Reklam

 
Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: os 61 fs

 1. #1

  Standard os 61 fs

  Hej startade upp en os 61 fyrtaktare som jag fått av en arbetskolega den har legat i ett garage i 25 år.tog isär den och gjorde rent den å den startade och går fint men det kommer väldigt mycket bränsle /olja ur förgasaren varför?.vevhusvetilationen ska den bara vara öppen?. (Är min första fyrtaktare ).hur ska luftskruven stå ?.MVH Andreas

 2. #2
  Michaels avatar
  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  1 538
  Klubb
  Höglandets MFK, RFK Fyris, PAMPA

  Standard

  Vevhusventilationen ska vara öppen, men det går bra att sätta dit en slangbit för att leda bort oljan som kommer ut. Motorinställningen är väldigt enkel eftersom det är en förgasare med luftningsskruv för tomgången. Denna skruv har ganska liten inverkan på fullgasinställningen så börja med att ställa in huvudnålen så att motorn går säkert och jämt på fullgas.

  Dra ner på tomgång så lågt det går utan att motorn dör och låt den gå så några sekunder. Öppna trotteln snabbt mot fullgas och observera vad som händer. Om motorn varvar upp under kraftig rökutveckling och kanske bluddrar lite så är tomgången antagligen för rikt ställd. Skruva då UT (moturs) tomgångsnålen lite i taget till dess motorn svarar så jämt som möjligt på gaspådrag. Om istället motorn tappar varv vid plötsligt gaspådrag, tvekar eller till och med dör gör du tvärtom, dvs. skruvar IN (medurs) tomgångsnålen lite i taget tills motorn svarar snällt på gaspådrag utan att tveka. Ett typiskt tomgångsvarvtal kan ligga runt 2000 rpm. Det går att komma en bra bit lägre, men då måste man ha lite känsla för förgasarinställningen.

  Du kan ladda ner bruksanvisningen till motorn här: OS FS-61

  Hitta rätt med
  GPS-fältlistan
  , http://www.freewebs.com/propellerhead/index_gps.htm

 3. #3

  Standard

  Tack Michael för ett bra svar får prova å nåla lite till så kanske oljesölet från förgasaren försvinner

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •