handdator

Visa fullständig version : Erfarenheter av "FM - Fly Model"mac77
2006-08-02, 19:05
Någon som har några erfarenheter av detta märkes modeller, det är mest dom modeller för förbränningsmotorer jag är intresserad av att veta lite om.

http://www.fly-model.com/

Tacksam för svar!

zeno
2006-08-02, 21:41
Klonerna anfaller!

Zeron och P-40'n är kopior på CMP's plan. Och P-51 Mustangen (60-storlek) är tydligen en kopia på Hangar 9-versionen (görs i samma fabrik enligt en herre som säljer kopiorna i england).
Vad jag har fattat det som så skiljer det inte så mycket på CMP-kopiorna. Det som skiljer är att dom inte är lika snyggt lackade, plus att dekalerna inte sitter på ifrån fabrik (följer med som dekalark), P-40'n är t.e.x inte grå på undersidan etc. Men om man tänkt måla sitt eget färgschema så gör det ju inte så mycket.
Dessa CMP-kloner dyker upp på eBay lite då o då har jag sett, ibland i europa-området (tyskland).

Mattias
2006-08-02, 23:21
Jag har även hört att de tillverkar modeller åt t.ex Jamara.
Samt att man även som återförsäljare kan beställa egna färscheman på planen om det gäller en liten serie.

Så det verkar som om de är lite av en "no name" tillverkare som t.ex motorer av märke ASP, SC, Magnum som är samma motorer med olika namn.

Så här ser tex CAP:en ut och den flyger tydligen bra, ända anmärkningen är att dekoren inte är helt symetrisk på höger resp. vänster vinghalva.
http://www.amfk.se/CAP1.jpg

Jag har även kikat i kartongen på deras Super Chipmunk 52, den såg väldigt fin ut, lackad glasfiberkropp och helplankad balsavinge.

Några av deras modeller finns att köpa på:

www.actionhobby.se

mac77
2006-08-02, 23:28
Jo, det var på Action-hobby jag hittade länken.

Har kikat på den där Super Chipmunk ett tag nu så den är ju definitivt intressant, men jag har inte kunnat läsa nånting om hur den är i luften.

När jag kikade på Fly-models hemsida så upptäckte jag den där lilla Extra 300S i 15-storlek, det tyckte jag verkar brutalt!

Mattias
2006-08-02, 23:47
Jo, det var på Action-hobby jag hittade länken.

Har kikat på den där Super Chipmunk ett tag nu så den är ju definitivt intressant, men jag har inte kunnat läsa nånting om hur den är i luften.

När jag kikade på Fly-models hemsida så upptäckte jag den där lilla Extra 300S i 15-storlek, det tyckte jag verkar brutalt!

Den lilla extran är troligen som min lilla Edge 540T från Jamara som jag flyger med en OS FS26 S, den flyger bra i lite högre farter, grymm på knifeedge, den skulle troligen bli helt hysteriskt kul om man slängde i en Super tigre G34 då den väger knappt så mycket som min OS men med mer än dubbelt så mycket effekt :D
http://i4.photobucket.com/albums/y131/trampe/P7150004.jpg

zeno
2006-08-03, 10:21
Här kommer en länk till en recension av Flair/CMP http://www.flyingsites.co.uk/reviews/flairchipmunk.htm
Har tittat en del på den där också... den har inga kulsprutor dock, men är snygg ändå PDT_Armataz_02_11

Jocke
2007-01-28, 18:20
Tjenare!

Jocke här från Actionhobby.

Många av dom idag kända märkerna som Hangar 9, Sig, Graupner Phoenix models, World Models etc görs i kina, korea eller vietnam och i fabriker som bla Fly-model. Jag vet att Jamara plockar många av deras modeller från Fly-model.

Handen på hjärtat är Fly-models modeller otroligt fina och jag har haft många modeller från ¨kända fabrikat¨som inte lever upp till Fly-models standard. Modellerna har väldigt fina flygegenskaper och jag har bara fått bra kommentarer förutom att manualerna ibland är lite ¨simpla¨(men inga problem att förstå)

Fly-models modeller är byggda av antingen glasfiber eller balsa/plywood och är av väldigt bra kvalitet. Alla plastdetaljer är av tålig glasfiber.

Hör av er om ni är intresserade.

Ha det bra! :D