handdator

Visa fullständig version : Ny Radiogin
2010-12-10, 21:05
Hej

Flyger idag med en JR x-3810 som funkar utmärkt. Har skaffat lite leksaker som en KDS heli som skall byggas. Har hört att 35mhz inte är en bra kombination ihop med eldrift. Funderar på att skaffa en Spectrum DX7 för detta ändamål.

Kollat på nätet Als hobby http://alshobbies.com/shop/lookupstock.php?pc=38757ch
de har bra priser ca 150 pund för sändare + batteri.
Har aldrigt handlat på nätet utomlands, är det strulfritt att handla från t.ex Als Hobby.

Tänker man lite längre är det kanske vettigare att investera i en 2,4 Ghz radion som även gradvis ersätter min JR radio. Har kollat runt och blir inte riktigt klok på vilket system som är bäst, Jr kommer med ett eget system; Graupner har ett nytt system osv. osv. Kollar man runt på forumen finns det 1000 åsikter och sanningar.
Klarar mig med 7-8 kanaler budgetram ca 4 000kr för en ny sändare vill helst att den nya sändaren skall matcha kvaliteten på min gamla JR

Tacksam för lite input.

Gin

Mr J
2010-12-10, 21:53
Du kan ju även behålla din 3810 och skaffa en modul, förslags vis en FrSky (dom har billiga och bra mottagare).
http://www.airmedia.se/index.php?act=viewProd&productId=1223 På så sätt kan du behålla dina 35 MHz prylar och fasa ut dem i din egen takt, bara att byta modul beroende på vilken modell du ska flyga.

gin
2010-12-11, 08:52
Hej tack för inlägget

Är dessa väldigt billiga moduler och mottagare driftsäkra, funkar alla funktioner som vanligt i radion, t.ex fail-safe. Tillförlitligheten blir inte bättre än den svagaste länken.

Gin

5 flygplan och en obyggd 450 heli

McRegor
2010-12-11, 09:41
Hej,
Jag har under flera år kört med ett "pirat-system" i mina Futabor (9C/10C)- ett Assan-system. Det har i mitt fall fungerat till 100 %. Jag har också ett Futaba Fasst-system till min 10C men har skam till sägandes aldrig använt vara sig sändarmodulen eller den medföljande 14-kanalersmottagaren.
Idag skulle jag nog satsat på FrSky om jag har en modulsändare som jag är nöjd med. Inte för att det är något fel på Assan men FrSky är teoretiskt ett lite störningsokänsligare system och det finns även i telemetri-utförande. All elektronik kan strula om man har otur men jag har svårt att tro att t ex FrSky skulle vara sämre än Spektrum i det avseendet.
Sen kanske du helt enkelt vill ha en ny sändare och då finns det ju lite av varje att välja på.
Om jag skulle börja om från början och inte har kravet på modul-sändare (så man t ex kan köra ett billigt "pirat-system för i vart fall sina enklare kärror) - ja, då skulle jag nog kolla lite på Multiplex Royal Pro 9 (eller andra varianter av Royal Pro).
Sändaren är rätt liten och smäcker och den har det mesta fritt "flyttbart" - t ex kan man fritt fördela kanalerna till resp roderfunktion vilket jag skulle uppskatta. Det har också telemetri-funktion vilket i o f s många andra, nya 2,4-system också har. Och Multiplex har ju också en pytteliten inomhusmottagare som passar oss inomhusflygare perfekt.
Oavsett viket system du köper så kolla så dom har olika storlek på mottagare - en del nyare system har ännu inte så stort urval.
Hälsningar
Roger

Mr J
2010-12-11, 11:12
Hej tack för inlägget

Är dessa väldigt billiga moduler och mottagare driftsäkra, funkar alla funktioner som vanligt i radion, t.ex fail-safe. Tillförlitligheten blir inte bättre än den svagaste länken.

Gin

5 flygplan och en obyggd 450 heli


FrSky har fått väldigt bra betyg i tester, därför tror jag att det är tryggt att rekommendera det systemet.
Det finns några stycken i MRFS som har provat det, du kan ju alltid höra vad dom har för erfarenheter.
Förutom det kan du knappa in "frsky test" i Google, då får du fram massor med tester och recensioner och kan bilda dig en egen uppfattning.
Att sen tillverkaren har policyn att sälja stora volymer till låga priser är ju också trevligt.

Funktionerna i radion förändras inte, vad det gäller Fail Safe, så har du bara Fail Safe med din radio om du använder PCM-mottagare, jag har för mig att FrSky har Fail Safe alla sina mottagare.
Dock saknas en en riktigt liten och lätt "Indoor mottagare" i sortimentet, än så länge, men det kommer nya modeller ganska ofta.

Om du trots allt inte litar på lågprissystemen kan du köpa en Spektrummodul, nackdelen är dyrare mottagare, fördelen är väl beprövad teknik och att du kan använda mottagarna till en ny JR DSM2 sändare när och om du byter upp dig.

Daniel L
2010-12-11, 16:15
vadå frSky har ju en liten 4 kanals motagare på ca 3g som passar utmärkt till inomhus flygning

Mr J
2010-12-11, 17:35
vadå frSky har ju en liten 4 kanals motagare på ca 3g som passar utmärkt till inomhus flygning


Oops! Den måste jag ha missat.

gin
2010-12-11, 17:50
Hej

Tack för inputen testar nog med en frSky

Gin

fredols
2011-08-01, 20:07
Jag har en JR x-3810 och undrar om du köpte FrSky modul till din radio.

Ifall du gjorde det så vill jag gärna veta om du blev nöjd.

Har kollat på deras moduler men JR x-3810 står inte med på listan över supportade radios.
Har kollat på hobbyking.com och de har två olika för JR radios men de förklarar inte direkt vad det är för skillnad.

DJT och DJT V2 nån som vet skillnaden.

Tacksam för svar
---------------------------
Fredrik

freddan_6
2011-08-01, 20:25
Jag tror skillnaden är om den har Telemetri eller ej. De har en Telemetri i den med D8R som mottagare och ingen telemetri i den med V8FR.

MrOvanhill
2011-08-01, 22:25
Eller leta efter en beggad Multiplex Royal EVO 9 35MHz och komplettera med FrSky-modul, men då får den inte vara uppgraderad till senaste version av firmware, för då funkar bara MPX egna 2,4-moduler om jag inte missminner mig. Men det kan vara något jag inbillar mig för all del.

Min EVO12 är i alla fall inte uppgraderad så långt det går just för den orsaken :-D