Reklam

 
Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Hur beter sej en barometer på Flight Controller om man monterar den "inombords"?

 1. #1

  Standard Hur beter sej en barometer på Flight Controller om man monterar den "inombords"?

  Hur beter sej en barometer på en flight controller om man monterar den i flygkroppen på ett foam-plan?

 2. #2

  Standard

  Vad gäller barometern i tex en APM så är det en skumplastbit runt om den så trycket jämnas ut lite snällare än om den var utan.
  http://www.unmannedtech.co.uk/upload...94225_orig.jpg
  Dessutom skyddas den eller om det var nån annan komponent mot solljus. Har byggt in i EPO-flyg några ggr. Det är trycket den mäter och trycket inne i kroppen är nog rätt lik det som är utanför. Men... om det är öppningar mm på fel sätt så kan det bli över- eller undertryck i utrymmet där barometern är. Jag gör alltid en barometer-kalibrering på marken före flygning. Och har alltid försökt bygga så att utrymmet där barometern är inte blir jättetrycksatt eller nåt sånt. Är lite lurt få till det rätt... Men har inte räknat på hur fel det kan bli heller. Så... lyckligt ovetande för mitt bruk. :-P Man kan ju flyga lågt över landnignsbanan och se loggar efteråt. Är det 1013mbar på marken och 1050 när du flyger över på samma höjd så har du säkert för stort kylhål in och för litet ut. Har du större kylhål ut (ska vara 2-3 ggr större än inhålet) så kanske det stämmer bättre. Vet ej, beror helt på konstruktion. Att ha controllern på utsidan med barometern skyddad av skumplast så bordet det bli mest rätt...
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 3. #3

  Standard

  Hmm, dessa kylhål du nämner. Vad är det då som skall kylas av? Esc?

 4. #4


  Reg.datum
  May 2006
  Inlägg
  7 222
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Allt som drar mycket ström - motor, fartreglage och själv acken - behöver ofta kylning.
  Och får att få kylning behövs öppningar som släpper in luft och betydligt större utsläpp för denna luft om det skall bli effektivt.
  Roger

 5. #5

  Gasmans avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  351
  Jobb
  Asset Manager på Västerås Kraftvärmeverk
  Klubb
  Strängnäs Modellflygare

  Standard

  Eftersom det är det statiska trycket du ska mäta (förutsätter att det är höjden du ska mäta) ska mätstället vara ett litet hål vinkelrätt mot fartvinden. Då blir hastighetspåverkan minst och du får ett noggrannare resultat på höjden. Jag upptäckte på en av mina seglare att höjdinikeringen i telemetrin spökade vid olika flyghastigheter när tryckgivaren mätte trycket inuti flygkroppen. Vid en strykare i hög fart visade telemetrin negativ höjd. Det visade sig att hålet för bogserlinan längst fram fungerade som pitot-rör och höjde trycket i kroppen vid höga farter. Jag kapslade då in givaren i en tät burk och drog en tunn plastslang vinkelrätt ut genom ett hål i kroppens vägg och slapp problemet.

  Så här ser det ut på en Cessna 172. Ett millimeterstort hål i flygkroppen straxt framför dörren. En av kontrollpunkterna före flygning är att kolla detta hål så att det inte sitter nåt skit i det...

  //Mange

  Licensed by the Swedish Civil Contingencies Agency to accuire pure nitromethane!
  Och som med tårar i ögonen minns Snurren, Vespus, Getingen, Looping m fl ricinoljekladdiga maskiner!

  www.strangnasmodellflygare.se

 6. #6

  Standard

  Bilden på Cessnan, det borde vara ett likadant hål på andra sidan. En slang från vardera sida + en slang från pitot-röret för dynamiska trycket. Om det är skit i ena hålet så märks det rätt fort när man börjar röra på sig då tryckskillnaden blir för stor mellan bägge sidorna. Bra sätt! Har själv monterat en sån mätare i ett nytt flyg. =)

  APM blir iofs inte så varma... men Pixhawk blir nog varma och ska inte stängas in. Pixhawk 2.1 blir het, den hettar upp grejerna i Cube'n.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •