handdator

Visa fullständig version : HK Global vs EuropePelleflygare
2013-12-01, 22:24
Ska beställa lite smågodis från HK - senaste leveransen från Global Warehouse tog knappt fem veckor. Som jag läser foruminläggen så kvittar vilket jag väljer av Global/Europe när det gäller leveranstid - så länge det inte finns Lipo med i leveransen. Eller har någon andra erfarenheter?

McRegor
2013-12-01, 22:30
En stor skillnad kan ju vara att du aldrig behöver "riskera" att få betala moms + adminavgift när du handlar ifrån EU-varuhuset.
Jag beställde lite smågrejor från Holland inkl några mindre LiPo-ackar förra helgen och nu skall dom tydligen finnas i Malmö - så förhoppningsvis borde dom dyka upp om ett par dagar. Ifrån Hongkong hade det säkert tagit klart längre tid - om grejorna dyker upp inom ett par dagar vill säga. Men sen är ju sortimentet större i Hongkong.
Roger

radiocontrol
2013-12-01, 22:43
För mig har det aldrig tagit mer än en vecka att få hem prylar från Europavaruhuset, med eller utan LiPo. Det har också funkar bra med reklamationer.
Problemet är att de inte har så mycket av grejorna jag vill ha... :(

peterbat
2013-12-01, 23:20
Har aldrig beställt från HK, hur fasen vet man vilken typ av frakt man skall välja? Är ju 19 olika alternativ!!!!!!!

Vilken är vanligast?

Med vänlig hälsning en förvirrad köpare
Peter

McRegor
2013-12-02, 06:20
Håller med dig Peter - numera är det väldigt osäkert med alla fraktalternativ. Tidigare var det inte alls lika många alternativ. Det hade ju varit bra att få veta skillnaden (frånsett detta med LiPo) när priset kan skilja en hel del.
Roger

jomo
2013-12-02, 08:24
När man beställer småsaker så skall man i alla fall aldrig välja "unregistered mail", utan istället "registered mail". Det är oftast någon $ dyrare, men värt det. Man kan nämligen inte begära pengarna tillbaka för ett paket som inte kommer fram med "unregistered mail". Råkade ut för det i somras och fick till slut förklarat av HK att man var helt rökt om man valt det fraktalternativet.

/Johan

daniel.pl
2013-12-04, 20:25
Jag beställde lite lipo från global warehouse den 26/11. Och idag hämtade jag ut paket med lipo därifrån. Det är inte dåligt tycker jag. Jag hade räknat med minst det dubbla men jag kanske har haft tur.

McRegor
2013-12-04, 20:29
Beställde bl a LiPo ifrån Holland härom veckan. Igår - efter 10 dagar - så dök paketet upp.
Har också en liten beställning på G ifrån Hongkong (inga LiPo) så det skall bli intressant att se hur lång tid det tar. Beställdes 30/11 - påstås ha lämnat HK 3/12 men är inte "trackbart" ännu.
Roger

henke2
2013-12-04, 21:28
Beställde bl a LiPo ifrån Holland härom veckan. Igår - efter 10 dagar - så dök paketet upp.
Roger

Ungefär samma sak här, köpte batterier som hade rätt format till min dammsugare. Slumpen som gjorde att det blev hos Delayking och Holland just denna gången. 10dagar till Sverige, men den riktiga utmaningen börjar när paketet kommer till Sverige haha, jeeez. Ännu inga ackar i min hand.

Nu ska man komma ihåg vilken speditör som GLS använder, sen filura ut om det var dem man skulle maila för att få numret översatt till svenskt kolli-id, eller kopiera numret utan de första siffrorna för att spåra i Sverige etc. Sen klura ut huruvida utkörning ingår och om speditören tar emot fullmakt, samt om min nya adress täcks av originalspeditörens nätverk eller om paketet lämnas över till ytterligare en speditör. Enligt trackingen har de kört sträckan Ljungby centrum - Värnamo på 10minuter igår, det är 276km/h i snitt. (jag bor inte åt det hållet) Livet är ett äventyr! :)

McRegor
2013-12-04, 21:43
Henke - det kom till Västerås i förrgår och det är Schenker som via sina bud lämnar ut paketet på uppdrag ifrån GLS. Jag fick ett brev igår att det fanns att avhämta efter kl 16 - vilket jag gjorde. Inga konstigheter alls.
Roger

henke2
2013-12-05, 09:40
Samtal från Schenker i Jönköping... dem hade aldrig hört talas om engångslossningsavtal som jag fick på mailen igår från Schenker i Göteborg. "Beställer man grejor hem måste man vara hemma" Efter en kort men intensiv informationskampanj så tror jag han förstod allvaret i att jag verkligen ville ha mina prylar. Han sa iaf att han förstod och lovade att mitt påskrivna avtal som hänger på dörren var bra nog och utkörning skulle ske i morgon.

Flahultarn
2013-12-05, 11:25
Min Lipo-fria beställning som packades och skickades den 15 nov har fortfarande inte landat innanför rikets gränser... det är nog rekord i väntan, iaf för min del.

Fredrik_W
2013-12-05, 11:25
Jag kan inte riktigt förstå alla leveransproblem som finns i denna tråd??
Beställer jag EMS-frakt från Int. warehouse så får jag ett trackingnr som fungerar ända fram till ICA Dalen som är mitt postombud. Och beställer jag från EU-warehouse så går det med Schenker och hamnar hos Hamoon Livs runt hörnan, samma där, trackingnr fungerar hela vägen och jag hämtar när jag har tid.

Samma som McRegor - inga problem alls. :dancing2:

// Fredrik W

henke2
2013-12-05, 12:51
Jag kan inte riktigt förstå alla leveransproblem som finns i denna tråd??
Beställer jag EMS-frakt från Int. warehouse så får jag ett trackingnr som fungerar ända fram till ICA Dalen som är mitt postombud. Och beställer jag från EU-warehouse så går det med Schenker och hamnar hos Hamoon Livs runt hörnan, samma där, trackingnr fungerar hela vägen och jag hämtar när jag har tid.

Samma som McRegor - inga problem alls. :dancing2:

// Fredrik W


Generella problemet jag har är att jag inte riktigt vet hur paketen kommer att levereras. Jag beställer aldrig hemkörning eftersom jag jobbar, men ändå får många paket det automatiskt och då är det alltid ett himla jagande innan man lyckas hitta paketen som oftast får hämtas i Värnamo 7 mil bort (gäller både posten och Schenker). Ju större försändelse desto krångligare. Ofta ligger paketet någon dag innan det körs ut och är man inte hemma skvalpar det på lastbil hela dagen och kan hämtas först dagen därpå efter kl 18. Tyvärr är man ofta i behov av sina prylar vilket kanske gör väntandet extra jobbigt.

McRegor
2013-12-05, 13:31
Henke - just det problemet kan jag hålla med om men för mig är det inte lika störande eftersom jag har ca: 2 km till Posten och även Schenkers m fl ombud. Det som kan inträffa är en försening på 1--2 dagar men ofta är ju inte detta kritiskt. Poståkeriet, som levererar när man bl a beställer ifrån Lindinger, har ju inte heller nån föravisering och ringer inte heller utan räknar uppenbart med att man skall vara hemma under vardagar vilket inte är fallet så dessa leveranser blir alltid 1-2 dagar "försenade", tyvärr.
Detta med att det ligger och "skvalpar" i lastbilen och inte är möjligt att hämta under dagen kan som du säger vara lite störande om det är nån grej som är lite brådis. Jag har som sagt försökt att jaga Poståkeriet men serviceviljan tycks inte vara så jättestor.
Roger

dvogonen
2013-12-05, 18:42
Jag har över åren beställt från HobbyKing International många gånger och om man bortser från tidvis långa väntetider så har jag aldrig haft några större problem. Men nu känns det som om de har snurrat till det rejält i och med att de på kort tid infört ett stort antal nya fraktalternativ som man inte riktigt vet vad de innebär. Mitt senaste paket gick som vanligt postpaket (med tracking). Trots trakingnummer gick det inte att hitta någonstans. Ivrigt Googlande på olika slags trackingnummer gjorde att jag till slut hittade fram till Fiji Post. Där kunde man läsa om paketet eftersom HobbyKing tydligen skickar postpaket via Fiji numera...

McRegor
2013-12-05, 19:27
...och mitt senaste paket utan LiPo går av nån underlig anledning med "POS Malaysia"... Och när man söker via deras tracking så hittas inte nåt...
Nåja - frakten kan ju fungera trots att inte själva trackingen fungerar.
Roger

henke2
2013-12-06, 07:36
Sådär min låda framme till slut.

Som sagt tidigare så värderar jag blodtrycket högre än ett par $$ så ofta undviker jag oseriösa leverantörer. (Ja, jag tycker inte det är seriöst att skicka sina paket via vare sig Schweiz eller Fiji för att gå runt regler.)

High Five
2013-12-06, 08:33
(Ja, jag tycker inte det är seriöst att skicka sina paket via vare sig Schweiz eller Fiji för att gå runt regler.)
Menar du lipo-reglerna? Då är det väl inte så schysst att beställa lipo via flygfrakt som kund heller?

henke2
2013-12-06, 09:56
Menar du lipo-reglerna? Då är det väl inte så schysst att beställa lipo via flygfrakt som kund heller?

Någon anledning måste de ju ha till att skicka sina paket via Fiji(närmsta granne för att placera det på kartan är Nya Zeeland). Det är ju inte närmsta vägen iaf. För min del så beställer jag inte via flygfrakt specifikt, jag beställer ett batteri eller vad det nu är med det fraktalternativ som passar mig bäst, ofta express. I detta fallet blev det "Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Sweden US$13.29". Jag har ingen aning om hur det kommer hit från Holland mer än att det kommer hem med lastbil. Gissa kan jag med göra, men jag har faktiskt ingen aning om hur det går till.

Ironiskt nog fick just samtal från en kompis som fått mail med begäran att betala in €xx för att eliminera alla tullkostnader innan paketet var i Sverige. Så kluriga vägar är det."We are glad to inform you that your parcel order from Hobby King had arrived at our Europe hub
station. Your parcel had been cleared from EU region by bulk declaration under one consolidated
shipment in order to minimize the clearance costs. Now the Parcel is ready for dispatch to you and
waiting for your payment settle by Paypal"

McRegor
2013-12-06, 10:03
Henke - du ser ju i godstrackingen vilken väg paketet tagit. Mitt lilla LiPo-paket från Holland (samma frakttyp och kostnad som ditt paket) gick via Holland, Danmark och "landade" sen i Malmö f v b Västerås - så där var inte fraktkedjan så märklig.
Skulle gissa på lastbilsfrakt hela vägen.
Roger

Pelleflygare
2013-12-14, 18:37
La en order till Euorpe Warehouse på ett flygplan och några fartreglage den 3e dec och fick leverans till Schenkers utlämningsställe den 10 dec. Helt acceptabelt! Hur går det om man lägger med ett Lipo i beställningen? /Pelle

Mr J
2013-12-14, 19:13
Spelar ingen roll eftersom frakten från EU-warehouse går med lastbil, det är vid flygfrakt av LiPo som det har varit problem.

Smajly
2014-02-10, 13:44
Europa lager.. Lastbil från Holland.
Ordern lagd 2/3/14 Klockan 6:40 PM

2/7/14 9:12 AM Delivered to a GLS Parcel Shop Sweden
2/7/14 6:50 AM Out for delivery on GLS vehicle Sweden
2/7/14 2:26 AM Inbound to GLS location Sweden
2/6/14 2:50 PM Inbound to GLS location Sweden Malmoe
2/5/14 7:10 PM Outbound from GLS location Denmark Kolding
2/5/14 7:09 PM Inbound to GLS location Denmark Kolding
2/5/14 2:17 AM Outbound from GLS location Netherlands Utrecht
2/4/14 9:23 PM Information transmitted, no shipment available now Netherlands
2/4/14 2:00 PM Outbound from GLS location Netherlands
2/4/14 1:59 PM Inbound to GLS location Netherlands

Tycker det är mycket bra...
GLS i sverige är Schenker PRIVPAK. Parcel Shop är utlämningsställe.

Gjorde en till: Order lagd 2/4/14 klockan 3:29 PM

2/10/14 9:31 AM Delivered to a GLS Parcel Shop Sweden
2/10/14 4:09 AM Inbound to GLS location Sweden
2/7/14 6:43 PM Inbound to GLS location Sweden Malmoe
2/6/14 8:53 PM Outbound from GLS location Denmark Kolding
2/6/14 8:51 PM Inbound to GLS location Denmark Kolding
2/6/14 2:13 AM Outbound from GLS location Netherlands Utrecht
2/5/14 6:22 PM Information transmitted, no shipment available now Netherlands
2/5/14 2:00 PM Outbound from GLS location Netherlands
2/5/14 1:59 PM Inbound to GLS location Netherlands

simonarvestrand
2014-02-10, 14:04
förutom att det blir strul varenda gång med aviseringen om paketet så funkar det ju.
verkar just nu som paketet finns hos ombud sedan i fredags men jag får ingen information om det.

Smajly
2014-02-11, 20:43
Det är inte där det strular.. det är posten som inte är snabba med avin :)
Har paketet kommit till ombud på fredagen så kommer avin i lådan på måndagen.

Men du kan redan på fredagen eller när du ser att paketet finns hos ombud hämta ut det med löpnummer och legitimation. Oavsett så visar det på morgonen/förmiddagen att paketet finns hos ombud så är det säkrast att hämta det först på eftermiddag/kväll eftersom många ombud inte hinner sortera sin post förän sent.
Löpnummer ser du på http://www.schenkerprivpak.se/log-pr-se/start/ när du söker ditt paket. Redan där står det löpnummer som schenker skickar med snigelpost hem till dig i kuvert.

Det kollinummer du får på hobbyking sida söker du med på https://gls-group.eu/EU/en/parcel-tracking
Sen om paketet kommit över sveriges gränser så ser du där ett annat nummer (t.ex. Customer's own reference number 1346728982) Det är det nummer du skriver in på schenker sida som jag länka till längst upp.. Det brukar stå 2 st customers own och det är det översta/första du använder. Står det bara ett har paketet nog inte kommit över gränsen än.
Och det är på schenker sida som du då ser vilket ombud och sånt paketet ligger hos och det står löpnummer. Detta nummer uppger du hos ombudet så får du ditt paket :)

Klöddigt att förklara, du kanske redan visste allt detta men i så fall kanske nån annan har nytta av det.
Om annars så bara säg till så kan jag visa i bilder också :)

simonarvestrand
2014-02-11, 21:13
hämtade ut det med löpnummer för ett par timmar sedan :)

skickar man med schenker inom sverige brukar man få ett mail när det är framme men det kommer inte när det är från utlandet

Smajly
2014-02-11, 22:40
Se där ja.. :)


Ja från utlandet/import med schenker privpak får man bara ett brev hem efter ett par dagar med med löpnummer o sånt.
Handlar man från Kina lager så får man det till postens utlämningsställe och dom skickar alltid SMS avi.

Jesper Carlbring
2014-03-27, 21:42
Senaste beställningen från Hongkong fraktades via Malaysia och var framme på 7 arbetsdagar. Inte illa för standardfrakten (international registered) 1,5 kg.