hej alla glada!
  Detta blir ett längre inlägg l0men jag beskriver problemet kortfattat först,

  Min zmr250:s 5.8ghz-videolänk, när jag köpte den (beg) så satt den 600mw vtx rätt illa och antennen skymdes ibland med dropout i videon som resultat i vissa vinklar, ändrade detta samt har en väns ImmersionRX SPIRO:s på VTX och RX, istället för de billigare lhcp jag hade innan, har provat lite i närområdet FPV och har avskrivit störningen på alla routers och mobiltorn som är vid "mitt" fält.var dock på flygklubben igår (gräsklippnings-plikt) och passade på när ingen flög eller hade någon radioutrustning på.

  Quaden stod 30m från mig på tomgång full videosignal men var 8-10s så komerm en 0.5-1.5s störning där hela videon försvinner -störningen är märkligt regelbunden och verkar inte påverkas av motorernas output (tänkte spänningsfall först).

  Jag hade tidigare under dagen använt samma antenner och samma VRX till en 200mw VTX från min gamla quad i en eztrainer (foamieseglare) och flög den helt störningsfritt på fältet. Och den aktuella 200mw-vtxen hade jag liknande problem med när den satt på en QAV320 dock löstes detta genom att momtera den så långt från all elektronik jag kunde.

  Detta har jag också gjort med den quaden som har störningar, kan någon hjälpa mig troubleshootA.

  Vtx står på höjden på aktern med antennen uppåt, dvs den blockeras nästan aldrig oavsett attityd
  Mobiltelefoner och blåtänder av, slog till och från futaban för att se om den störde. Ingen skillnad, jag försökte med disarmade motorer och varva motorerna och det gav ej någon märkbar skillnad.

  Ett LC-filter, vad gör det egentligen? Kan ett sådant rädda detta? Jag har sett att man kan enkelt göra ett sådant själv och jag antar att den skall på kretsen till vtxen ?

  Förstår inte varför jag ska ha sådana svårigheter med störningar på quads jämt! !!
  Så jäkla surt nu m störningarna när jag har fått en så bra tune att koptern går på räls verkligen, aldrig har det varit så lätt att flyga quad rate LOS !

  En sak, det sitter rpsma adapters på både vtx och vrx, kan detta påverka?

  Vtx och VRX är inte samma tillverkare eller köpta ihop, annorlunda protokoll?, kan jag hamna på någon felaktig"subkanal" ? Jag har en 40ch racebandRX och får bild på 3 olika kanaler, använder den som verkar starkast,.

  -600mw VTX
  -ZMR 250 PÅ 3 o 4s och hs1117-kameran.
  Naze32
  Futaba 2.4ghz diversity fullrange.

  Kan denna regelbundna störning vara futabans diversity som slår över? Notera att jag flög eztrainern fpv störningsfritt med spektrum dx6i dsm2.


  Man kan inte placera VTXen på ett bättre ställe så det kan ej vara felet, jag tänker efter LC-filter kanske problemet löser sig?

  Har ni samma problem? Dvs att det är mycket svårare att få en bra 5.8-signal på en kolfiberracequad än nåt annat?

  Snälla, hjälp, sååå bra tune och klös i koptern, jag vill go crazy och flyga foort och lågt!!

  Mvh Gustaf

  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 2. #2

  Standard

  5.8 är väldigt känsligt för störningar oavsett typ (kolfiber, träd, buskar osv) men detta verkar vara något annat.

  Ett LC-filter ser till att du får en jämn "ren" ström till din VTX.

  En Quad har mycket elektronik på liten plats. 4st ESC som ger ut mycket störningar och det kan påverka din VTX - därav behovet av LC-filter.
  UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

 3. #3

  Standard

  Jag har aldrig haft dålig signal på de fyra quads jag har haft förutom:
  Fel antenn - Left på en och right på den andra
  Fel kanal - Närliggande kanal på annat band
  Billiga antenner - Från eBay
  Kortslutning - När höljet skavts av på antennen så att coaxial-kabelns strumpa tagit i kolfiber chassiet

  För mig så är det videolänken som stör ut rc-länken långt innan jag får dålig bild. Man får aldrig klockren bild med 5.8 videolänk men den är absolut bra om allt är som det ska.

  Kan du länka till exakt vilken vtx och vrx du har?

 4. #4

  Standard

  Hur har du jordat prylarna, är allt draget till samma jortpunkt eller tar du jord till de olika prylarna lite här och där på quadden?

 5. #5

  Standard

  600mW är rätt kraftigt. De jag har så blir heta (ju sämre antenn, desto hetare) och det gillar de inte alls, då blir signalen sämre och sämre eller försvinner helt, eller så har de inbyggt något som minskar sändareffekten eller nåt. Svalnar, blir sen varm igen osv.

  Provat andra frekvenser?

  Kan ju va "protokoll" om det är så där exakt. Men skumt långsamt i så fall.

  Låter skumt att den själv, utan att någon ESC eller motor arbetar, håller på så där.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 6. #6
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Hej allesamman!

  Tack för era inputs!! Jag verkar dock ha hittat källan tilll problemet, kabeln (4polig 3.5mm kontakt till RCA) från RX verkar glappa!!! skönt att det verkar vara det som var problemet!
  Har hittat på kjelloCO en sladd som jag ev skulle kunna använda om det är 3.5mm-hanen som är glapp eller lödningar i den som är mest troligt (3.5mm hörlurskopplingar glappar jämt känns det som) och förhoppningvis inte honan i VrX:en, ska testa med nytt kablage och hoppas det passar utan alltför mycket omlödningar.

  En konstig grej jag gärna vill diskutera dock! Vi var 3st som flög, de två andra kör fatsharks och jag kör visir, eftersom mitt visir glappade men de hade bra och flygbar bild så erbjöd en att låna ut gogglesen, jag har använt dessa förut och aldriig har detta hänt som följer!
  Jag såg dubbelt, bilderna överlappade för mig hur jag än vred ut och in på skärmarna... såg dubbelt i mitten, de överlappade ca 30% i mitten och helt klart oflygbart!! detta har aldrig hänt och jag har använt dessa förut, kan användadet av mitt visir så flitigt tränat om min hjärna och jag nu måste träna att kunna använda goggles ö h t? har ej något synfel!

  Min vän som jag ofta åker med FPV LongRange frågade jag om jag kunde låna hans extra- goggles när jag "åker med" så får hjärnan tränas att återigen smälta ihop bilden för mig, tror att det går rätt fort, jag kom tyvärr ej på att om jag stängt ett öga skulle det nog fungerat men efterklok..etc.

  för att svara på frågorna så delar VTX och kamera jord, sladdar är tvinnade och jag provade alla kanaler jag kunde kör immersionsändare och immersion SPIROantenner. RMRC VRX som felet ligger i, hoppas kunna lösa detta idag! Mina flygvänner hade en bra videolänk från mitt system medan jag fick som störningar men visade sig vara lite glappt!  tack för hjälpen! nu äntligen kanske jag kan få lite säkrare fpvlänk, detta glappande har blivit värre och nu ej flygbart, perfekt bild till ingen bild och tillbaka...usch,, men när jag fixar det här har jag åtminstone optimerat mitt 5.8system så mycket som möjligt med placering av VTX, antenner osv i jakten på störningen=)


  och det värsta är att jag ser och känner hur vältunad koptern är just nu,FPVABSTINENS, den är lätt att flyga LOS t o m i rate och är så tokstabil --- ser ut som den går på räls, vill verkligen se vad jag kan göra med en bra videolänk nu när pidsen är perfekta och 2.4ghz kontrolllen är pålitlig (futaba)

  mvh Gustaf

 7. #7

  Standard

  Om det var Fatsharks med 3D-möjligheter så blir bilden så ifall man råkat komma åt knappen som slår på 3D visning. Men jag vet inte om det var problemet du hade men det låter lite som det.

 8. #8
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  nope, vanliga goggles!

 9. #9

  Standard

  Vilken fatshark-modell var det då? Dominator V3 är "vanliga googles" och dom har 3D-möjlighet

 10. #10
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Nej ,det är äldre goggles, utan 3d, dessutom så stod vi 3 personer med min vtx:s kanal och jag upplevde, störningar men de andra hade inte det, kom fram till att jag måste ha glapp nånstans i mitt quanumvisir, då gav ena vännen mig sina goggles och sa obekymrat 'Här! Ta mina goggles och flyg med!" Satte dom på skallen och fick en smärre chock,bilden överlappar i mitten så gav tillbaka dom och sa
  "Kolla. Det är nåt fel!"
  Han tittade i dem och sa
  "Nej, för mig blir det inte så" ?

  Det var så illa att jag ej skulle kunna köra rcbil ens med effekten av gogglesen.
  Så det blev att skicka upp segelflyg LOS i stället...

  Min hjärna måste vajrat om pga visiret. Som sagt har använt goggles förut och just dom han lånade ut har jag några timmar med, kikade alltid i dem när jag ej hade någpn FPV-utrustning alls, har aldrig haft en sådan här upplevelse, är jag verkligen ENSAM om detta?!?

  typ 30% överlapp , försökte justera bilderna i sidled men det gick inte att få till det, skall "åka med" en vän FPV varje gång han flyger med hans extra fatsharks för att träna om hjärnan, detta är mycket intressant egentligen, synd att jag ej tänkte på att blunda med ena ögat, det hade nog varit flygbart då, vi får se hur lång tid det tar, det MÅSTE ju gå att träna om hjärnan att smälta de 2 bilderna från ögonen till en central bild som normalt.

  Känns typ som "Nu har jag cyklat damcykel i ett halvår så nu kan jag ej längre ens sitta på en herrcykel" ?!?

  Jag är 33 år, var frisk och mådde bra vid detta tillfälle, nykter (givetvis) och äter ingen medicin, hade sovit gott och har inget synfel, blev skitskraj när jag satte på fatsharksen först, trodde jag höll på att få stroke!!

  Mvh Gustaf

  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 11. #11

  Standard

  Du brukar kunna justera IPD-avståndet mellan skärmarna på goggles - om det inte stämmer för dig har du inte exakt samma avstånd mellan dina ögon som din kompis som inte upplever det felet.

  Justera avståndet till du ser en bra bild - inget skall vara dubbelt

  Ofta sitter dessa spakar på undersidan av goggles...annars saknas den funktionen och du bör kolla på andra goggles istället...

  Ang bilden som tydligen är dålig i dina Quantum men bra i deras goggles så har du helt klart hittat ett fel. Något i dina goggles funkar inte som det skall...

  Kontrollera videomottagare, antenn, kontakter, rätt frekvens.
  UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

 12. #12

  Standard

  Detta var mycket intressant Det känns som att ögonen borde vara så pass adaptiva att dom inte skulle kunna vänja sig vid ett visir så pass hårt att man inte kan använda goggles efteråt. Men kanske, är det inte så att man i ett visir automatiskt tittar lite mer "i kors" än man gör med goggles?

 13. #13

  Standard

  Det är samma sak om du tittar i en kikare - du anpassar kikaren efter ditt avstånd mellan ögonen - annars får du en dubbel bild (eller dålig)
  UndCon.com = Under Construction == A constant evolving state of mind...

 14. #14
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Jag vet att man kan justera bilden och jag försöke det, hur jag än gjorde såg jag halvdubbelt, det var liksom 30-40% overlay i mittten från båda skärmarna i gogglesen och dom sagt, använt dessa måånga ggr innan jag fick mitt visir.
  Mycket intressant fenomen jag hoppas och tror att jag kan vänja tillbaka mig om jag hänger med på min väns fpv.


  Ang störningarna/glappen, det var ett glapp i kretsen till el för Vrx:en, gjorde om det men problemet kvarstår ändå

  , det märkliga är att glappet ger mindre avbrott desto närmare VTXen jag är!
  Vrxen har två utgångar(A/V) provade den andra men fortfarande glapp, tror det är glapå i den 2.5mm "hörlursplugg"-hane som är 4polig, det finns en sådan för 49kr på kjell och ska köpa den imorgon och byta ut videolänk-sladden till skärmen och hoppas att detta löser problemet, ammars måste jag öppna skärmen för att se om glappet sitter därl, har vickat på den och glappar ej så hoppas jag ej behöver gå så långt.

  Det är ingen som vet en svensk butik som säljer original quanumsladden?


  Gud vad jobbigt detta är, letar efter ett par goggles beg nu samtidigt då jag vill ha en smidig lösning också så om nån har ett par extra så hojta!

  Mvh Gustaf

  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 15. #15
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Haha!
  "Glappet" var audiosladden som gick till displayen (som har högtalare tydligen) ; jag drog jr den av en slump och vips! ! Alla störningar i princip borta!!
  Gud vad skönt!!
  Var ute och flög precis ,men nu bråkar hs117-kameran, överljust och tvärmörkt om vartannat, enda ingången till den kameran är 3pins - connector signal, plus och minus.

  Kan jag använda ImmersionRCs 600mwVTX att ändra kamerainställningarna på nåt sätt? Ädenna kamera är populär men jag kan ej hitta hur man kommer åt inställningarna!

  (Hoppss det är inställningarna och inte nåt fel på den)

  Så jäkla skönt att vrxen och visiret fungerar bra iaf!


  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 16. #16

  Standard

  Jag vet inte hur man gör om det 3-pin, mina HS1177 har 4-pin och jag följer denna guide: https://www.youtube.com/watch?v=DiUMM7rnwGE

 17. #17

  Standard

  Glapp och dålig kontakt verkar vara problemen. =) Det är just därför man ska ha allt lött i en quad tex, förutom ack-kontakten.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 18. #18
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Ålänning Visa inlägg
  Glapp och dålig kontakt verkar vara problemen. =) Det är just därför man ska ha allt lött i en quad tex, förutom ack-kontakten.
  Hej, menar du att det är glapp till kameran? Och att man bör löda fast kablarna istället för connector till camen???
  Glappet som nu visade sig vara en störning var att audiosladden var inkopplad till visirets skärm(som tydligen har två högtalare!)
  När jag drog ur den försvanm "glappen" dvs störningarna,

  problemet är nu ljushanteringen, behöver ändra inställningarna för ljus WDR bl a men vet ej hur, hs117-kameran gäller det med ImmersionRC Vtx 5.8 600mw.

  Tacksam för hjälp!

  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 19. #19
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Bump på hur man ställer in en hs117-kamera!

  Skickat från min SM-T211 via Tapatalk

 20. #20

  Reg.datum
  Nov 2014
  Inlägg
  149
  Klubb
  Strängnäs Modellflygare

  Standard

  Har du inte fyra pinnar blir det klart svårare eftersom man lägger olika motstod över OSD pinnen för att navigera.
  Man får med en kabel med en lite spak på för att göra inställningarna.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •