handdator

Visa fullständig version : Endast för RC-Piloter...Ernie
2014-01-14, 19:05
Jag har suttit och knåpat ett tag på en hemsida, mest för att underlätta sökandet efter RC-relaterade uppslag för egen del. Kanske finns någon annan som kan få lite nytta av den?
http://helikopter.me

PS: kom gärna med förslag på ideér/förbättringar (helst inte för avanserat)

Fluf
2014-01-14, 19:35
Ehh, vad är syftet med hemsidan och vad är sökfältet till för? Den aktiv biten är bara ca 600*500, kanske göra den lite större och tydligare? Blir väldigt plottrigt på en högupplöst skärm.

Ernie
2014-01-14, 19:43
Hoppas du inte sitter och undrar samma sak över googles sökruta? :-)
Jag har gjort denna sida på en ganska liten skärm, så absolut, du har nog rätt, får blåsa upp den lite...
Syftet med denna sökmotor, är att jag snabbt skall kunna hitta länkar till dom sidor jag brukar besöka då jag behöver något i rc-väg. (databasen blir bara större och större, och jag blir bara fattigare och fattigare...men, jag har många fina leksaker:-)

Prova tex lipo i sökrutan....sök!

McRegor
2014-01-14, 20:32
Hej,
Testade några enkla RC-sökningar men fick inte en enda träff så Google söker nog betydligt bredare.
Du kan prova med bl a orden Futaba och Spektrum - inga träffar överhuvudtaget.
Så lite får jag nog hålla med Fluf - alltså vad syftet är.... Vi har ju som sagt redan Google...
Men är den tillrättalagd för att främst passa dina egna sökbehov så är det ju en annan sak.
Hälsningar
Roger

Ernie
2014-01-14, 20:48
Jaha :banghead: får väl behålla denna sida för mig själv då. lägger i alla fall in Futaba och Spektrum, kanske jag skaffar dessa produkter en dag? Håller absolut med om att google är betydligt bredare. (annars hade jag nog varit miljonär idag)

Fluf
2014-01-14, 22:09
Ok, då är jag med på vad/hur sökningen är tänkt.

Du bygger manuellt en databas på RCflyg relaterade sajter med vissa sökord som är relaterade till respektive sajt. Det kan jag absolut se användning för med en bred databas :)

Ok, till konstruktiv kritik;
-Sökresultatet poppar upp i et nytt fönster (utan adress/meny/etc-fält) - kanske smidigare om resultatet kommer på samma sida för mindre popups?
-När man klickar på sökresultatet öppnas den relaterade sidan i samma fönster som sökresultatet, utan navigationsnappar etc, inte helt optimalt.
-När man kommer till den länkade sidan så kommer man till startsidan på den, kanske komma till en sökning på samma orsprungsord man sökte på, tex om man söker på lipo och går till query lipo "http://www.radiostyrda-modeller.se/?mod=search&type=simple&q=lipo"

Förslag,
Åtminstonde medan databasen byggs, vad sägs om att ha en lista med "mest sökta" så man har en rad söksträngar som fungerar då tex FrSky inte funkade, men jag kan garantera att det finns på eBay ;) Så om du har en listning på dina mest använda tex i en spalt till vänster så har man genast lite mer "browsing" användning av sidan.

Skippa popupp, kör en frame istället där resultaten listas.

När man klickar på ett resultat från framen, kör den till target="_blank" istälet så att den kommer i en ny flik istället för samma fönster, då har man din fina listning kvar tillgänglig.

Ernie
2014-01-14, 23:43
Tackar! absolut värdefulla och bra tips. Ett litet problem att ge en mer specifik sökning på tex "lipo" är att många siter har för vana att ändra sina länkar ibland, då blir det ingenting istället!? Det kan bli lite tidskrävande med underhållet, det finns ju så otroligt mycket man kan söka på inom rc-svängen. Hursomhelst , allt startade med att jag började pilla med litet sök-script jag hittade på webben, tänkte väl att, nån nytta ska jag väl ha av det!?
Jag fortsätter och pula och förfina det hela, popupsen måste jag absolut göra något åt, tackar för tipsen:ciao:

Fluf
2014-01-15, 08:10
Tackar! absolut värdefulla och bra tips. Ett litet problem att ge en mer specifik sökning på tex "lipo" är att många siter har för vana att ändra sina länkar ibland

Jag tänkte främst de sajter som har en sökmotor så kan du utnytja deras sträng och får alltid det senaste vettiga resultatet.

Tex
Amazon /s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=lipo (http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=lipo)
eBay /sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.Xl ipo&_nkw=lipo&_sacat=0&_from=R40 (http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR11.TRC1.A0.Xl ipo&_nkw=lipo&_sacat=0&_from=R40)
Komplett /search?q=lipo (http://www.komplett.se/search?q=lipo)

Så du kan använda deras söksträng men slänga in ditt egna sökord för att alltid få en aktuell sökning på aktuell site :)

Medeashusse
2014-01-15, 13:04
Fortsätter på Fluf's tema

Join the dark side...

Mata den här Google/NSA funktionen med relevanta hemsidor. Låt användaren söka ibland rc-relaterade sidor och finansiera din hemsida med Google annonser.

https://www.google.com/cse/

Mao du lägger arbete på att hitta sidor som är specialiserade och lägger bara in själva sidan, sedan får Google sköta resten vad gäller uppdateringar internt på sidorna etc, sökresultaten presenterar du snygg och inbäddat på din egen hemsida.

Ja visst, om du vill ha avancerade funktioner vill de ha betalt men det kan bli självfinansierande med annonsplatser på din egen sida.

Faktiskt så tror jag att jag skulle lägga ett bokmärke med en gång på en sådan sida, blir så krångligt att tex leta våra egna trådar när man ska hitta bra webshoppar utomlands och generella sökningar via Google kan ofta bli lite randomiserade eftersom att en enda felvändning av ett sökbegrepp kan göra att man missar en bra sida.

Man skulle även kunna koppla på någon typ av kommentarsfält där vi som användare kan ge kommentarer och betyg till de olika sajterna. Lite samma stuk som www.prisjakt.se använder sig av.

Om/när du bygger gör systemet skalbart för du kommer säkert på andra intresseområden där du skulle kunna använda precis samma upplägg tex modelltåg, knyppling, hästsport etc etc etc....
Gör sidan sökmotoroptimerad och lägg upp en banner här rcflyg.se, sätt dig ner och vänta på hur miljonerna dansar in på ditt konto! ;)

/Markus

PS. Har ett minne av att man manuellt via söksträngen kan styra Google mot en specifik hemsida utan att behöva använda Googles egna produkter, men allt det här var så länge sedan jag jobbade med och jag börjar bli gammal och få dåligt minne. Det finns säkert de som är mer "up to date", jag vill helst bara pyssla med mina kära plan numera. DS.

Ernie
2014-01-15, 21:28
OJ oj! Detta blev stort känner jag, kommer nog inte få tid att flyga om jag skall skapa den ultimata söktjänsten!?
Jag hoppas ändå att min lilla site kan vara till nytta för nybörjare, typ svenne som just köpt sin första RC-farkost!? Han kommer förmodligen titta in på detta forum som är kopplat till dom flesta strängar i min lilla sökmotor.
Men tack för alla tips:-)

Medeashusse
2014-01-16, 00:28
Helt rätt tänkt! ;)

”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större" och där var det jag som tänkte fritt..