Reklam

 
Resultat 1 till 12 av 12

Ämne: Freak accident,oväntat inverterad !!!

 1. #1
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard Freak accident,oväntat inverterad !!!

  Hej!!

  Snabb fråga; denna korta video *(sorry för riktigt dålig a/v, kamerans montering gav tokjello och ljudet är under all kritik) Jag hade två rätt långa zipties för futabaRX-antennerna och visst låter det som de åker in i propparna?

  Var här ute och testade lite nya PIDs och det blåste en del, letade efter bounce-back i snabba manövrar för inställning av D-gain

  vid 1:03 ser det ut som jag gör en halv flipp, detta var ej mitt kommando utan den gjorde detta av sig själv, om bägge främre motorerna stannade pga ziptiesen så bör väl detta resultat vara att vänta?
  tur att jag inte freakade ur och justerade och punchade ur situationen men det var tokläskigt.

  och btw jag updaterade FW till Betaflight 3 igår från CF 1.13, Kan jag skriva in samma PIDS eller är det så mycket förbättringar att dessa då ev är övertune:ade? som jag satte dem nu efter uppdateringen så höjde jag P+D för alla axlar men ej så högt som jag hade i CF för säkerhets skull.

  det skulle vara fint om någon kunde svara på vad jag har att vänta med betaflight 3, satte samma rates och det ser ut som den skall rolla i över 2024grader i sekunden vid full spak? antar att det är rätt?
  Skulle vara bra att veta om jag KAN använda samma PIDs också!
  Specs står i Utube videon, BO spiderhex är plattformen

  it happends at 1:03!!!

  https://youtu.be/wT9KGCjx850

 2. #2

  Reg.datum
  Nov 2014
  Inlägg
  149
  Klubb
  Strängnäs Modellflygare

  Standard

  Inte samma pid.
  Går att läsa under relesenotes


  • New Betaflight PID controller based on deg/sec. All of the future development will all happen in this single pid controller. There is still a Legacy PID controller, which is pretty much evolved rewrite. That one will stay the same.
  • The new Betaflight 2DOF PID controller has some additional extra parameters for configuring. Check out the config options in the configurator. This PID controller allows less overshoot percentage and less Derivative needed to get the same affect.

 3. #3
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  OK, så köra stockpidsen för maiden nu i betaflight 3 nu då? bra att jag läste detta är på väg ut i detta nu, resettar väl PIDS då men Rates är samma?
  mvh G

 4. #4
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Jaha nehej?? Koptern vägrar blankt att arma; stängde av mag:en och fortfarande armade den ej!!

  Är betaflight 3 så jäkla mycket bättre än Cleanflight FW 1.13 som de säger ? ? ?

  Jag tror att jag kan få den att arma om jag stänger av accelerometer och baro och vario men då får jag ej höjdtelemetri och förlorar autolevel och alt-hold, jag flyger 99% ACRO fpv och behöver ej dessa lägen, dock så hade jag flugit bort denna om jag ej haft autolevel konfigurerat, alt.hold är rätt bra grej att ha och vill ha en kopter som vet vad som är upp och ned...

  så min fråga är väl egentligen finns det nån genväg (jag tror att den ej armar pga överstressad CPU vilket verkar vara hyfsat vanligt med f1r, kör naze32rev6full ) för att fixa detta eller måste jag välja mellan eventuellt bättre flygegenskaper(BF) och dessa sensorer(CF)??

  for the record börjar min tune i cleanflight rewrite bli riktigt skön och för mig välflygande, har precis botat lite bounce-back i flippar och rollar med ökad D-gain med en väldigt krisp känsla som effekt=)

 5. #5

  Reg.datum
  Nov 2013
  Inlägg
  118
  Jobb
  Data-Statare
  Klubb
  Uppsala Flygklubbs Modellflygare

  Standard

  Jag kör betaflight 3 på f1 naze utan problem. Om du är funderande på lasten så kan du köra kommandot 'status' (tror jag det var, minnet...) I cli så ser du cpu lasten.

 6. #6

  Standard

  Morron. Rates e inte samma, ställ in den så att du får önskat antal varv per sekund med roll o pitch rate. Du har en finfin kurva o titta på sen roterar modellen i samma takt som dina inställningar.

  Se noggrant över maskinen din.. den vibrerar nått oerhört. Alla dessa vibrationer går in i FC o då kan ungefär vad som helst hända. När den inte låter som en slagborrmaskin kan du tuna den. Man ska kunna lägga på en hd kamera direkt på kolfibern o tejpa fast. Har man jello eller skakningar är det fel pids eller ett mekaniskt problem.

  Sent from my SM-G920F using Tapatalk

 7. #7
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Ah, videokvaliten och spec ljudet, detta är en keychainkamera ochj du såg videon och på denna video är kameran experimentellt placerad på antivibbkuddar för löst,detta orsakade jelloproblemet, hårdmonterade kameran direkt på ramen och ingen jello alls som synes här;

  I blackbox är mina gyrolinjer rena och snygga, kan nog t o m kosta på mig mindre filtrering än default som det ser ut i blackbox, jag förstår dock din tanke, det ser ut som tokiga vibrationer i ramen genom inspelningskameran här, tänkte inte på att förklara det, ville mest visa hur jag hamnade uppochned utan att säga till den att jag ville det==)

  Videon jag länkar till här är från igår, lite taskigt ljus och ljud (keychain 16)tyvärr men man ser hur tunen blir bättre och roll-bounceback börjar försvinna helt, lite mer D på pitch skall till och ev lite mer Integral i pitch också, samt högre yaw-rate, den ligger på 1.07 just nu m rcrate på 0.97, vet ej om det är hexakopterkonfigurationen som gör att yaw-axeln skiljer sig från quadkopters, kör ett Pgain på 9.7 på yaw och känns som jag kan öka lite mer!
  https://youtu.be/LA095Ri2CD0

 8. #8
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  jaha det var fel videofil, sak samma, detta är innan jag höjer Dgain mer på roll och pitch, här finns fortfarande tendenser till proppwash och bounceback kvar i roll och de är riktigt illa i pitch, nästa vända var roll perfekt, pitch behöver lite jobb fortfarande dock, om jag flyger lite märkligt i videon så letar jag efter problem och det är en tuningvända och ej en acrovända,,,

  Ulwur: Vad har du för Naze? du menar "tasks" ? där ser jag vad allt kostar processorn.. i cli;n

  Har du accelerometer, baro, vario och mag på? har du telemetri och osd på?

  Kan du klistra in ditt resultat om du skriver tasks i CLI?

  ÄR betaflight3 så mkt bättre som alla säger som uppdaterat/konverterat från CF FW1.13?
  Mvh G

 9. #9
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  nån som har ett f3-chip över=)?

 10. #10

  Standard

  Ser mycket bättre ut, du gjorde dig en otjänst med att lägga ut den andra Man hör ett knarrande vid låga varv konstant men även när du höjer gasen snabbt - något verkar löst på din kopter. Lägg upp din BB log med en film så får vi se om det går in i datorn eller inte. Iofs är det rätt vanligt att kopters nuförtiden knarrar lite på låga varv, man hör det ofta på folks filmer o det behöver inte betyda att nått e fel då vissa esc/motor kombos verkar skapa sådana ljud.

  Betaflight är jättebra, de har en massa godis som inte hittat in i CF än - har en kopter på den senaste o den flyger mycket bra, inte riktigt lika bra som kiss grejorna jag har men med lite mer jobb på den blir det nog hugget som stucket. Bäst resultat får du om du kör multishot istället för blheli.

  Om den inte armade är det säkert nått dumt du missat - händer mig hela tiden. Set till att du kör BF konfiguratorn o inte CF, kolla min command, snurrar dina motorer i motor tabben? funkar radion inom ramarna 1000-2000us? osv...

  Jag tror att kanske några av dina motorer stannade pga för lågt minthrottle - det är rätt vanligt när man börjar manövrera o bara för att de snurrar fint på bänken så betyder inte de att de gör det i luften med belastning. Det är nog värt ett test iaf tror jag o får du bort knorrande ljudet på köpet har du nog din bov.

 11. #11
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  ja det man hör i videon är ziptiesen som håller antennerna, dessa var för långa i första filmen och de slog mot frampropparna troligtvis, jag tycker t o m i första videon att man hör detta, dock i andra videon är ziptiesen kraftigt förkortade men de ligger mot varandra och ljudet kommer därifrån, det verkar dock ej som gyrona plockar upp dessa rörelser(ljud)
  jag har satt min mintrottel rätt högt, ligger på 1120, gillar att ha den där så jag inte råkar ut för mintrotteldips i kraftiga yaw-manövrar, en hexa lär lida lite mindre av detta men ändå..

  Jag ska arbeta en BBlog m video och lägga upp, har "precis" börjat med blackboxanalys seriöst och gud vilket härligt verktyg!


  Kommentarer på tuningen?
  andra videon jag lade upp var näst sista flygningen med lite mindre Dgain över roll och pitch än sista flygningen där roll-PIDloopen kändes 95% klar, man kan även se i videon i de senare rollarna (jag gör tre st efter varandra runt 2:28 och tajmar dem bra med trotteln, där ser jag ingen bounceback alls?) att tuningen börjar bli bra, i sista flygningen som missades att spelas in givetvis hade jag bumpat upp D-gain mer över pitch (och +0.5 D i roll) och då stoppade den mycket precist,¨det är mycket obehagligt att skutta upp och "floata" inverterat när man får studs på väg in och ur manövern.. dock är jag näästan framme nu.

  Det blåser lite mycket idag, hoppas det lugnar sig mot kvällen ifall det gör det så flyger jag nog med quanumvisiret (flyger bättre med det än goggles, hands down, jobbigt att greja med groundstation bara) och nu har jag hela 2mb ledigt minne för blackbox som jag kan bjuda på för analys.

  var laddar man upp filer nuförtiden på ett enkelt sätt?


  Angående arming; jag såg till att min trottel endpoint låg under mintrottel, trottelvärdet i botten är 1060, sänkte det under 1000 utan framgång!! min_command är 1000 och min_trottel är 1120, mitt i allt höll jag på att glömma sätta RCmidpoint som är 1520 för mig (futaba), nåt mer jag kan ha missat? konfigurerade portar och serialRX som vanligt tyckte jag, kastade på cleanflight 1.13 bara för att kunna komma ut och flyga istället för att lösa betaflight-strulet då ljuset höll på att försvinna.

  Är det nåt mer än mintrottel (vilket jag såg var rätt såvitt jag förstår) jag kan ha missat för armingsekvensen?

  tack för svar och visat intresse! Det är riktigt kul att tuna kopters när man kommit över tröskeln att "nu flyger den bra, vill ha den ännu bättre"

 12. #12
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  (Satte en sån portabel högtalare med en ipod och ett 3s1500 nanotech och blastade musik till FPV-rundan och det var mycket njutbart, störde lite först att ej höra koptern på låga RPM men när man ökade så gick det härliga skrikande formel1-ljudet fram till mina öron, jag rekommenderar verkligen att prova köra FPV med musik i bakgrunden, gav en till dimension! lite som att träna med musik.)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •