handdator

Visa fullständig version : radiofunderingarper.o
2009-09-09, 18:41
Hejsan! ny här på forumet.Jag tänkte försöka återuppta mitt rc-intresse lite. Håller på med en båt med 7,5cc glödstiftsmotor. Har skaffat lite saker, men ska nu köpa en tvåkanalsradio. Funderar på Futabas megatech 2PL, eller något i den prisklassen. Har sökt en del på sk. failsafes bla och undrar om man behöver en sådan till denna radio eller om det liksom går att programmera(?) Jag vill alltså att gasen ska stängas av om jag tappar kontakten med mottagaren. Sen undrar jag trots sökning vad en BEC -krets är och om jag behöver en mottagare med den funktionen, eller om man klarar sig utan en sådan. 2PL verkar inte ha tex. BEC-krets, medans den billigare Attack 2 har det... jag är vilse

2PL: http://www.hobbex.se/p/pid,604/t/product.html

attack2: http://www.hobbex.se/p/pid,603/t/product.html

mvh

FDog
2009-09-15, 06:06
BEC = battery ellimination circuit

sök på rc bec

ex
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=509691

sänker för hög spänning till 5- 6 V som passar mottagare och servon

/Allan

Michael
2009-09-15, 12:36
Eftersom du ska köra båt med glödstiftare så har du ingen nytta av en BEC-krets. Den används i eldrivna fordon. Drivacken till motorn driver då via BEC:en även radiomottagare och servon.

Failsafe är en bra funktion om den finns inbyggd i radion, men den kan även köpas separat i form av en liten enhet som kopplas mellan mottagaren och trottelservot. I händelse av radiobortfall stängs motorn helt enkelt av. Här är ett exempel:

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHLV3&P=ML