handdator

Visa fullständig version : Klubb med bygglokal i/runt GöteborgFluf
2013-10-16, 10:23
Hejsan,

Vi är en handfull glada vänner som tycker det är kul att bygga och och meka med flygplan. Mest är det en fråga om enklare foamboard kreationer men även multikoptrar och annat förekommer, det är altså inte stora skalamodeller vi håller på med.

För närvarande kikar vi på att hyra någon källarlokal där vi kan ha våra saker, bygga och umgås. Däremot är det ju ganska god chans att det redan finns flygklubbar eller sällskap med trevliga lokaler som man kan hålla till i i eller runt Göteborg.

Vad vi söker är;
- Lokal och klubb med trevligt folk
- Där det finns plats och är riskfritt att lämna utrustning, elektronik och verktyg utan att de vandrar i väg.
- Tillgång till lokalen när lusten faller på (ta en timma efter jobbet här och där tex.).
- Det är lite mer söndagsflygningsstämning än seriös tävlingsanda.


Någon som har några ideér och erfarenheter? Det hade ju blivit mer socialt och dessutom billigare att dela med fler än att hyra en själva.

frznlogic
2013-10-16, 10:36
Antagligen inte så intressant men som kuriosa, Akmg hade tidigare en lokal i välen som avyttrades pga bristande intresse från medlemmarna och den kostade ganska mycket.

Det sagt, bygglokal låter trevligt, jag minns det som jätteroligt när man var yngre om inte annat.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

henke2
2013-10-16, 11:20
Spännande fråga, skall bli intressant med svaren.

För 15år sedan var det nog ganska vanligt om än avklingande med klubblokal. Nu för tiden verkar det vara sällsynt om inte helt utdött, men någonting som det börjar pratas om mer och mer. Kanske inte bland nya flygare men bland de äldre återvändande flygarna.(Äldre som i många år i RC branschen snarare än ålder) Nästan överallt finns ju vindslokaler, tomma företagshotell etc som man skulle kunna använda sig av. Det behövs någon eldsjäl som kokar kaffet och håller kontakten med hyresvärden, jag tror det är där det brister på många håll.

Jag tror det skulle vara väldigt nyttigt att komma från datorn ett tag också och dela på erfarenheterna. Det är någonting som man tappar bakom datorn på forumen.

simonarvestrand
2013-10-16, 11:37
även om jag inte är nån flitig byggare så är det rätt trevligt med bygglokal i tranås är den rätt välbesökt under vinterhalvåret.


kolla runt lite i industriområden typ högsboindustriområde finns mer lokaler än man kan ana och en hel del trevliga firmaägare.
kika tillex in på javimusik (tror fortfarande det heter så och ligger i högsboindustriområde eller låg iallafall) träffar du på en Sören så hälsa att jag tycker han skall ordna en lokal till er.

UndCon
2013-10-16, 12:09
Om det är något jag saknar från tidigt modellflyg så är det verkligen en bygglokal med en egen plats att skräpa ner på.
Nu sitter alla i egna hem och filar...

pgrts
2013-10-16, 15:35
En klubblokal med materialförråd och gärna fika är trevligt.
Bilder från senaste månaden : http://mfksnobben.se/images/galleri/1xxx/Index.htm
Och för några år sedan då det satsades en hel del på ungdomar - bilder även från materialförrådet där det gick att handla allt man behövde. http://mfksnobben.se/images/galleri/0712/snobb0712.htm
http://mfksnobben.se/images/galleri/0712/balsa1.JPG41353