handdator

Visa fullständig version : Laddare till Hitec Optic 6Bmsone
2010-09-24, 21:42
Fick en present av min svåger, en Hitec Optic 6 2,4ghz. :thumbup:
Snäll svåger, men i satsen följde det inte med någon laddare till sändarens batteri. (köpt på hab.se). Vad laddar man det med? Sändaren har strömuttag, men hittar inte info vad som ska anslutas till det. Batteriet är på 9.6 Volt NIMH.

Svågern ska jaga HAB på varför det inte fanns info om att den inte följde med, man tycker ju att en produkt som kräver laddning ska ha laddare med....

pgrts
2010-09-25, 11:16
Om du inte har någon laddare alls så rekommenderar jag att du köper en universalladdare som kan ladda "allt".
Jag tröttnade på alla "mascotar" och klippte av sladdarna så de sitter på bananstift som passar till min lilla billiga laddare typ Accucell 6. Med rätt sladdar så kan man till och med ladda mobiltelefonen berättade en kompis som hade fått haveri på sin mobilladdare. Det räddade hans helg ;-) Min laddare känner om man händelsevis skulle koppla in fel polaritet och säger till.
Detta är väldigt smart eftersom jag laddar både Hitec och JR med samma kontakt och de båda fabrikaten har omvänt plus och minus i sina kontakter. http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028&Product_Name=Turnigy_Accucel-6_50W_6A_Balancer/Charger_w/_accessories pris ca 300:- med frakt sedan får man komplettera med lämpliga sladdar och kontakter till de grejor där det inte följer med passande.
Motsvarande laddare finns säkert att köpa i sverige om man inte vill handla utrikes.

Bmsone
2010-09-26, 13:16
Har köpt en Laddare på Hobbex för både Tx o Rx. Verkar funka bra....