handdator

Visa fullständig version : "Omstökning"DrHanke
2012-08-10, 21:13
Sorry om jag stökar till det lite... Nu har multirotor fått en egen forum del :)

JR
2012-08-12, 11:44
Kan man välja bort den kategorin när man väljer "Nya inlägg"?

berthrsd
2012-08-16, 07:57
Vore det inte bättre med en uppdelning på olika teknikområden, exempelvis motorer, ramar, radio osv? Tekniken skiljer sig ju väldigt lite om det är en tri-quad-hexa-octo-y6-y8 etc.

jocke1963
2012-08-16, 08:21
Kan man välja bort den kategorin när man väljer "Nya inlägg"?

Halleluja, en frände! ;)

jocke1963
2012-09-07, 23:23
Vad händer på fronten?
Så trött på att scrolla igenom en massa nya inlägg om tri-, quad-,hexa- , m.fl multikoptrar o deras styrkort med div problem att jag kräks!!!

jocke1963
2012-10-26, 00:01
Halleluja, en frände! ;)

Hanke, vad händer i frågan..?

Ikväll när jag gick in o skulle kolla nya inlägg är typ mer än hälften av alla nya inlägg fpv/multirotor-relaterade trådar. :(
Jag har som sagt inget emot denna nya del av hobbyn, men jag vill kunna VÄLJA att inte se dessa nya inlägg.

Vad är det som är så svårt att kunna göra en indelning typ:
"Nya inlägg Allmänt RC" resp Nya inlägg FPV/Multirotor/FPV"?

Kenneth E
2012-10-26, 10:08
Jag tycker det är ok att alla får visa sin del av hobbyn, tänk om du byter intresse en dag, skall vi då ändra menyn igen efter ditt tycke?

Hur definerar du Helikopter i frågan, går den under flyg eller multikopter?

Jag förespråkar att vi inte delar upp oss i olika läger, vi har en sak gemensamt att radiostyra farkoster.

Balsa Regn

jocke1963
2013-06-29, 00:28
Måste dessvärre dra upp detta igen...
När jag går in och kollar "Nya inlägg" nuförtiden är det typ 90% av inläggen som rör "fpv-multikopter-styrkort-naza-mm-mm-div-relaterade" trådar.
Jag skulle (återigen) önska att kunna välja att gå in på "nya inlägg" för allt utom ovanstående. Har som jag sagt tidigare inget emot denna del av hobbyn, men är inte intresserad av denna gren. Tror att vi tappat en del av våra gamla trotjänare på forat pga denna utveckling, saknar flera kända medlemmar, tyvärr..
DrHanke, finns det nåt sätt att lösa detta på ?

McRegor
2013-06-29, 00:50
Får nog hålla med Jocke. Idag är en mycket stor del av trådarna FPV och/eller multikopter-relaterade vilket för mig personligen reducerat intresset för detta forum. Tyvärr - för det finns givetvis sådant som är intressant för mig. Inte heller jag har nåt emot denna del av vår hobbyn men just nu är jag inte speciellt intresserad av dessa områden personligen så ett snabbt sätt att sålla bort dessa trådar skulle uppskattas. Givetvis skall de som har detta intresse fortsätta att diskutera det i forumet men jag skulle likväl som Jocke vilja ha en uppdaterad vy utan dessa områden. Det kanske är svårt att skapa men OM det går så är jag en av de som skulle uppskatta detta. Det bästa vore ju om man kunde "customisera" sin egen vy över de områden man är intresserad av. Visst kan det vara kul att få lite överblick även över det som ligger utanför ens eget huvudintresse men som det har utvecklat sig så är detta forum idag mycket centrerat runt FPV och Multikoptrar vilket kanske är logiskt eftersom det är nya områden som attraherar även de som tidigare inte var så intresserade av mera "klassiskt" RC-flyg.
Roger

UndCon
2013-06-29, 09:54
Det är klart att det blir många trådar och inlägg när det är det som är populärt.
Om det varit klassiskt linflyg som fått massa trådar - skulle ni klaga då? troligen inte....

sporten utvecklas - häng med ;)

Ålänning
2013-06-29, 11:28
Orsaken till att jag inte köper rc-hobbytidningar är att man betalar för en massa helt ointressanta ämnen... =) ?!

Ett tips: Använd inte funktionen "Nya inlägg".
Finns det forum där man kan sålla inlägg, trådar, kategorier som en inställning?
Forum är väl en funktion där man väljer vad man vill läsa, precis som allt annat.

Så ni skriver inte i tex de genuina flygtrådarna för att andra skriver i andra trådar inom andra ämnne och så slutar ni använda forumet? Det är väl i så fall DET som är orsaken till att intresset svalnar för de forumdelarna?

Det lustiga är att det är samma sak på Motorportalen.net's forum som jag "driver". Ett forum som täcker all motorsport på Åland. Där gnälldes/gnälls det en hel del på att det för mycket RC. Okej. Varför skriver då inte dom mer i sina trådar för sina intressen? Skriver man inget, finns det inget att läsa, och det dör ut... gnälls det så tröttnar folk också. Dessutom så har de flesta det mycket enklare på FaceBook, som inte är i närheten av en ersättare för funktionen forum som detta.

Till viss del förstår jag dilemmat. Ett forum innehåller flyg och det snackas i lugn takt och mängd om dessa flyg. Sen mitt i allt fullkomligt öser det inte en massa snack om FPV, Multikoptrar osv. @£$€#¤% Delen med flyg känns mitt i allt liten. Så frågan är, är det få personer som skriver massor, eller är det många personer som skriver lite i dessa nya forumdelar? Hur är det med flygdelen? Är det få personer som håller den vid liv, eller är det många personer som skriver lite?

Som med motorsporten på Åland, finns ingenstans att utöva motorsport här med fullsize-bil. Men fotbollsplaner bygger de överallt. Jag tycker de borde tona och lägga ner detta med fotboll och göra motorsporten större istället, det är ju mitt intresse.

Okej, jag kan hålla med om att man kanske vill ha en knapp man trycker på så slipper man se allt ointressant. Men tillika så använder jag aldrig "Nya inlägg" utan går in på de delar jag har intresse av. Jag läser inte alla reportage på Aftonbladet heller.

Och tillika förstår jag att man hänger på de forum som täcker ens intresse. Så ett forum som ändras, det får nya forummedlemmar, men precis som det sägs ovan, andra forummedlemmar flyr. Det är inte alltid så att det automatiskt blir bättre / fler medlemmar om man utökar ett forums kategorier. Det beror inte på forumet, det beror på vad folk väljer.

Mr J
2013-06-29, 12:12
Idealet hade väl varit ett system där man kunde lägga in valda forumdelar i "Favoriter" och sen bara få upp nya inlägg i dessa delar vid tryck på "Nya Inlägg". Nu är det förmodligen inte så lätt att fixa, men kanske utvecklarna av vBulletin har en önskelista? Om tilllräckligt många efterlyser en funktion så brukar det väl dyka upp i senare versioner...

McRegor
2013-06-29, 12:42
Precis Mr J! Det är inte tal om att utvecklas eller inte - det gäller att enkelt kunna se det man är intresserad av.
Roger

Sickan
2013-06-29, 19:42
Känslan är farlig att lita på ;) men iakttagelsen är helt korrekt, även om det inte är 90%! Jag hittade ingen statistikfunktion så jag skrev ihop ett litet script som plockade data från aktivitetsströmmen, kollade bara från den 22/6 till idag. Detta är inte exakt men ger en tydlig bild.

Totalt 612 inlägg

166, FPV *, 27%
47, Quad, 8%
39, Hexa, 6%
6, Octo, 1%

Totalt 258, 42%

* Inkl. alla underrubriker.

Sedan tycker inte jag det är ett problem, men det är en helt annan historia, det borde dessutom gå snabbt att bygga det som behövs för att kunna hantera favoriter. Jag tycker det vore fiffigt för jag är trött på allt gnäll om det jag tycker är intressant och har av den anledningen dragit ner på mitt skrivande här, börjat blogga istället och är mer aktiv på andra forum. Det tycker jag är väldigt synd för jag har fått mycket hjälp och nya vänner här.

--
S

Kenneth E
2013-06-29, 21:30
Jag förstår inte varför man klagar på att vi är aktiva inom Multikopter/FPV, det är väl inte vårt problem att det inte finns aktivitet på de sk. intressanta ämnena.

Att det är mycket aktivitet på FPV ligger väl i tiden, då det är där utvecklingen sker idag. Flyget har gått tillbaka och har tyvärr inte mycket att erbjuda längre, tror nog ARF/frigolit modellerna gjort att många slutat eftersom det snart inte går att bygga egna modellflygplan, i brist på material då allt mer går mot färdigbyggt och just därför saknas dessa känslor för modellerna som man byggde ihop själv. Sedan en annan aspekt att alltid behöva stå vid samma fält och traggla, medan FPV/multikopter erbjuder ett fritt nyttjande.

Ni behöver inte oroa er, FPV/MK faller tillbaka snart tillbaka och blir konstant, då kommer säkert flyg tillbaka igen och forumet fylls av intressanta artiklar.

Tips: Sluta använd "nytt" knappen och logga in på de "intressanta! forumen istället för att klaga(det blir bara tröttsamt för alla).

Sedan kan det vara en god ide att försöka införa en "intresserad av" knapp och då få nyheter därifrån, men det får de ansvariga ta tag i.
Kenneth

McRegor
2013-06-29, 22:56
Alltså Kenneth - vi klagar inte på att ni FPV/Multikopterflygare är aktiva - det har ni er fulla rätt att vara och skall givetvis vara det. Jag förstår inte varför du och andra skall påstå detta - tycker att det borde framgått rätt klart tidigare om ni läser vad t ex jag skrivit. Vad jag och några andra vill är få ett bättre och mera selektivt sätt att hitta nya inlägg enkelt.
Och det är de ansvariga vi vänt oss till - inte er som skriver mycket om FPV och multisar.
Roger

jocke1963
2013-08-08, 21:30
Hallå DrHanke, vad händer i denna fråga....?
Det blir ju bara värre och värre detta...numera nästan dagliga 80-90 % fpv/multirototor-relaterat av folk som inte har det minsta intreesse av den klassiska rc-flygdelen, bara ev sin j-la styrkort, gimbaler, lägga upp "titta vad-fint-jag-flugit-med-min-x-kopter-gärna-i-tät-bebyggelse" och annat j-la dravel!

Jag är som sagt helt ointresserad av Era förehavanden för tillfället men har inget emot det,
vill dock KUNNA VÄLJA MINA NYA INLÄGG !!!!

Med något trött hälsning
Jocke

Ålänning
2013-08-08, 21:42
Bra att samla en massa olika RC-grejer under samma "tak". Men kan hålla med om att det kan vara bra att kunna sålla, för de som vill göra det automatiskt. Det är samma med forumet på www.motorportalen.net som berör ALLT motorrelaterat på Åland. Alla är fullkomligt galna på att det skrivs för mycket i RC-delen. Vi är få personer och det handlar om hundratals som BORDE skriva i de andra delarna om bilar, motorcyklar, tävlingar, osv. Men nä...

Å andra sidan har jag alltid gillat specifika forum. Dvs ett för RC-bilar, ett för RC-båtar, ett för RC-helis, ett för RC-flyg, ett för multikoptrar osv. Men det har ju sina nackdelar det med, avsaknad av samlad info. Nästan så jag velat skriva i många inlägg i detta forum som handlat om tex helis, "gå till rcheli.se eller helisweden.se!!!

Känns ändå som att ett helt skilt multikopterforum skulle funka på svenska i dagsläget. :-D

Jag har gjort bort mig och sysslar med både RC-flyg, RC-heli, multikoptrar, RC-båt, RC-bil...

DrHanke
2013-08-08, 21:50
Hallå DrHanke, vad händer i denna fråga....?
Det blir ju bara värre och värre detta...numera nästan dagliga 80-90 % fpv/multirototor-relaterat av folk som inte har det minsta intreesse av den klassiska rc-flygdelen, bara ev sin j-la styrkort, gimbaler, lägga upp "titta vad-fint-jag-flugit-med-min-x-kopter-gärna-i-tät-bebyggelse" och annat j-la dravel!

Jag är som sagt helt ointresserad av Era förehavanden för tillfället men har inget emot det,
vill dock KUNNA VÄLJA MINA NYA INLÄGG !!!!

Med något trött hälsning
Jocke

Jocke hav tålamod, jag kollar på ny programvara för forumet då Vbulletin missköter sig litterärt och fler och fler överger denna mjukvara. Dels pga många buggar, inkombailitet med webläsare osv... listan går att göra lång men inget händer.

Jag håller på att kolla på Xenforo istället som är betydlig modernare och har just sådanna moduler som du efterfrågar :) Dvs du kan välja bort forum som du inte vill se enkelt på din profil sida.

Det finns även en hel del annat godis som jag tror kommer falla många i smaken... :)

Det tar dock lite tid att få allt på plats men jag har nu iaf hittat hur jag skall göra, nu skall det bara genomföras.

Snickarjävel´n
2013-08-08, 22:06
TJOHOOO :applouse: Tack Hanke att ni e på gång

DrHanke
2015-01-11, 21:28
Halloj

Jag har lagt till två forum, Friflyg och Linflyg idag är det nått annat ni saknar?

Vi har ju en del norrmän numera är det nått ni sakar?

Nån som e duktigt på PHP som kan tänka sig att titta lite på en PDf sida (medlemskortet) som vägrar fungera ?

McRegor
2015-01-11, 21:32
Hmmm - räknas friflyg och linflyg till RC-flyg numera...:)
Roger

DrHanke
2015-01-11, 22:21
Huvudrubriken är ju Flyg ... flyg som flyg eller ?

UndCon
2015-01-11, 23:19
Skicka över PDF-sidan till mig så kollar jag på det.

MVH
UndCon

DrHanke
2015-01-12, 17:57
Nu finns det i huvud menyn en "Medlem 2015" som jag tror fungerar... Återstår att ni provar den, ni måste ha en "Medlem 2015" skylt för att det skall fungera :)

Mr J
2015-01-12, 18:18
Nu finns det i huvud menyn en "Medlem 2015" som jag tror fungerar... Återstår att ni provar den, ni måste ha en "Medlem 2015" skylt för att det skall fungera :)

Punkar perfekt!
Bra jobbat! :)

DrHanke
2015-01-12, 18:20
ah najs :)

LIP
2015-01-12, 18:26
Fungerar här med

qrt
2015-01-12, 18:55
Lysande !!
/Kurt

DrHanke
2015-01-12, 19:43
Så bra Kurt och Lasse :)

Visade sig vara en del förändringar i PDF tillämpningen i PHP samt några omstökade variablar i vbulletin som ställde till det :)