handdator

Visa fullständig version : Nu har det hänt....:(mickmick
2013-06-02, 09:32
Det var väl bara tidsfråga innan vår hobby skulle användas av terrorister och onda människor.
Möjligtvis har det hänt tidigare men just nu finns det en artikel bla på Aftonbladet...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16887135.ab

dvogonen
2013-06-02, 09:57
Ja, det har ju legat i luften länge. Uppgiften i artikeln om att planen skulle kunna leverera giftigas upp till 1.5 km bort är ju därtill väldigt moderat. Med hjälp av de nya systemen för automatisk flygkontroll (openpilot etc) så kan ju vem som helst släppa iväg ett plan som flyger mot ett förprogrammerat mål. Det är väl mil, snarare än kilometer som det rör sig om. Med nervgas behöver man ju inte ha någon milimeterprecision i nedslagen.
Min gissning är att system för automatflygning och kanske även alla system för flygning bortom synhåll (dvs 2.4Ghz) kommer att vara förbjudna om några år. Åtminstone i stora delar av världen. Modellflyg som helhet lär förbjudas ganska omgående i länder som Irak så fort någon verkligen lyckas få iväg giftigas i ett plan...

AM
2013-06-02, 10:37
Modellflyg är redan förbjudet i exempelvis Bahrain. Jag tycker personligen inte att det finns någon vits i att spekulera i när och om modellflyg blir förbjudet.

dvogonen
2013-06-02, 10:57
Men det tycker jag att det finns, så därför gör jag det :-)

mickmick
2013-06-02, 11:02
Är vi på väg mot tider då linflyg kommer tillbaks och blir vanligare ? ;)

dvogonen
2013-06-02, 11:22
Eller kanske friflyg utan radiostyrning, som de stora segelplan jag byggde som pojke. Veckor av byggtid för sekunder av flygtid. Allt var inte bättre förr ;-)

Medeashusse
2013-06-02, 11:32
Var det inte mattknivar de använde under 9/11? De blev iofs förbjudna men bara ombord på flygplan!
Snacka om lågbudget för att ställa till med totalt kaos i världen...

Allvarligt, friflygning? Har hört det nämnas, hur funkar/funkade det?

Var inte V1 och V2 bomberna friflygande?

mickmick
2013-06-02, 12:53
Var det inte matknivar ? ;)

Finns ju ingen anledning att ha mattknivar ombord på ett flygplan LOL

Medeashusse
2013-06-02, 15:01
Brytbladskniv är det om vi ska vara så nogräknade! :D


Förresten så blev ju inte flygplan förbjudna heller!?

dvogonen
2013-06-02, 16:26
Var det inte mattknivar de använde under 9/11? De blev iofs förbjudna men bara ombord på flygplan!
Snacka om lågbudget för att ställa till med totalt kaos i världen...

Allvarligt, friflygning? Har hört det nämnas, hur funkar/funkade det?

Var inte V1 och V2 bomberna friflygande?

Det finns folk som fortfarande pysslar med friflygning. I princip bygger man ett modellflygplan och skjuter iväg det med ett gummiband eller använder en liten motor med begränsad flygtid. Sedan väntar man in kraschen. Om det fortfarande går att flyga efter första kraschtillfället så startar man igen. Osv, osv. Förr eller senare blir det dags att laga planet och då får man gå hem. En sport för masochister. Jag var så duktig att jag alltid förstörde planet på första försöket, så jag slapp starta om :-)
V1orna var friflygande flygplan med pulsjetmotorer. V2orna var missiler med raketmotorer, så de flög inte direkt utan gick mer i en kastbana.
Mina minnen av friflyg är att jag trodde att mina plan skulle flyga som V1or, men att de snarare uppförde sig som V2or. Rakt upp och rakt ned.

Medeashusse
2013-06-02, 17:10
Friflygning låter lite som det jag håller på med, fast jag har ju motor och radiostyrning! ;)

Flygsmurfen
2013-06-02, 18:26
Men det har ju inte hänt!!??
Det var ju bara en plan att använda ett plan men den planen gick ju åt skogen.
Där vill vi ju normalt inte att våra plan skall vara men deras passar bra där.
Vi kan nog lugnt planera för vidare användning av våra plan tror jag?
Bara mina 50 öre.... :-)

//Mats W

helifanatic
2013-06-02, 19:12
dom har ju inte förbjudit användandet av bilar trots att dessa använts i terrodåd med sprägningar så kan knappast förbjuda modellflyget då :)

pernstig
2013-06-02, 19:23
dom har ju inte förbjudit användandet av bilar trots att dessa använts i terrodåd med sprägningar så kan knappast förbjuda modellflyget då :)

Vårt problem är att det är politiskt mycket enklare att förbjuda modellflyg än till exempel bilar eller flygplan. När det är sagt kan man utgå ifrån att terrorister kommer att använda den enkla och billiga teknik som faktiskt finns utan oroa sig för eventuella förbud.

AM
2013-06-03, 10:52
Och det är nog den anledningen till att ett förbud dröjer- terroristerna följer inte lagarna.

DrHanke
2013-06-03, 21:39
Vore bättre att förbjuda mobiltelefoner då, de används ju till fjärr triggning av bomber... Kommer väl en dag då man får tanka bilen med max 2liter om man nu skall göra alla nyheter som tidningarna skriver till verklighet.

Det påminner mig om hetsjakten på Jetski under slutet -80 början på -90, å vad vart det av det? Jo man satte på en relingslist så kunde ingen göra nått... Vart det bättre? Tveksamt, bara ytterligare ett bevis på fjantiga regler utan baktanke...

Använd modellerna på ett säkert sätt och följ de enkla regler som finns. Det är genom att bryta reglerna å lägga ut korkade videos på nätet som gör att medierna vaknar, å de formligen älskar att göra en höna av en fjäder!

AM
2013-06-04, 10:13
Bevara modellflygarna. Det är kanske en modellflygarna som upptäcker att någon experimenterar med något skumt... Vi är ju faktiskt experterna. :-)

Kenneth E
2013-06-04, 10:31
Jag tycker vi förbjuder allt.

Slutar med att utveckla ny teknik och bosätter oss i grottor igen.

Ett hurra för Media som ännu en gång lyckats skrämma upp den hemma trygga svensson.

Det kanske är dags att förbjuda TV:n, den sprider om nått; elände, kaos samt ger tips till förbrytare.

Kenneth

Thomas
2013-06-04, 16:42
Förbjud FÖRBUD!

:sarcastic:

Ernie
2013-06-11, 00:34
Att styra mekaniska händelser via radio är inget nytt, däremot verkar fantasin för vad man kan hitta på för jävulstyg inom terror-industrin vara på topp. Förbjud terror, bättre radiostyrt än mediastryrt.
Det är tanken som styr, vem f:n kommer på tanken att sprida giftig gas från sin radiostyrda farkost? Inte ens svärmor förtjänar något sådant! (En stinkbomb från buttricks kanske?) :-)

Ålänning
2013-06-11, 21:39
Lite OT... log lite när jagläste "Nu har det hänt!"... jag och kollegorna var på en planeringsdag med resten av avdelningen som vi hör till... en planeringsdag som vi ansåg skulle bli rätt tråkig så vi sa att vi skulle göra så att nån av oss ringde nån annan av oss. den som svarade skulle förskräckt stiga upp mitt i föreläsningen och säga "Nu har det hänt!!" och så skulle hela vår enhet (IT) stiga upp och springa ut och in i en bil och iväg... Men fega och fjolliga som vi är så vågade vi ju inte det... räckte inte att blänga på varann med uttråkat trötta ögon... men NÅN gång...
Jaja, fortsätt diskussionen i tråden nu. :-)

senmathal
2013-06-15, 15:13
Ja förbjud allt och särskilt såna som går igång och hetsar upp sig i långa upprörda inlägg på allehanda forum om viktiga och oviktiga saker och skriver långa meningar utan vare sig punkt eller kommatecken ungefär som en person som knappt hinner andas då han talar för att det är så mycket som behöver varnas och påpekas för som inga andra tycks bry sig om så man får stå där alldeles ensam och höja varningsflaggan för att inte hela världen ska gå under i en enda stor terrorattack genomförd av män med långt skägg eller av män eller kvinnor med någon annan typ av karaktäristiskt utseende eller varför inte helt vanliga människor med helt vanliga utseenden förutom då att dom är terrorister som kanske kan komma att använda modellflygplan i terroristattacker såna typer av forumförbrytare tycker jag att man ska förbjuda samt alla sär skrivare som skriver att bilen o besiktad ny lackad med bil stereo osv då dom skriver annonser på Blocket för det är en styggelse det tycker jag i alla fall och nu har jag sagt mitt i det här och kommer inte att kommentera något mer i den här tråden för jag vet hur det kommer att bli att alla kommer bara att argumentera emot och inte hålla med och bli irriterad på va jag skriver och tycka att jag inte borde skriva som jag gör så det så