handdator

Visa fullständig version : Inbjudan Ripaläger 2013Ripa
2013-03-01, 17:55
http://www.rcflyg.se/images/klubbar/Ripa.gif
RIPA MODELLFLYGKLUBB INBJUDER ALLA MODELLFLYGARE TILL
RIPALÄGER VECKA 29 2013

Riplägret var något av en institution på 70 talet, modellflygare och i många fall modellflygfamiljer träffades utan gränser, man träffades för att utöva glädjen och gemenskapen i vår hobby, från dåtidens flugor, till den tidens ”värstingplan”.
Frågan, om/vad som var bättre då än nu, diskuteras ibland, en sak är klar, tekniken var inte lika långt kommen som i dag, på gott och ont, glädjen i en enkel handlunstävling på kvällskvisten var större då, i dag är det inte många som ens vet vad en handluns är.
Damernas tävling var ett kul inslag, som kanske kan komma i repris!

Tiderna förändras, något som påverkar oss alla, målsättningen med Ripalägret är dock fortfarande den samma, trivsel, glädje och gemenskap bygger grunden i Ripalägret. Under åren har även tekniken utvecklats på flygfältet, ”rickepumpen” är ett minne blott,
i dag finns rinnande vatten, fast el 230 volt till såväl camping som depå, ”riktiga” wc, samt dusch och disk, alla modellflygare med familjer är välkomna.

Klubbens målsättning är även i år att ”köra” ett speciellt tema måndag - fredag mellan kl. 11 - 16, mest med syfte att samla piloter med samma intresse för erfarenhetsutbyte dessa dagar, men också för att kunna hjälpa och besvara frågor från nybörjare, och mindre erfarna piloter. Veckodagarna för de olika grenarna är inte ”spikade” men vi räknar minst med följande grenar Segelflyg - Elflyg alla kategorier - Helikopter - IMAC - Skala & Warbirds - Linflyg m.fl.
Är just du en ”eldsjäl” som ”brinner” för din gren i modellflyghobbyn, hör gärna av dig med förslag och idéer, som förhoppningsvis kan lyfta veckans aktiviteter ännu ett snäpp, som klubb är vi öppna för alla förslag och idéer.

Veckan avslutas som sig bör med gemensamma flygaktiviteter under lördagen, har ni glömt hur det var 2012?
För att uppdatera minnet, länkar vi här till en bra FILM (http://www.youtube.com/watch?v=gZoOMrCU-5k) som kom till efter besök av Claus, Ole, Povl och Tony, 4 danska modellflygare från Borups Modellflygklubb (http://www.borupmodelflyvere.dk/default.htm), vilka skall ha stort TACK för flitigt filmade,

Vi hälsar naturligtvis alla hobbyhandlare välkomna att sälja, och visa upp sina produkter och företag under veckan.

Efter dagens flygning samlas vi vid pergolan och lägerelden för att grilla korv och ljuga lite lagom!

Som traditionen bjuder firar vi ”JUL(i)AFTON” torsdagen den 18 juli med långbord i klubbens pergola, eftersom temat denna kväll är dubbelbottnat är det upp till var och en att duka upp den mat man gillar, trivsel och gemenskap är dock obligatoriskt.
Ripas egna ”Tomtar” bjuder på Kalle Ankas Jul på TV, julvisor till maten, och förhoppningsvis en o annan ståuppare under kvällen.

Passa på och besök Degeberga marknad den 13-14 juli och Kiviks marknad (http://www.kiviksmarknad.com/) som pågår måndag 15 till onsdag 17 juli.

Beachhandboll festival (http://www.beachhandboll.com/web/Hem.aspx) i Åhus hela veckan, kusten erbjuder kilometervis med vita sandstränder för sol och bad.
Närheten till Österlen (http://www.osterlen.se/) ger snudd på obegränsade utflyktsmål.

Här finns en länk till klubbens Bildreportage från Ripaveckan 2012 (http://ripamfk.com/bilder/V292012/ripaveckan2012.htm) sammanställt av Patrik Gertsson.

Vi återkommer med mer information på klubbens hemsida www.ripamfk.com (http://www.ripamfk.com) varefter programmet blir klart.

VÄLKOMNA TILL RIPA!

Frågor? Kontakta Mats Erlandsson 044-350202 0705-350202

Mr J
2013-03-01, 18:21
Det var på tiden! :applouse:
Vi ses då, om jag så ska krypa dit... :crazy_pilot:

rnermfors
2013-03-01, 18:41
Hej

Trots mitt ovetande om den där *handlustävlingeng så hoppas jag på att ni har en plats till oss. Gärna på flygrakan typ som dom andra åren. Om så är fallet så tar jag på mej att fixa en lite tydligare vägskylt än i fjol (glömde skylten förra året). Detta är årets höjdpunkt så det vill man absolut inte missa.
Mvh Fam Nermfors

*Vad är det här man missat.

Thomas
2013-03-01, 18:43
Ööhh...
Behövs det internetbokning à la Vingresor eller nåt??

Modellflygåret indelas numera i tvenne delar:
Före och efter vecka 29!

pgrts
2013-03-01, 19:29
Mats efterlyste info om lunsar.
http://mfksnobben.se/images/galleri/0701/070107-800.JPG
Som synes på bilden är det OK att bygga av depron men man bör så klart slipa en bra profil på vingen.
En massa ritningar och annat om HKG finns länkat på http://mfksnobben.se/dokument.htm

Ripa
2013-03-01, 19:46
Hej

Trots mitt ovetande om den där *handlustävlingeng så hoppas jag på att ni har en plats till oss. Gärna på flygrakan typ som dom andra åren. Om så är fallet så tar jag på mej att fixa en lite tydligare vägskylt än i fjol (glömde skylten förra året). Detta är årets höjdpunkt så det vill man absolut inte missa.
Mvh Fam Nermfors

*Vad är det här man missat.

Hej Robert!
Er plats är bokad sen i fjor, vägskylten är helt ok, vi skall kanske sätta upp gatunummer också.
Vad gäller handlunstävling, kan det bli aktuellt att bygga under veckan, och tävla med dessa på jul(i)afton.


Ööhh...
Behövs det internetbokning à la Vingresor eller nåt??

Modellflygåret indelas numera i tvenne delar:
Före och efter vecka 29!

Hej Thomas!
Skylten för "gräddhyllan" står kvar från i fjol, vi ser er närvaro och era kulinariska inslag som ett vinnande koncept

Ni är alla varmt välkomna till Ripa!

Per P
2013-03-02, 08:59
Härligt!! Den enda tråden man väntar på hela året från att den förra skrevs :lollypop:

Vi siktar som vanligt på att komma till er på ert fantastiskt trevliga meeting.

taygher
2013-03-06, 19:49
Instämmer med föregående talare!
Fantastiskt gott att se inbjudan till årets Ripaläger!! :icon_pidu:
Reservera gärna lite plats till vår lilla karavan från Tranås för det här får man inte missa!!!

neu
2013-04-14, 21:57
Kan man reservera plats för husvagn? :D Hitta inget på hemsidan men kan ha missat det.

Ripa
2013-04-14, 22:53
Kan man reservera plats för husvagn? :D Hitta inget på hemsidan men kan ha missat det.

Hej Christian!

Självklart kan du boka plats, vi försöker tillgodose alla önskemål så långt det är möjligt, någon speciell bokning via hemsidan har vi inte lagt upp, men skicka mig ett PM så fixar vi plats.

Välkommen till Ripa!

Mvh
Mats
www.ripamfk.com

Ripa
2013-05-19, 12:33
http://www.rcflyg.se/images/klubbar/Ripa.gif
RIPA MODELLFLYGKLUBB INBJUDER ALLA MODELLFLYGARE TILL

RIPALÄGER VECKA 29 2013

Det börjar bli dags att lyfta tråden.

Den övergripande målsättningen med att arrangera ett årligt Ripaläger är enligt Ripa mfk´s synsätt den sociala nyttan och nöjet av att flyga och umgås med likasinnade modellflygare och dess familjer under trevliga former, som klubb ser vi mervärden i att kunna erbjuda all den hjälp och kunskap en ny modellflygare behöver, samt möjligheten att väcka och återuppväcka nytt intresse för modellflyghobbyn.

För fjärde året i rad har vi ambitionen att skapa ett tema måndag - fredag mellan kl 13 -16, vi jobbar enligt tesen att skapa så stor bredd och gemenskap som möjligt under hela Ripalägret, men framför allt under temadagarna, då vi även hoppas att många dagsbesökare kommer för att träffa likasinnade.

OBS! Ripa Mfk ställer inte samman något program för dessa temadagar, vi bjuder in eldsjälar inom respektive gren som genom sitt intresse och engagemang får andra att brinna. Är just du en eldsjäl som brinner för din gren i hobbyn och vill hjälpa till för att få fler att brinna? Hör av dig till styrelse@ripamfk.com

Måndag: IMAC - tema

Tisdag: ELFLYG-tema med målsättning att få full koll på watt, kv, volt och ampere, och alla andra begrepp för att flyga med elenergi.

Onsdag: SKALAFLYG - WARBIRDS, många flygplansmodeller kan räknas i detta tema, dessutom med stor bredd.

Torsdag: SEGELFLYG - alla kategorier.
Ripa Mfk kan inte lova att det kommer att finnas stora bogsermodeller, elvinschar m.m. på plats, även om vi hoppas att så blir fallet, klubben står för temat, alla aktiva segelflygare står för genomförandet.

Fredag: HELIKOPTER-tema.

Lördag: Allmän flygdag, med ”öppet hus” vi hälsar alla piloter välkomna.


Klubbens fältregler är uppdaterade inför årets säsong (http://www.ripamfk.com/index.php/besoka-faltet/faltregler)

Campingavgifter (http://www.ripamfk.com/index.php/besoka-faltet/camping)

Mer information på klubbens hemsida www.ripamfk.com

VÄLKOMNA TILL RIPA!

Frågor? Kontakta Mats Erlandsson 044-350202 0705-350202

pgrts
2013-07-05, 13:00
Det brukar ju bli en SNURRIG AFTON och 2012 så var det snurrigt värre med flera olika lincirklar igång samtidigt. Ett flertal "veteraner" provade på att uppleva gamla minnen - inte minst Thomas som visade att han kunde flyga genom att hålla handtaget i munnen och styra planen genom att vrida på skallen - för inte var det väl tungan som viftade runt? De som har kollat lite på SMF och råkat på tråden 7 sorters kakor (http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=282766&page=&CurrentMainTopic=6&replypage=99) under Off-topic har sett att vi har köpt ett 20-tal motorer
under hösten-vintern för att kunna tillfredsställa det ofantliga behovet av
nostalgi på Ripaveckan i år. Här finns det lite att välja på om du klickar på länken. (http://ripamfk.com/bilder/Patrik/linor.htm) Föresten - var det någon förra året som hade en större rulle 3-trådig wire över? I så fall kan vi mäta upp och löda till lite sådant också om någon skulle behöva.

Ripa
2013-07-08, 20:39
Det var med minnen från de första Ripalägren på 70 talet som tanken på en "Snurrig afton" växte fram.

Som den nu sexåriga traditionen bjuder blir det linflyg på måndagskvällen, ta med Getingen, Humlan och Biet, Vespus, Flax och Gazellen, för att bara nämna några av de modeller som väcker minnen till liv, linor och bränsle finns genom Patriks försorg på plats.

Välkomna till en "Snurrig afton"

Mvh
Mats
www.ripamfk.com

Ripa
2013-07-11, 20:16
http://www.rcflyg.se/images/klubbar/Ripa.gif

RIPALÄGER 2013

För att kunna svara på allehanda frågor inför och under Ripaveckan kommer vi att koppla upp klubbens mobil som lägertelefon för svar mellan kl. 9 – 21 fredag 12/7 – lördag 20/7.
Ring och fråga om allt som berör årets Ripaläger, den tjänstgörande lägervärden gör allt för att försöka besvara dina frågor om platsbokning, väder och vind, dagens program, efterlysning av modellflygkollegor på fältet m.m.

TELEFON RIPA DIREKT klockan 9 - 21
Tel: 0727 37 78 80

MÅNDAGSPROGRAMMET uppdaterat med LINFLYG: Många inledde sin modellflygarkarriär med linflyg, många har också modeller kvar från tiden det begav sig. Ta med dina linkontrollerade modeller till Ripalägret, måndag kväll från ca 18.00 får vi experthjälp från medlemmar i Mfk Snobben Nymölla , linor finns på plats, bränsle finns på plats, vi hoppas att just du och dina linstyrda modeller också kommer att finnas på plats för att förgylla denna ”snurriga” kväll.

Juli månads bilder finns så här långt i denna länk
Bildreportage Ripa juli 2013 (http://ripamfk.com/bilder/201xxx/index.htm)

VÄLKOMNA TILL RIPA!

Patrik Gertsson kommer att hålla bildreportaget uppdaterat under Ripaveckan, vill du bidra med bilder från veckan? Skicka text och bilder till patrik@pgdata.se


Mvh Mats
www.ripamfk.com

hadas
2013-07-21, 09:59
Så var detta års Ripaläger till ända, men va´ f-n 51 veckor går fort.
Ber att på detta sätt få framföra vårt ödmjuka tack till samtliga inblandade för ett väl genomfört arrangemang.

Med vänliga hälsningar
Fam. Henriksson

Kenneth E
2013-07-21, 11:32
Vart är bilderna för torsd, fredag, lördag?
Är det slut på film?
Ken

Anders J
2013-07-21, 13:24
Tack alla ni i Ripa som lägger ner ett jättearbete för oss andra!

Synd på blåsten, men vädret rår vi ju inte över.

Det blev ju några starter med E-Sticken ändå.

Ser redan fram mot att få träffa alla härliga kompisar nästa år igen.

Tack o ha det gott!

Anders J/Tre Aviatörer

Medeashusse
2013-07-21, 17:05
Bugar, bockar och tackar! Väl värt resan! :)

Thomas
2013-07-21, 17:36
Sådärja, sitter hemma och inväntar vecka 29... nästa år!
Lika bra tillställning som vanligt, trots en envis blåst.
Tack för ett lysande arrangemang!

Och Markus, det var kul att träffas irl!

Medeashusse
2013-07-21, 17:45
Det samma! Helt fantastiskt roligt för mig att få sätta riktiga ansikten på er istället för profilbilderna. Du såg ju inte alls ut som Benny Hill!!?? :p

Kommer nog aldrig glömma den dagen då jag flög med TVÅ instruktörer och nästan lyckades drämma planet i backen ändå! :thumbup:

Thomas
2013-07-21, 18:39
Du såg ju inte alls ut som Benny Hill!!?? :pNä, tack å lov!
:sarcastic:

Thomas
2013-07-21, 18:40
Kommer nog aldrig glömma den dagen då jag flög med TVÅ instruktörer och nästan lyckades drämma planet i backen ändå! :thumbup:

Lugn, bara lugn... "Plötsligt händer det!"

Mr J
2013-07-21, 19:17
Stor tack till hela Ripagänget för allt jobb ni lägger ner, och för att ni får en att känna sig så otroligt välkommen!

Mr J
2013-07-21, 19:21
Kommer nog aldrig glömma den dagen då jag flög med TVÅ instruktörer och nästan lyckades drämma planet i backen ändå! :thumbup:

Du är ju lika rolig live som bakom tangentbordet, jag har flugit RC i 40 år, men det var första gången jag har sett någon skolflyga med trippelkommando... :sarcastic:

Medeashusse
2013-07-21, 19:48
Efter att jag panikslagen lämnat ifrån mig elev-sändaren till Thomas var det underbart att se hur två instruktörer, med två sammankopplade sändare, jobbade för att tillsammans få ner planet efter att jag vidrört kontrollerna!
Jag fattade aldrig vem som gjorde vad av dom, men de jobbade stenhårt.
Patrik sa ju att Magistern var ett nybörjarplan, det kan ju inte stämma om det behövs två vana flygare för att bemästra det!?
Tur att jag inte köpte det av honom....

:D

Kenneth E
2013-07-22, 09:12
Har gjort ett racer klipp nu på morgonen för att komma med något från träffens fredag.
Det finns mycket mer material, men det tar vi en annan gång.

http://youtu.be/C6SnTFXNNCI

Kenneth

Thomas
2013-07-22, 09:45
Fina klipp, Kenneth!

Per P
2013-07-22, 10:26
Hej!
Jag tycker MrJ sammanfattade hela Ripa-gänget riktigt bra ett par inlägg ovan, man känner sig välkommen och det är trevlig stämning etc varenda gång! Mycket jobb läggs ner på att bland annat hålla Ducsh/WC rena, för det är alltid fräsht när man kommer dit. Lugnt o skönt var det i år, men som vanligt i Skåne så blåser det ju så förbaskat på dagarna så man får hålla igen med flygningen till på eftermidagarna/kvällarna.

Återigen stort tack för att ni arrangerar detta meeting!! Plasterna på hörnet är väl förhandsbokade till Mönsterås o Tranås hoppas jag.

MVH//Per, Linda o Olle

Mr J
2013-07-22, 10:32
Men vaf*n... Nu blev jag ju sugen på att åka dit igen... :sarcastic: Kul att få tjuvkika lite på crossbanan, jag har alltid undrat hur det ser ut därinne...

Thomas
2013-07-22, 10:34
Men vaf*n... Nu blev jag ju sugen på att åka dit igen... :sarcastic: Kul att få tjuvkika lite på crossbanan, jag har alltid undrat hur det ser ut därinne...

Ja, och Helge Å låg ju inte speciellt långt iväg...
Bra att frigolitseglare flyter om dom ger sig på rymmen... *hmpf*
:sarcastic:

Medeashusse
2013-07-22, 14:00
Ett stycke film med viss musikalisk ornamentation.

http://youtu.be/EWTVySJGJz4

taygher
2013-07-22, 23:22
Jag och min familj vill också rikta ett speciellt varmt tack till arrangörerna bakom Ripaveckan! :applouse:
Alltid lika roligt att återkomma till Ripa och formligen andas modellflyg med likasinnade.

I år var vi gäster i två veckor och hade det riktigt bra i det soliga vädret!
Visst, det har blåst en hel del vissa dagar men det är enligt min mening no problemo.
Det blev ett par riktigt goa vindstilla kvällar också som verkligen satt fint!
Har redan börjat räkna ner till v.29 nästa år... :icon_pidu:

jocke1963
2013-07-22, 23:38
Visst, det har blåst en hel del vissa dagar men det är enligt min mening no problemo.


Med din fantastiska, stora, fina kärra är väl blåsten inget problem..? ;)

puggen
2013-07-23, 08:29
Vi från Växjö vill också tacka för en trevlig dag ( tisdagen ) hos er och trevligt bemötande...:)

/Rolf Växjö Rc-Klubb

Ripa
2013-07-23, 08:58
Hej!

Ett stort TACK till alla som besökt årets lägervecka, tack för era komplimanger och värmande ord, det är genom Er som vi får kraft och energi att arrangera ett årligt Ripaläger.
Trots tidvis kraftiga vindar flögs det mer än vanligt under årets lägervecka.

Samlat bildreportage från veckan (http://ripamfk.com/bilder/Ripa13/index.htm)

Bilder från juli innan lägret öppnat (http://ripamfk.com/bilder/201xxx/index.htm)

Med vänlig hälsning
Mats
www.ripamfk.com

bulan.
2013-07-24, 11:21
Ett stort och varmt TACK till dom som sliter röven av sig så att vi andra kan komma till den bästa träffen i Sverige.
Vilken annan flygklubb erbjuder en 5-stjärnig kamping + ett flygfält som är perfekt för att premiärflyga sitt flygplan på.
Inte blir det sämre av att man träffar vänner om och om igen vart år.
Skälvklart att det är bokat till nästa år då Per P. ska hjälpa mig att premiärflyga min ESM B-25:a.
Väl mött och än en gång ett stort TACK.

Håkan med familj.

Ripa
2013-07-27, 09:23
Hej alla!

Under lördagens flygdag gästade Michael, Claus, Ole, Povl och Tony, 5 danska modellflygare från Borups modellflygklubb Ripafältet

Tony har skickat ett mail till oss i vilket han länkar till en 52min lång film från flygdagen (https://www.youtube.com/watch?v=IS61i8w66qo)

Stort TACK till Tony och BMF on tour 2013 (http://www.borupmodelflyvere.dk/html/body_bmf_on_tour.htm) för denna fina film.

Med vänlig hälsning
Mats
www.ripamfk.com

Mr J
2013-07-27, 12:26
Det håller visst också på att bli en tradition... En fin film, precis som förra året.