handdator

Visa fullständig version : Rakt ner gödselåkern.mogge
2014-04-28, 17:17
Skickade efter en Jet Fighter från H-k. Bestyckad med 70mm fläkt i 4s 2200 acke. Hade flugit den 8-10 ggr.
Så var vi då ute på Smålanda i helgen, lite show off, steg vertikalt o rollade hö under stigning. Släppte spaken o den rollade ett par varv extra. Rollade vänster allteftersom den blev mindre o mindre. Släppte spaken o den fortsatte rolla hela vägen ner mot Terra firma o den gödslade åkern. Den såg ut som ett dragspel i nosen, ända fram till insugen. Däremot trillade det inte bort en enda bit från planet. I min sorgsenhet blev jag förbannad o skickade efter en till från EU Warehouse, dyrare men den flög ju så jäkla fint. Döm om min förvåning, idag två dagar senare ,tittade jag på liket o den har rätat ut sig så den är rent av reparabel. Nu min fråga? Kör uteslutande med H-k:s billiga mottagare i så här billiga konstruktioner. Har köpt över 20 st o aldrig haft något bekymmer. Utan att veta så kändes det som om det "låste sig". Har andra haft liknande problem? Deras orangea mottagare har hitills varit helt ok avseende både funktion o räckvidd. Är lite förbryllad. Kanske Mc-Regor kan tänkas ha nå´n idé eller föralldel vem som.
Mogge.
Saknar min F-22 som flög så fantastiskt för 450:- sek tom.:fans:

freddan_6
2014-04-28, 17:30
Är det orange RX till Spektrum, så ja, de har låst sig speciellt efter flitigt gasande, s.k. brownout, och jag använder dem inte längre annat än till inomhusflax då tiden för återstart av mottagaren känns väldigt lång.

mogge
2014-04-28, 17:55
Så kan det vara freddan för jag steg vertikalt under högerroll sedan fortsatte med vänsterroll tills den var som en prick på himlen.
Naturligtvis blev belastningen stor. Man får ju vad man betalar för även om det var onödigt att försöka glänsa.
Jäkla kul plan för knappt några pengar.
Mogge

McRegor
2014-04-28, 20:32
Tjena Mogge,
Jaså - "Kina-skiten" fick möta "Smålands-skiten"...:lol:
Nåja - alltid tråkigt när det sker kvaddar. Det kan säkert vara som Fredrik spekulerar i. Kan ju hjälpa lite med den lösning som var poppis i början av 2,4 GHz-eran (när detta var vanligare för främst Spektrum) nämligen att koppla in en kondensator parallellt med strömmatningen t ex nåt liknande denna - http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16223__TURNIGY_Voltage_Protector.html
Har kört några små Orange-mottagare (Spektrum-kompatibla) men bara till inomhusflyget. Har en kompis som testade nån även utomhus men han ersatte dom rätt snabbt med original-mottagare eftersom det hände lite skumma saker.
Roger

puggen
2014-04-28, 20:56
Men Mogge då, nu luktar det ju grisskit hemma hos dig, då får jag vänta nån dag med ett besök ;))

mogge
2014-04-29, 14:43
Du kände väl att det inte luktade hemma hos mej Puggen. Stumpor, skor,jeans,fötter och F-22 väl tvättade. Tack för svaren Freddan och Mc Regor. Ni har naturligtvis rätt. Borde anat något när den rollade ett par varv för mycket. Läropengar.
Den där kondensatorn förstår jag kan avhjälpa lite. Har monterat konningar på mina digitala modelllok då det ibland uppstår små störningar i strömtillförslen. Är väl principen antar jag. Sedan var det ett vågspel att sätta in en så pass vass motor.
Visdomsord: Att mäta är att veta.
Hepp.
mogge

puggen
2014-04-29, 15:51
Nä det var lugnt med doften idag, du hade tvättat väl, men framdelen av kärran får du nog kapa av och sen ha bakdelen i reservdelslådan ;))

McRegor
2014-04-29, 17:04
Stukade EPP-grejor brukar bli som nya(nåja...) efter ett besök i kokande vatten säger kompisarna. Själv har jag aldrig haft behovet att koka kärror...:)
Roger

frznlogic
2014-04-29, 19:09
Kan konfirmera att bixler iaf går att koka upp, dock sväller de enskilda plastcellerna och allting blir bubbligt :-). Gick att trycka ner delvis, antingen för hand eller med baksidan av en sked tex.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk