Reklam

 
Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Spektrum DX9 - Problem

  1. #1

    Standard Spektrum DX9 - Problem

    Nu har min Spektrum DX9 sändare blivit tokig.
    Jag var ute i verkstan för att hämta något och hörde plötsligt rassel bakom ryggen. Det var Spektrum Dx9 sändaren som lät och blinkade med display och dioder, utan att jag rört den. Jag hade inte rört den på flera veckor. Strömbrytaren var OFF och ändå hade DX9 sändaren satt igång med att blinka med lysdiod och tända upp displayen samt att högtalaren rasslade ur sig lite osammanhängande fraser.
    Om jag slog om strömbrytaren till ON så verkade allt ok, men när jag sedan slog om till OFF igen (stängde av sändaren) så började den blinka och rassla med högtalaren igen.
    Är det någon Spektrumägare som haft samma fel eller känner igen det här problemet?

  2. #2

    Reg.datum
    Jun 2016
    Inlägg
    170
    Jobb
    Miljonär i tid
    Klubb
    MFK Skvadern Sundsvall

    Standard

    Fukt

  3. #3

    Standard

    Det hade varit bra om det var det, men jag tror inte det. Däremot har det alltid funnits en lukt från sändaren som jag kopplar till sådan skyddslack som man lägger över kretskort med komponenter. Det har luktat hela tiden sedan jag köpte den för flera år sedan och jag trodde lukten skulle försvinna med tiden men det har den inte gjort. Fast det borde ju inte finnas något elektriskt ledande i den. Det är nog något annat fel. Har fortfarande inte fått svar från Horizon eller svenska leverantören.

  4. #4

    Reg.datum
    Jun 2016
    Inlägg
    170
    Jobb
    Miljonär i tid
    Klubb
    MFK Skvadern Sundsvall

    Standard

    Så lukt min o, det har den alltid gjort och funkat felfritt. Håller med om lukten den är speciel. Min är är 4 år. Min strömbrytare har bråkat, sprayade med lite VD 40 då blev den nöjd.

  5. #5

    Standard

    Min är nog ca 5 år. Var sprayade du? Utifrån eller innifrån? Lossade du kretskortet?

  6. #6

    Reg.datum
    Jun 2016
    Inlägg
    170
    Jobb
    Miljonär i tid
    Klubb
    MFK Skvadern Sundsvall

    Standard

    Utifrån och motionerade strömbrytaren fram och tillbaka flera gånger samtidigt och tror att det hade verkan, för då vaknade radion till liv! Före det helt död. Kan vara så att strömbrytaren är den jäkla boven!

  7. #7

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av turbin Visa inlägg
    Utifrån och motionerade strömbrytaren fram och tillbaka flera gånger samtidigt och tror att det hade verkan, för då vaknade radion till liv! Före det helt död. Kan vara så att strömbrytaren är den jäkla boven!
    Provade att smörja. Det hjälpte inte. Mitt problem är att radion försöker vakna hela tiden när strömbrytaren står i OFF-läge. Det kan ju vara switchen ändå. Det läcker nog ström någonstans eller är fel på kortet. Tvungen att ta ur batteret för att det inte skall tömmas. Jag får rota vidare.

  8. #8

    Reg.datum
    Jun 2016
    Inlägg
    170
    Jobb
    Miljonär i tid
    Klubb
    MFK Skvadern Sundsvall

    Standard

    Mysko fel, hoppas det löser sig

  9. #9

    Standard

    Long shot kanske men har för mig att det kan vara problem om man har fel batterityp inställd för sändaren.... Men om det kan vara relaterat vet jag inte.

  10. #10

    Reg.datum
    Apr 2019
    Inlägg
    2
    Jobb
    Pensionär
    Klubb
    Eskilstuna

    Standard

    Simulatoruttaget på baksidan kanske har något fel. När man stoppar i en 3,5 mm propp (phoenix sim) så startar radion trots att strömbrytaren är avslagen vilket är normalt.

  11. #11

    Standard

    Rev radion igår för att kolla noggrannt på switch och moderkort mm men hittade inga fel.
    Mailade Horizon Hobby för 10 dagar sedan. Om jag inte får något positivt svar från dem snart så byter jag radio.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •