handdator

Visa fullständig version : Futaba micro 2.4 ghz störning?tavelsuddaren
2009-12-30, 15:12
Hej. Har en futaba 7c till ett flertal flygande modeller...bla en model har futabas 2.4 ghz micro mottagare. Mitt problem är att mottagaren både stänger av sig dvs den gröna o röda lampan slocknar helt och den röda blinkar lite som den vill. Detta händer när jag har ca 30-60% gaspådrag, dock inte alltid. Aldrig nått krångel på fullgas eller ingen throttel, då fungerar allt fint. I alla mina andra modeller (som i och för sig har futabas 7 kanal mottagare) fungerar radion mycket bra.
Kan nämnas att batterierna är i god kondision och att jag provat med olika batterier. Följande setup har planet:
futaba micromottagare 2.4ghz, hobbykings 20 ampere fartregulage, 11.1 v desire power batteri, micro servo.

vad kan vara fel? Kan tänka mig att fartregulaget som var av billigaste sorten kan vara boven. mycket tacksam för svar! :) /Georg Hansson

matbos
2009-12-30, 15:21
Tror att det kan ha med spänningen att göra till mottagaren. Skulle vara intressant att se om du kan mäta den vid olika gas pådrag. Om den varierar då.

tavelsuddaren
2009-12-30, 19:21
hej igen.. efter spänningsprovning under drift med motorn körd utan propeller så visade det sig att när störningen inträffar så inträffar även ett spänningsfall
till mottagaren som sjunker till som ca 3.7 volt. normalt så fick mottagaren en konstant spänning på 5 volt, så med andra ord kan jag slänga det fartregulaget, eller?