handdator

Visa fullständig version : FältlådaOmpa
2008-11-04, 17:51
För mej personligen har fältlådan alltid spelat en stor roll för mej ang ordning och reda samt att ha allting samlat så mycket som går på ett och samma ställe.
Har med åren byggt både en och annan låda för att uppnå den för stunden ultimata lösningen.
När jag för således snart ett år sedan bytte klubb och det helt plötsligt blev en betydligt längre bit att gå från parkering till depå fick jag nya huvud bry. Men så träffade jag "Rosso" i Eskilstuna i sommras och han hadde för mej den ultimata lösningen. Efter gedigen mailkontakt och klartecken från Rosso att det var ok att "knycka" hans ide körde jag igång.
Lådan hämtade jag på Clas Ohlsson, bränsle pumpen hadde jag sedan tidigare, kompressor till luftställ köpte jag för knappt 300kr på Mekonomen, strippade bort alla plastkåpor för att få ner allting i lådan.
Bränsle dunken är en 2,5liters saft dunk från ICA.

Funktionen av panelen är traditionel power panel, dock med ladd funktion för TX/RX & glowdriver. Den röda brytaren till höger är huvudbrytaren för strömmen till samtliga enheter. Den svarta brytaren till vänster är av/på för kompressorn. Bränsle pumpen är manövrerad från panelen.
En Dubro Quickfil ventil sitter också monterad i lådan så jag slipper tankslangen hängandes på utsidan vid transport eller förvaring.
Det som för mej är kvar att lösa är att få manometern infälld i lådväggen så att jag slipper ha lådan delad i två halvor bara för att se trycket.
Den lokala slang tillverkaren tippsade om en firma i Karlstad som levererar central smörjsystem för entreprenadmaskiner och lastbilar, dom nipplarna har samma gängor som dom i kompressorn och manometern till dito.
Kabelstammen ska dras om så det blir lite renare och snyggare.

Lelle
2008-11-04, 18:30
Jädrar Ompa! Helt plöstligt har fältlåda fått ett ansikte. Snyggt jobbat!