Reklam

 
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Problem med Spektrum efter firmware-uppdatering

 1. #1
  larsmns avatar
  Reg.datum
  Jul 2015
  Inlägg
  304
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard Problem med Spektrum efter firmware-uppdatering

  Har en Spektrum DXe (i princip en 6:a men utan skärm, som styrs via en smartphone app). Bortsett att expo mm var fix förut, har radion fungerat perfekt med mina LemonRC-mottagare (valda pga storlek/vikt). Har kört en Crackwing liknade FPV-vinge (Das Boot) sedan i våras med radion.

  Men för en vecka sedan sände Spektrum ut en uppdatering av appen, med funktioner som finns i de större radiona (variable expo, dual rate etc). Trevligt, men appen talade om att radion var inte kompatibel. Inte så trevligt. Kunde fortsatt flyga vingen, men inget annat.......... Till slut kunde jag dock uppdatera radion, men nu började de verkliga problemen.

  Som nämnt, jag har flygit min vinge i ett halvår, elevons fungerade OK. Men uppgraderingen rensade alla modeller. Jag matade in det jag kom ihåg, men när jag kopplade upp allt, så ligger höjdroderfunktionen på skevroder rörelsen och tvärt om.

  OK, jag bytte om på servokontakterna, men ingen hjälp, bara spegelvände rörelsena.

  Spektrum har två elevon-lösningar, men ingen hjälpte.

  Kontakt med Spektrum är ett svart hål.

  Någon som har en idé hur jag kommer runt problemet, så jag får spakrörelsen i rätt riktning.

  Har även lagt in en Magnum Slowflyer och den har rätt spakrörelser, det är elevons som dumpar. Tydligen är Spektrum (bl.a. 6i) lite knölig, så jag gissar att jag fastnat i samma soppa.

  Uppdatering:

  Samma resultat med en Orange R615X. Spelar ingen roll vilken elevon typ A eller B, normal eller reverserad riktning eller höger servo i aileron och vänster i elevator på mottagaren (eller tvärt om - vilket helt klart ger motsatt effekt i en V-tail-konverter jag har på en annan kärra). Elevator fortsatt på aileronrörelsen och alierons på elevator.
  Senast redigerat av larsmn den 2016-09-15 klockan 18:38.

 2. #2

  Standard

  Hej,

  Jag tycker att det låter som om du skall reversera ett av servona.

  Jörgen

 3. #3
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  Sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  så du vet ligger min dsm2 dx6I här och samlar damm,,,, med tre mottagare....

 4. #4
  larsmns avatar
  Reg.datum
  Jul 2015
  Inlägg
  304
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Borglanda RC-klubb

  Standard

  Jörgen, testade med en kanal reverserad vid återinställningen. Då fungerade det inte, kanske inte lyckades ladda ändringen till sändaren, men din kommentar gjorde att jag försökte igen och nu fungerade det. Tackar.


  Det underliga är, att reverseringen inte behövs på min första "Das Boot" !!! Flyttade över mottagaren och fyrade upp den efter jag skrev min fråga igår och allt fungerade som det skulle på den vingen, inte ens bind:ade mottagare. Bara koppla servona och ESC, på med batterie och starta sändaren.


  Har sett på servo-orientering samt kablarna mellan de två vingarna och de är exakt lika, så jag blir inte klok vad som skiljer.


  Hextronix 500-servos på båda, med dreven utåt/mot fronten på båda sidor, servona på ovansidan av vingen med roderhorn på samma sida. Inga korsade kablar, utan raka till mottagaren och (sett bakifrån) vänster sida till LemonRC's elevator-uttag och höger till aileron (kom ihåg samma mottagare, flyttad rakt av utan omkonfning). Ingen reversering utan rätt funktion direkt, liksom på orginala Crackwingen. Men på "Das Boot 2" behövs reversering av aileron. Jag får grå hår.
  Killen....., vet :-) .


  Dock, nu när DXe:n fått riktig expo, dual rate och differential, så jag tror jag fortsätter med den. Numer kör den dessutom mot en tidigare sedd som trasig OrangeRC DSMX/DSM2 mottagare, jag testad för skoj skull. Felet var tydligen i DXe:ns DSMX-protokoll. Verkar som felet trots allt har med vingen att göra, även om jag inte ser varför.


  Sedan, DXe:en är lätt och har nu kört på 4 AA-batterier sedan juli, med ca 1 tim flygning i veckan. Iof är appen ett monstrum och Spektrum korkat nog valt att köra koppling via hörlursuttaget, något Apple kommer att döda iom deras nya iPhone. Spektrum skulle valt blåtand.


  Har, som sagt, även bytt om på konfigen i appen som styr, A och B elevons, normal och reverserad, men fortsatt fel spakrörelse.


  Helt klart går det rätt på ena maskinen, men inte den andra, men vad sjutton är fel. Finns bara två kablar att sätta fel och det spelar tydligen ingen roll vilken mottagare det är.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •