Reklam

 
Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123
Resultat 41 till 42 av 42

Ämne: Var köper man prisvärt filament?

 1. #41
  freddan_6s avatar
  Reg.datum
  Aug 2006
  Inlägg
  2 589
  Jobb
  Konsult inom telekom
  Klubb
  Eslöv MFK

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av pilotkalle Visa inlägg
  Ursäkta om jag kapar tråden lite.

  Nyttan av en 3d-skrivare, Fusion360 o lite fantasi.
  Fick ett par quads av en polare, HK:s SK 450. Min första tanke när jag lyfte den första ur lådan var, jösses vad tung den är!
  Ställde den på arbetsbordet o funderade en stund, Startade Fusion360 o började rita, resultatet syns här nedan, 106 gram lättare, betydligt styvare armar o mindre luftmotstånd. Allt som behövdes extra var 4X220mm kolfiberrör, 8mm diameter.

  Originalet.
  Bifogad fil 64915
  Bifogad fil 64916
  Efter moddning.
  Bifogad fil 64922
  Bifogad fil 64917
  Bifogad fil 64918
  Bifogad fil 64919
  Bifogad fil 64920
  Bifogad fil 64921

  Helt OK trådkapning.

  Det är ju bara fantasin som begränsar vad man kan ha 3d-skrivaren till. Jag har skrivit ut allt från kaffefilterhållare till julgransprydnader och nyckelringar (och förbättringar till min Anet A8). Jag kan meddela att jag provat träfilament från kina (aliexpress/butik "long for space") - blir väldigt randigt, troligen inte så bra kvalitet, men det luktar i alla fall gott. Jag provade även filament från Hobbyking; silver och nightglow, och det fungerar över förväntan, lika bra som Claes Olsson. Det filament som fungerar sämst för mig är vitt från Claes Olsson. Jag har mätt diametern och det är rimligt samma bredd (1.79mm +/- 0.02mm). Men jag får inte riktigt rätt på det och tror jag ska höja temperaturen från 200 till 210 på munstycket. Det delar sig vid belastning och fäster inte riktigt ihop. Näst sämst är trä (nämnt ovan) och tredje sämst svart från flashforge. felet känns som för kallt, Jag använder standard temp, ska prova med 210 grader på munstycket på det också.

  Jag råkade köpa italienskt graphene-filament som var dyrt och jag inte riktigt vet vad jag ska ha till. Ledande och troligen robustare, men tillverkaren (filoalpha) säger bara att filamentet leder ström.

  Mitt nya munstycke har inte kommit men väl bed-level-sensor (vad det nu heter på svenska). Med sensor blir arbetet mycket enklare.
  En konstig sak var att en av mina datorer (den nyaste) inte kunde flasha om med stöd för ny firmware, men den gamla kunde. Detta var oavsett om jag använde USB (AVRISPmkII) eller USBasp. Avrdude sade "warning cannot set sck period". Det riktigt lustiga är att den nya datorn kan flasha Turngy 9X med USBasp men inte Anet A8. Nåt litet fel jag inte förstår har jag.
  fredrik

 2. #42
  henke2s avatar
  Reg.datum
  Mar 2011
  Inlägg
  3 047
  Klubb
  Ljungby RC-Klubb
  Vasamodel special -Det händer i Ljungby såklart!

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •