handdator

Visa fullständig version : Laddning av flygacc via apteringskontakt samt inkoppling av mottagareFlahultarn
2012-08-24, 20:47
Håller på med ett bygge... och för att hoppa direkt till mitt problem så är frågan som följer.

Har ordnat en "slinga" på batterianslutningen så att jag sas apterar kretsen med en Deans-kontakt. Tänkte dock inte så långt att kolla så det går att ladda via den också. Insåg inte förrän nu att laddströmmen ju isf kommer att gå genom ESCen också. Är det möjligt att ha det så?

Vidare hur gör man för att kunna koppla in mottagaren med en strömbrytare utan att för den skull ansluta motorn. Har införskaffat en kontakt som ska göra det möjligt men fattar inte hur det ska gå till!

Vore bra med lite råd...

freddan_6
2012-08-25, 13:55
Svar nej, det går inte att ladda från din Deans. Du får koppla som i mitt exempel i stället
Din strömbrytare är troligen för metanolflyg eller bensinflyg där du inte har ESC utan separat mottagarbatteri. Då kopplar man brytaren mellan valfri ledig kanal i mottagaren och batteriet.
Se min bild från hobbyking sist http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__4309__Reciever_System_Switch.html

31431

31432

Flahultarn
2012-08-25, 15:20
Misstänkte det:( men tack iaf:) Jag kommer åtminstone vidare! Bara att fixa en deans till för laddningen då. Hittade en lösning på RCGroups som var "snygg" med sep brytare för strömförsörjning av esc och mottagare men det bygger på separat BEC för den kretsen. Jag tror dock inte jag bryr mig om det utan nöjer mig med laddning/aptering.

Nu hade jag precis limmat fast en bit ply för deansgenomföringen och borrat hål i kroppen:banghead: nåja bygget har varit med om värre saker...