handdator

Visa fullständig version : Tappar kontakt vid snabba/många utslag



Cok
2012-09-15, 17:18
Hej,

Jag provade min setup på marken för att se att allt fungerar som det ska. Tilläggas bör att jag är ny inom allt vad rcflyg innebär.

Så, min setup: spektrum dx7s med tillhörande mottagare. 4s acc kopplat till esc där även mottagaren får ström ifrån.

När jag kopplat ihop allt och fått mottagare och sändare att parata med varandra så testar jag att göra utslag med sändaren och det fungerar bra. Men när jag gör flertal utslag med t ex sidorodretså tappas kontakten helt. Mottagare och sändaren är då c:à en meter från varandra...

Har ni någon ide vad som är fel?

numnutchris
2012-09-15, 17:45
ESC med inbyggd BEC? om allt är helt har du antagligen för klen BEC...

Cok
2012-09-15, 17:54
Ingen märkning av opto, så då är det väl inbyggt bec?

numnutchris
2012-09-15, 18:03
Iom din mottagare får ström från reglaget så har den inbyggt. Men vad (ampere) klarar BECen och hur många servon ska det driva och vad drar servona (ampere) - kan ev. gå sätta multimeter på bec (tex. avklippt servokabel om du har ledig port i mottagaren men se till att inte kortsluta nåt o mät mellan mittstiftet, röda sladden, och ena yttre stiftet, det med svart eller ev. brun kabel)
Antar det mäter ~5V när du inte vevar - vad visar det sedan när du vevar? Hoppar det mycket så är det behövs nog ESC med bättre BEC inbyggd.

freddan_6
2012-09-15, 18:21
Du måste välja ESC med switching BEC. Normalt finns detta från 40A. Välj Hobbywing Funfly eller Turnigy Plush (Samma aggregat) 40A eller mer.
Släng den ESC du har nu eller använd den i en seglare där du kör små roderutslag.

Cok
2012-09-15, 19:13
Iom din mottagare får ström från reglaget så har den inbyggt. Men vad (ampere) klarar BECen och hur många servon ska det driva och vad drar servona (ampere) - kan ev. gå sätta multimeter på bec (tex. avklippt servokabel om du har ledig port i mottagaren men se till att inte kortsluta nåt o mät mellan mittstiftet, röda sladden, och ena yttre stiftet, det med svart eller ev. brun kabel)
Antar det mäter ~5V när du inte vevar - vad visar det sedan när du vevar? Hoppar det mycket så är det behövs nog ESC med bättre BEC inbyggd.

Får ta och sätta mig in i det hära så jag kan få fram felet, tack för infon.


Du måste välja ESC med switching BEC. Normalt finns detta från 40A. Välj Hobbywing Funfly eller Turnigy Plush (Samma aggregat) 40A eller mer.
Släng den ESC du har nu eller använd den i en seglare där du kör små roderutslag.

Det jag tycker är konstigt är att jag köpt allt i ett "paket" (utom sändare / mottagare), och fått rekommenderat detta acc. Då borde det väl ändå vara saker som lirar väl tillsammans. Visst skulle jag vilja köpa på mig ännu mer kvalitetssaker men jag vill ju få upp kärran först och se om det är något som verkar vara intressant att fortsätta med innan jag köper på mig ännu mer roliga saker ;)

numnutchris
2012-09-15, 19:19
---
Det jag tycker är konstigt är att jag köpt allt i ett "paket" (utom sändare / mottagare), och fått rekommenderat detta acc. Då borde det väl ändå vara saker som lirar väl tillsammans.
---


Är det nån ARF/plugandprayhistoria du köpt så kan ju nåt vara defekt "i paketet" - räcker tex. med ett kass servo så kan det "döda" mottagaren sådär. Är det nytt så hör med affären om/vad de råder så du inte meckar bort nån garanti.

McRegor
2012-09-15, 19:59
Vad är det för prylar vi talar om ? Speca allt så är det enklare att svara.
//Roger

freddan_6
2012-09-16, 06:12
Det jag tycker är konstigt är att jag köpt allt i ett "paket" (utom sändare / mottagare), och fått rekommenderat detta acc. Då borde det väl ändå vara saker som lirar väl tillsammans. Visst skulle jag vilja köpa på mig ännu mer kvalitetssaker men jag vill ju få upp kärran först och se om det är något som verkar vara intressant att fortsätta med innan jag köper på mig ännu mer roliga saker ;)

Intressant idé. Tyvärr är QC i kinesiska fabriker ibland så låg att jag misstänker att de aldrig någonsin provat att använda vad de producerar.

Cok
2012-09-16, 08:00
Vad är det för prylar vi talar om ? Speca allt så är det enklare att svara.
//Roger
Duger detta?



Wingspan approx: 1400mm
Length: 950mm
Flying weight: 1800g
Wing load: 56g/dm2
12*Prop, Esc(45A), Powerful 3648 Motor 700 kv
4 Nine gram servos
Battery 2200mah - 14.8V 35c

McRegor
2012-09-16, 08:32
Hej,
Tyvärr duger det nog inte som beskrivning till vad du köpt. Varför inte länka till produkten eller i vart fall tala om vad den heter ? Med den beskrivningen har jag svårt att tro att du kan få mera råd som hjälper dig hitta problemet.
Men om du inte vill länka själv så gissar jag att det är denna Cub - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=18597
Finns nog även under andra namn - t ex Starmax - http://www.superandcheaper.com.au/view_product.asp?id=1304
Därmed kanske nån annan kan ha erfarenheter som kan hjälpa dig.
//Roger

freddan_6
2012-09-16, 09:49
Om det är den som Roger tror så gillar jag första recensionen på HK, ungefär vad jag sa fast med färgstarkt:

wast of 130$ remove the speed controller and hit it with a hammer right away before you do anything else, after ground range check: 10 seconds into 1st flight second turn (about 75 ' up) lost all control motor stopprd and plane hit the asphalt like a brick, the battery, wing and fuselage not repairable. while picking up the pieces I noticed one of the speed controller wires disconnected> after thought I think this is a 3 cell kit (not a 4 cell) based on the 12 X 9. no KV on the motor, and nothing on the speed controller. The plane is beautiful, and for 9 seconds flew great. If this was in kit form I would give 6 stars, but now I am out 130$ and a 4 cell 20C battery,


mvh //Fredriik

McRegor
2012-09-16, 09:56
Den som letar han finner, Fredrik...:)
Det är nog en Starmax baserat på denna tråd - http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/33919-har-inte-lyftkraft
Men det är säkert samma Cub som den från HK.
//Roger

Tobbepostis
2012-09-16, 11:34
Jag köpte min Starmax cub hos MFT förra sommaren och en 3lipo 3300 acc rek. MFT och det blev perfekt tyngdpunkt och tillräckligt nyp i motorn.Funkar klockrent med Futabas fasst radio
Tobbe:thumbup:

Cok
2012-09-16, 12:22
Den som letar han finner, Fredrik...:)
Det är nog en Starmax baserat på denna tråd - http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/33919-har-inte-lyftkraft
Men det är säkert samma Cub som den från HK.
//RogerStämmer, sorry, jag fick för mig att jag hade länkat till den i första inlägget.

Cok
2012-09-16, 12:45
Nåväl, blir väl kanske till att införskaffa ett nytt fartreglage. Tänkte i vinter köpa ett lite roligare plan i ungefär samma storlek, där detta fartreglage rekommenders:

http://www.fullkontroll.se/?ProdID=4041

I nästa plan tänkte jag gå på,lite mer kvalité, så min fråga är om ovan fartreglage är av någon kvalité? Antar att det skulle funkade cub:en med?

freddan_6
2012-09-16, 13:42
Above all är tillverkade av Hobbywing. Samma reglage, högre pris, pga dyrt namn men det fungerar väldigt bra.
Exempel på lägre pris

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2166 34$/27$ (utloggad/inloggad)

numnutchris
2012-09-16, 14:59
Orkar du inte vänta på restorder från tjingtjong så har du orginalet i sverige på tex:

http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=120

och ska du inte labba med större propp eller så, räcker antagligen denna:

http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=119

McRegor
2012-09-16, 15:19
Har köpt några 40 A Hobbywing med switchad BEC härifrån - http://www.ehirobo.com/shop/Motors-/...duct_info.html (http://www.ehirobo.com/shop/Motors-/-ESC-/-BEC-/-Accessories-ESC-For-Planes/c354_363/p7751/HobbyWing-%28P40A3%29-40A-Pentium-Brushless-ESC/product_info.html)
För mig har dom varit snabbare att leverera än Hobbyking men är det brådis får man i regel handla inom Sverige - till klart högre pris i detta fall. Här är dom ju i alla fall inte så fasligt dyra för att vara i Sverige - http://rubinrc.se/product_info.php?c...roducts_id=102 (http://rubinrc.se/product_info.php?cPath=21_80&products_id=102)
Hälsningar
Roger