handdator

Visa fullständig version : Räckvidd på Assan-mottagare!mageri
2009-09-23, 20:30
Har nyligen bytt till en sändare med en Assan 2.4Ghz-modul.

Undrar om det är någon som har testat räckvidden på de olika Assanmottagarna?

Vågar man exempelvis sätta en

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7901&Product_Name=X8_R7_7Ch_2.4GHz_Receiver_(Short_Ante nna)

i en 50cc bensinkärra eller ie nRaptor 50, eller måste det vara en

http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5540&Product_Name=X8R_2.4ghz_8ch_Receiver

för att man ska vara på den säkra sidan?

Roger.

Zkeeter
2009-09-23, 22:52
Nu ska vi se om jag kan formulera det här rätt......
Raptor = Heli ?
Inte så långa avstånd vad jag förstår, så då borde det inte vara några problem med en sk. parkflyermottagare.

50cc bensinare = större flygplan ? Där finns det en risk att man flyger längre bort då prylarna är större. Fullrangemottagare vore mitt val där.

Men nu kommer vi till den sk. mentala biten.
Trots att jag har testat mina parkflyers mottagare till minst 500 meter i brösthöjd och flyger min EPP Eagle på 150cm i vingspann så högt att man får problem att se den med en 4ch mottagare utan problem med räckvidden så investerade jag i en fullrange till min 1/5 CUB....
Varför vara dummsnål när det handlar om en extra kostnad på under 400:- ?
Har man en kärra som har kostat en slant eller som man håller kär så är valet enkelt för mig.......
Inget konkret svar, utan mer en liten tankeställare.

Jag är för övrigt mycket nöjd med mina Assan-prylar!

mageri
2009-09-23, 23:04
Jag har två nya 7 kanals kortmottagare som bara ligger så jag ville bara undersöka om det var någon som hade provat räckvidden på dom. Assan själva uppger räckvidden till 300-800m, ganska brett område där... så det var därför jag sökte livesvar:)

Men det blir till att beställa fullräckvidds-mottagarna känns det som.

Roger.

McRegor
2009-09-24, 05:30
Hej,
Jag gjorde en ovetenskaplig test med en 7-kanalers "kort-antenn"-mottagare för ett drygt år sedan. Då gick jag så långt bort jag kunde med fri sikt och det var ca: 600 m. I marknivå (ca: 1 m över marken) så fungerade allt till synes helt OK. Det räckte utan vidare för mina behov - oavsett om mottagaren kallas "parkflyer" eller något annat.
Har f ö flugit med Assan-systemet under 1,5 år utan några som helst problem och med både de små 4-kanalers-mottagarna och de lite större 6-7-kanalers-mottagarna. Har använt sändarmodulen i mina Futaba 9C resp 10C-sändare och skam till sägandes så har jag inte ens använt eller provat den Fasst-modul och mottagare som levererades med 10C-anläggningen. Till saken hör dock att jag "bara" flyger el och främst kärror i det mindre formatet.
Sen kan jag väl också säga att jag håller med Zkeeter - satsa gärna nån hundralapp extra och köp "fulllängds-mottagaren" till större kärror - även om "parkflyer-mottagarna" med stor sannolikhet skulle fungera dom också.
Hälsningar
Roger