Reklam

 
Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Extra dämpare?

 1. #1
  Thomass avatar
  Reg.datum
  Jun 2006
  Inlägg
  6 349
  Jobb
  Truck Pilot
  Klubb
  Malmö Radioflygsällskap

  Standard Extra dämpare?

  Nån som har provat en sån här?
  I så fall, dämpar det mycket utan att ta ner effekten?

  http://www.sdshobby.com/engine-fuel-...at-engine.html
  Retroholic!

 2. #2

  Reg.datum
  Nov 2006
  Inlägg
  317
  Jobb
  Ing
  Klubb
  Eslövs mfk

  Standard

  Hej

  Man kan experimentera med extradämpare som man bara tennlödar eftersom originaldämparen drar ner temperaturen på avgaserna (metanol) till ca 50 grader enligt mina erfarenheter. Man kan därför tennlöda ihop efter eget bevåg utan problem.
  Jag har provat en hel del extradämpare av typen - skruva bort den bakre delen av originaldämparen och ersätt den med extradämparen. Bullermätningar visade dock att de inte gjorde ett skvatt nytta på bullret.

  Däremot har jag fått ner bullret betydligt med tennlödade extradämpare som man bara kopplar på avgasslangen. De jag lyckades bäst med var fyllda med tunna Al-brickor (ölburk - klippes med sax) med ett ca 8 - 10 mm hål i mitten ( huggpipa) och packade i dämparen mellan distanser av ringar av Al-plåt (ölburk ). ( Urtypen lär vara revolverdämpare) Ringarna gjordes ganska smala så det blev många ringar och brickor. Man gör dämparen av plåt ( biltema thinnerburksplåt är bra) bockat runt ett lämpligt rör och slangklämmor tills man lödat ihop. Därefter använder man röret till att föra in brickorna resp. ringarna.

  Ett par gavlar med mässingsrör sen klart. Har man tur blir det mycket bullerminskning har man otur blir det verkningslöst. Den som vet mer om bullerdämpningsteorier kan nog förklara varför -- jag avstår.

  PF

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •