handdator

Visa fullständig version : Soppan skvalpar och bildar skumhaskell
2011-06-28, 20:40
Felsökte en 4-taktare som tjuvstannar och som vqnligt får man frågan om
klunken är sintrad, och det var den ju inte såklart.Att ha sintrad klunk är
väl ett av de bästa sätten att slippa skum i soppan som går till förgasaren.

Nu till den egentliga anledningen till denna tråd, vill minnas att jag sett en
film tagen på en genomskinlig tank under flygning. Där ser man tydligt vilket
liv det är i tanken(blev ganska rolig mening beroende på hur man 'bétonar' .
Finns det någon som har en länk till denna film??

Håkan:sarcastic:

henke2
2011-06-28, 20:48
På min jetmodell utan subtank som är extremt kännslig för bubblor så gav en sintrad klunk 30sek flygtid innan motorn dog, en fuelmagnet gav ungefär 3min(halva tanken) medans en "stor" filtklunk tömmer tanken till sista droppen bokstavligt talat.

Cox
2011-06-28, 21:47
Jag har sett filmen men har inte sparat ngn länk...

Slutsatsen är attt det inte är något problem med skum utan det är helt enkelt så att klunken far omkring och hamnar ovanför bränsle nivån och det kommer in luft i bränsle slangen. Detta kan möjligen se ut som skum om man kollar i slangen fram till förgasaren.

Lösningen är väldigt enkel, man kör med en ballong som kollapsar inuti tanken. Det finns då ingen möjlighet att suga luft eftersom det vid rätt tankningsprocedur inte finns någon luft i ballongen. En kommersiell lösning säljs av tex Jett engineering under namnet Bubbles tank.

senmathal
2011-07-02, 07:08
Undrar om det kan ha vara något sådant fel som fick min lilla tvåtaktare att plötsligt tvärstanna häromdagen. Från att ha gått helt perfekt tvärstannade den helt plötsligt utan särskild anledning. Som tur var lyckades jag missa alla träd och buskar och landa på landningsbanan. När jag sedan startade motorn gick den helt perfekt igen utan någon som helst åtgärd. Det verkar nästan troligt att den sugit in luft i slangen i samband med någon aerobatisk övning då stoppet var så tvärt och distinkt.

/Mats