handdator

Visa fullständig version : Varning för produkt från - RCflight.sehalsingejocke
2014-07-07, 22:19
Jag har dålig erfarenhet av RCflight.se och deras mottagande och hantering av en skräpprodukt de sålde till mig och som de säljer på sin web-site.

Köpte en kontakt till min nya GoPro Hero3+ för att använda denna som FPV.
Kontakten visade sig vara någon billig kinatillverkning och höll inte de yttre fysiska mått en mini-usb skall hålla. Kontakten mätte 2,3mm istället för 3mm resp 6,1 ist. för 6,8mm.

Detta gör att mittre stiftet i honan får ta upp hela belastningen om man vickar på kontakten. Mittstiftet är inte designat för detta och gjorde att mittstiftet på min nya GoPro Hero 3+ gick av.

Första svaret från RC-flight var:

"Vi skriver att den passar till 3:an dock inte 3+ på sidan"

Sen skriver man, trots att jag beskrivit att kontakten inte håller standardmått och därför belastar mittstiftet:

"Det var inne en kund i butiken igår med en 3+ black.
Vi testade kabeln, eftersom han skulle köpa en sådan.
Den passade till 100%, inga som helst problem att den gick trögt eller nåt.
Så jag förstår inte riktigt vad som är fel med din??

Returnera sladden så får vi titta på den."

Återigen beskriver jag problemet och önskar få måtten på deras kontakter de har i lager för att verifiera om jag bara fått ett "måndags" exemplar.

Svaret som följer:

"De vi testade hade perfekt passform.
Varken för lätt eller trögt."

RCflight är uppenbarligen inte tekniskt informerade om måttstandardet och kan beskriva måtttoleranser utan skjuter lite från höften. "Perfekt passform"

Jag har fått extrakostnader för reparation av min 10-dagar gamla Gopro Hero 3+ och dessutom inte kunnat använda den på över 10-dagar pga av den kina-kontakt RCflight.se säljer i sin butik.

När jag senare skickar tillbaka kontakten kommer följande svar:

"Nu har jag fått tillbaka din kabel.

Har provat med min egen GoPro och passformen är perfekt.
Har tagit bilder på detta om du vill ha bevis.

Dvs. Inget fel på kabeln, jag skickar tillbaka den till dig idag.

Hur du lyckats förstöra USB kontakten på din kamera är för mig en gåta.
Vår produkt är i alla fall inte orsaken, då passformen är perfekt."

Detta trots att det uppenbart är att måttoleranserna är helt fel.

Köp inte denna kontakt av RCflight.se och varför handla med en firma som kör en sån attityd mot kund?

mogge
2014-07-08, 00:34
Det där kan ju vara knepigt. Utan att veta mera så kan jag personligen bara säga att RC-flight har alltid skött sig perfekt vad gäller allt jag handlat. Har även råkat ut för felaktighet vid något tillfälle men det har inte varit något bekymmer. Har dom dessutom provat din "felaktiga" kontakt och inte funnit fel på den då blir det väl lite svårt. Hoppas det löser sig.
Mogge

Stiffe
2014-07-08, 00:57
Har handlat mycket av RC flight och alltid nöjd med deras produkter och framförallt deras kundbemötande och snabba leveranser , har även hänt att grejor lagt av eller skickats fel , och det har alltid skickats omgående garantigrejor eller nya grejor , har dessutom troligen samma kontakt som det pratas om till min GP 3 som jag använt i ca 1 år nu utan problem , den har inte 100 % passform men inget som påverkar funktionen på min iaf , så jag kan inte känna igen mig i dina problem utan ger RC flight högsta betyg för egen del

simonarvestrand
2014-07-08, 06:45
Inget fel på rcflight. Visst dom saknar lite kompetens på vissa områden och skickar fel saker ibland men så är det med många butiker

Pumpe
2014-07-08, 07:23
Jag vill också ställa mig i raden av de som fått väldigt bra bemötande av rcflight.
Saknades två servokablar i senaste beställningen, alla kan ju göra en miss. Ringde och fick de skickade på direkten

Henke.a
2014-07-08, 08:26
Tråkigt att höra, är själv jätte nöjd med service och bemötande :)

Fredrik_W
2014-07-08, 09:12
RCflight är uppenbarligen inte tekniskt informerade om måttstandardet och kan beskriva måtttoleranser utan skjuter lite från höften. "Perfekt passform"
Vad begär du? Måtttoleranser? Tror du att rc-flight ska ha tillgång till CAD-ritningar på alla produkter som de säljer? Har de tagit emot din kabel och provat den på deras egen GoPro så är det väl inte mer de kan göra? Hur vet vi att det inte är kontakten i din GoPro som är skadad så att kabeln inte passar?
Jag har också en kabel från rc-flight till min GoPro och den passar så bra som en kabel ska passa.

// Fredrik W

Nexus
2014-07-08, 09:45
du vet att man aldrig att usb med rörelse in så kan man förstör det är du som gjorde det utan ska bara alltid att rakt in så det funkar alltid det beror på dig vad har du gjorde med USB-kabel med fel vinkel åt håll det kan man förstör det självklart

dom har inte gjorde fel heller utan du själv
därför jag känner många folk som gjorde samma som du precis stoppa in med usb-kabel blev förstör därför visste jag redan det var gamla nyheter för detta

MVH Steve

uffe40
2014-07-08, 10:01
Har även en sån usb och den håller dom måtten du skrev,,mätte min usb till min canon kamera och den håller dom riktiga måtten
3mm och 6,8 mm och den från rcflight var mindre därför blir det inte rätt passform på den
/u

rcnisse
2014-07-08, 17:00
Fy fan sådant jävla trams. Du registrerar dig enbart för att misskreditera en hobbybutik som enligt epostenkonversationen du bifogar har skött sig exemplariskt. :banghead:

Peter_L
2014-07-08, 17:13
Även jag har beställt ett par gånger från dom och kan inte vara annat än helnöjd med alltihop.

uffe40
2014-07-08, 17:16
Att den funkar är väl ingen som tvivlar på det är det att den inte håller rätt mått utan för liten så då får den inget stöd i usb kontakten och vickas sladden hit och dit så går nåt sönder då den inte sitter stumt

halsingejocke
2014-07-08, 17:32
Du förstår problematiken. Uffe. Tack

halsingejocke
2014-07-08, 17:33
Klart jag gjorde rcnisse. Det kostade mig femhundra i extra resor plus annat trams och försening.

halsingejocke
2014-07-08, 17:46
Förstår inte riktigt vad du skriver Nexus. En mini-usb eller kontakt är designad som konsumentkontakt och sitter eller satt tidigare i många mobiltelefoner. Dessa kontakter är designade för att vickas inte bara en gång utan flera tusen.Om RC-flights kontakt höll de standardmått som är satta enl IEC skulle det inte vara några problem. Och visst, kontakten kan säkert funka till Gopro-kameran om man har tur att aldrig vicka på den. Provade förresten samma kontakt i en annan mini-usb och där gick den inte in. Mittstiftets hål i RCflights kontakt håller underdimension. En förfärlig kombination. Tror att Goprokamerans mittstift är något klenare och därför går RC-flights kontakt in i denna. Nåja

Förlåt Nexus, läste ditt meddelande igen och ser att du stöttar mig i frågan om att fler upplevt samma problem med kontakten.
Citat:
"därför jag känner många folk som gjorde samma som du precis stoppa in med usb-kabel blev förstör därför visste jag redan det var gamla nyheter för detta"

halsingejocke
2014-07-08, 17:51
Nej Fredrik, men att de kan göra sig omaket att mäta några av deras kontakter som de har på hyllan och skicka måtten till mig så skulle jag slippa skicka iväg kontakten i tron om att den var fel. Frågade nämligen om den tjänsten men fick tji.

Kan ju fråga sig hur många som sitter i knät på RC-flight här inne.

Uffe40 verkar iaf vara objektiv och har dessutom teknisk kompetens att förstå problematiken.

Thelonnquist
2014-07-08, 18:20
De flesta här har stort förtroende for rcflight, de är däremot inte samma förtroende för någon som regade sig enbart för att klaga på något som de flesta, återigen, har stort förtroende för.

halsingejocke
2014-07-08, 18:42
Thelonngvist. Det var det det som var syftet att registrera sig och informera om en farlig produkt.
Sen kan det ju tyckas märkligt, lite småbarnsfasoner av RC-flight att skriva "Har tagit bilder på detta om du vill ha bevis"
Men men, jag kanske är för gammal och korrekt. :sarcastic:

Nåväl. Jag har handlat av RC-flight tidigare utan problem men slutar med detta i och med det nonchalanta mottagandet.

Hade RC-flight hanterat ärendet på ett annat sätt skulle jag fortsatt som kund.

Pumpe
2014-07-08, 18:56
Jag föreslår att du ringer till din konsumentvägledare och frågar vad du bör göra.

Fredrik_W
2014-07-08, 19:37
Hade RC-flight hanterat ärendet på ett annat sätt skulle jag fortsatt som kund.
Och hur skulle de ha hanterat ärendet då för att du skulle vara nöjd?

// Fredrik W

uffe40
2014-07-08, 19:46
Rcflight har kunnat svara på hans fråga om dom övriga usb kontakter höll samma mått för det var väl det han frågade om,,

neu
2014-07-08, 20:42
Blandar inte in mig i diskussionen om rcflight men värt att nämna är att det inte är en ''normal'' mini usb då den har fler pins. Det går tex inte att få video out från en normal usb kabel.
http://rcexplorer.se/diy/2012/11/diy-gopro3-video-out-cable/

Kenneth E
2014-07-08, 21:11
För mig verkar butiken i fråga ha lite dålig koll på packningen av sina paket om man läser tråden med artiklar saknas eller felleverans. För mig är det viktigt att kunna lita på att det man beställt kommer och inget annat. En förklaring från butiken i ärendet hade kanske varit på sin hand, jag själv hade blivit irriterad om jag bara fått tillbaka kabeln utan närmare diskussion och förklaring om varför den inte passar. Det kanske är så att kunden skall ha en annan kontakt för att bli nöjd.

Jag bryr mig inte om detta är en nyregistrerad medlem eller inte, det är bra att lyfta en sådan här tråd om förstås båda sidorna tar del av det hela och lär sig hur sådana här reklamstioner skall hanteras i framtiden.
ken

Ps. se länken som NEU skickade i förra mailet. Ds

halsingejocke
2014-07-08, 22:20
Helt riktigt som NEU kommenterar. Om man följer länken däremot så ser man hur en mini-usb skall se ut. Den har ett yttre metalliskt hölje som säkerligen håller spec. mått och därför inte belastar mittstiftet.
RC-flights kontakt är en billig kinaprodukt med ett yttre hölje av plast som inte håller måttet.

Tack Kenneth E. och uffe40

Mikal66
2014-07-09, 11:30
Har handlat flera gånger från RCflight och är jättenöjd med bemötandet. De få gånger någonting har felat har de skött sig exemplariskt. Det finns däremot en handlare som inte sköter sig speciellt snyggt som annonserar i detta forum men jag hänger inte ut dom bara för att jag kan. De kommer att självdö med tiden tillsammans med andra oseriösa aktörer. Något slags naturligt urval skulle man kunna kalla det...

flunk
2014-07-09, 15:25
Rent spontant kan jag nog hålla med om att produkten är undermålig baserat på det man ser på produktbilden och av din beskrivning (avsaknad av metallhöljet).

Är det så att metallhöljet helt enkelt skippats blir det helt fel yttermått på kontakten och all belastning hamnar på kamerans kontakt. Jag hade inte ens använt en sådan kontakt om jag råkat köpa den, men det är kanske en annan historia.
Rcflight borde, OM det nu är så att kontakten är fel, sluta sälja den.
Jag kan tycka att de borde gett pengarna tillbaka och någon form av rimlig kompensation, OM det nu är så att kontakten är fel.

Jag säger inte att jag vet men ibland antar folk en jävlig dryg ton redan från början när de kräver ersättning och garantier för ditten och datten. I såna lägen kan jag förstå att handlare är dryga tillbaka. Observera att det inte nödvändigtvis är så i det här läget, jag vet egentligen ingenting om fakta i just detta fall.

Bara ventilerar vad jag tycker...

halsingejocke
2014-07-09, 16:00
Det är bra flunk, tack för lite objektivt bemötande. Mitt första mail till RC-flight:

"Hej Beställde en USB kontakt för min nya Gopro hero3+ som jag fick igår. Tyvärr så gick kontakten i kameran sönder av er kontakt. USB-kontakten från er är 2,3mm istället för orginal miniUSB som är 3mm. Detta gör att att kontakten glappar och bryter mittstödet i kamerans USB. Jag kommer att undersöka om detta täcks av Garantin för kameran. Hur gör jag med den felaktiga USB-kabeln? Och vad händer om detta inte täcks av kamerans garanti? Mvh xxxx"

Ganska vänligt med tanke på att min helt nya GoPro gått sönder för att jag litat på att produkten från RC-flight höll bra kvalitet.

Stiffe
2014-07-09, 17:47
Att påstå nedan och att jag inte skulle vara objektiv tolkar jag på gränsen som påhopp , jag har bara förklarat hur jag personligen blivit bemött och att nämnda kontakt funkat för mig i snart ett år och kan bara beklaga att den inte gör det för dig , jag handlar över hela världen när det behövs och det händer att vissa grejor inte funkat som jag tänkt och då får man ta beslutet om man ska använda den eller då reder jag ut det eller slutar handla där om jag blir tråkigt bemött .


Kan ju fråga sig hur många som sitter i knät på RC-flight här inne.

Uffe40 verkar iaf vara objektiv och har dessutom teknisk kompetens att förstå problematiken.

rcnisse
2014-07-09, 18:16
Är inte direkt kunnig på GoPro Hero3+ men det ser ut som det är olika kablar till GoPro Hero3+ och den vanliga GoPro Hero3. Den kabeln som RCflight.se säljer där står att den är till GoPro Hero3 och din modell var väl +. Bara en tanke, kanske helt fel.

Kenneth E
2014-07-09, 18:16
Jag tycker det säljs för mycket Kina skit i detta land och därför tycker jag också att de som säljer dåliga grejor skall stå för inte bara den dåliga detaljen utan också för det den fördärvat.
Det finns ARN att vända sig till och det tycker jag du skall göra efter att ha pratat med RCflight först.
Ken

simonarvestrand
2014-07-09, 18:59
hmm vad gör arn för nytta i detta land.
har vänt mig dit en enda gång och det hjälpte inte nått.

jag får säga min version , handlaren sin version vi får inte se varandras sedan tas ett beslut som inte kan överklagas man kan ju gissa hur det går.

rcnisse
2014-07-09, 19:00
Här ser man skillnaden jag menar på GoPro Hero3+ och GoPro Hero3. Ser ut som där är 5 hål i mitten på Hero3+ men inga i mitten på Hero3. Hero3+ till höger.
4657246573

Ålänning
2014-07-09, 20:00
Så det hela var en miss/missförstånd? *Rycker på axlarna*... =)

McRegor
2014-07-09, 21:44
ARN hanterar f ö bara ärenden överstigande ett visst belopp och denna kabel är nog inte tillräckligt dyr. F ö verkar det ju nästan som det ev kan vara ett missförstånd men oavsett så bör ju RC Flight lösa detta.
Roger

halsingejocke
2014-07-10, 00:57
Tack för infot rcnisse. RC-flight har bekräftat att kontakten passar även till 3+.

Citat:
"Det var inne en kund i butiken igår med en 3+ black.
Vi testade kabeln, eftersom han skulle köpa en sådan.
Den passade till 100%, inga som helst problem att den gick trögt eller nåt.
Så jag förstår inte riktigt vad som är fel med din??"


Det sitter mini-USB på båda kamerorna och en mini-USB skall hålla 3,0x6,8mm enl. std.

Pumpe
2014-07-10, 06:49
Nog tycker jag också att rcflight bör vara lite mer hjälpsamma än att bara skicka tillbaka kabeln.
Om det nu är så uppenbart att det är fel på kabeln.

Har TS testat att maila GoPro och försöka få en spec på kabeln därifrån?

Att det säljs mycket kinaskit beror ju på att det är det som alla vill ha, när kabeln finns för en 20del av priset på ebay så tycker ju alla att de svenska handlarna är skitstövlar som bara lägger på en massa vinst. Som skattesystemet är uppbygt i sverige så behövs det väldigt stora påslag innan det blir pengar över. Att det finns så många hobbyhandlare som gör vinst på att sälja småprylar är för mig nästan otroligt.

henke2
2014-07-10, 09:32
http://www.usb.org/developers/docs/ecn1.pdf

För att slippa gissa så visar sid 25 i dokumentet (märkt 107) en ritning på kontakten. Det är nog i det närmaste en standard vi kommer.

rcnisse
2014-07-10, 10:13
Då provar vi en annan teori. Varför är där en stor platta runt kontakten är det meningen att den skall sättas fast med kardborre eller något annat för att stabiliseras?
46574

flunk
2014-07-10, 10:37
Gopro 3 och 3+ har likadana kontakter. Följer samma standard men de jag har ser ut att ha kontakter från olika tillverkare. Är inte exakt lika men de standardiserade måtten är givetvis desamma.
http://img.tapatalk.com/d/14/07/10/re8u7yra.jpg

flunk
2014-07-10, 10:48
"Standard", de har ju fler stift än en vanlig mini usb eftersom man utnyttjar bägge sidor av mittstiftet och får tio poler istället för fem.
Så här ser en av de kontakter jag har ut:

http://img.tapatalk.com/d/14/07/10/y5adubyh.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/07/10/qa8u8ada.jpg

uffe40
2014-07-10, 12:46
flunk var köper du dom där usb kontakterna
Med vänlig hälsning Uffe

flunk
2014-07-10, 12:55
@uffe40

Ebay! Lång leveranstid men bra pris. Har köpt från lite olika säljare.

halsingejocke
2014-07-10, 14:23
Tack henke2, du är grym!

Här framgår tydligt måtten 3 +0.04/-0,05 resp 6,8 +0,04/-0,05.
Rätt snäva toleranser mao för att inte belasta honkontakten.

Så vad tror ni, skulle ni riskera att använda RC-flights kontakt med måtten 2,3 x 6,1 i er nya GoPro Hero 3+ kamera?

Det verkar som stämman är ganska överens om att RC-flights kontakt är olämplig och att deras bemötande i mitt fall inte var lämpligt.
Jag kommer kontakta RC-flight igen och ge dem en chans att kompensera för de oangelägenheter de satt mig i genom användning av deras produkt.

Återkommer med svar.

flunk
2014-07-10, 14:47
Jag tycker du verkar hantera detta helt rätt (sakligt, sansat och korrekt), och att produkten förefaller vara undermålig.
En kompensation vore på sin plats.

Tillverkaren har helt enkel struntat i att sätta dit metallhöljet, så produkten är inte vad den borde vara.

halsingejocke
2014-07-10, 14:54
Tack flunk för support och dina bidrag med bilder och tips på alternativa lösningar!

Pumpe
2014-07-10, 20:13
halsingejocke.

Släng upp en bild på din kontakt om du har fått tillbaka den så andra vet vad de ska akta sig för.

halsingejocke
2014-07-10, 23:28
Det är samma typ av kontakt som rcnisse postade tidigare. Jag lägger upp hans bild då jag redan returnerat min. 46600

halsingejocke
2014-07-22, 19:04
RCflight kompenserar mig enl. nedan.

"Hej,
Här kommer en presentkod på 200 kronor som kompensation för för kabel + frakt + lite extra."

Tack för det RCflight.

flunk
2014-07-22, 19:23
[emoji106]

halsingejocke
2014-08-01, 01:17
Mina utgifter i samband av den förstörda GoPro-kameran uppgår till ca 500kr exkl den nyttjandetid som uteblev då kameran reparerades.
RCflight vill kompensera detta med att betala ut ett presentkort på 200kr.
Att de dessutom i ett senare mail fortfarande hävdar att kontakten hade "perfekt passform" vittnar bara om dåligt tekniskt kunnande. Det är väl redan ganska uppenbart, med stöd från de tekniska dokument som framlagts här på forumet.

Jag returnerade den felaktiga kontakten vilket i detta då gör 200-79=121kr - 2 x frakt a 14 = 93 kronor
93 kronor i kompensation (presentkort) mot mina faktiska kostnader om 500 kronor."Hej.


Vi har ersatt dig för kontakt, frakt och övriga utlägg.
Var nöjd med detta. Inte många handlare som skulle vara så generösa som vi är.

MVH

RCFlight.se
Fredrik Gunnarsson"

Jo Fredrik, 93 kronor är generöst för en förstörd GoPro kamera.

Och:

"Du har i kontakt med oss angett att det var fel i kontakten och att den hade fel passform.

Vi fick tillbaka produkten som vi testade.
Vi provade fungerade funktionen med vår egen GoPro kamera och fann inga fel. Det fungerade som det ska och passformen var perfekt.

Kabeln skickades tillbaka dig och vi har dessutom kompenserat dig med 200 kr som Goodwill, vilket är mer än varans värde.

Hos oss anser vi att ärendet är avslutat då vi kompenserat dig trots att vi inte fann något fel på produkten.

Vill du i alla fall gå vidare kan jag bara hänvisa till ARN. Du hittar hur du går vidare här:
http://www.arn.se/Konsument/Hur-jag-anmaler/


Med vänlig hälsning
rcflight.se (http://rcflight.se/)

Micael Wäxby"Att man fortfarande hävdar produktens goda funktion är pinsamt och att man sedan pratar goodwill...ja, jisses. :)

Jag tänker inte lägga mer krut på detta och har redan skaffat en ny mer tekniskt insatt/pålitlig leverantör av RC-utrustning.

Hoppas ni får en fortsatt fin sommar och att ert flygande bringar många sköna timmar.

Hälsningar Joakim

flunk
2014-08-01, 01:49
Ironin i mitt tidigare inlägg framgick kanske inte...

Deras produkt verkar fullständigt felaktig och en sån låg kompensation för en trasig kamera är ganska så kass...

Kenneth E
2014-08-01, 02:12
Sorgligt beslut av RCflight, därmed har de sålt sin sista pryl till mig och jag som precis tänkte beställa batterier. Den beställningen går till någon annan, jag vill bara handla av handlare som tar ansvar för produkterna de säljer.
Ken


Mina utgifter i samband av den förstörda GoPro-kameran uppgår till ca 500kr exkl den nyttjandetid som uteblev då kameran reparerades.
RCflight vill kompensera detta med att betala ut ett presentkort på 200kr.
Att de dessutom i ett senare mail fortfarande hävdar att kontakten hade "perfekt passform" vittnar bara om dåligt tekniskt kunnande. Det är väl redan ganska uppenbart, med stöd från de tekniska dokument som framlagts här på forumet.

Jag returnerade den felaktiga kontakten vilket i detta då gör 200-79=121kr - 2 x frakt a 14 = 93 kronor
93 kronor i kompensation (presentkort) mot mina faktiska kostnader om 500 kronor."Hej.


Vi har ersatt dig för kontakt, frakt och övriga utlägg.
Var nöjd med detta. Inte många handlare som skulle vara så generösa som vi är.

MVH

RCFlight.se
Fredrik Gunnarsson"

Jo Fredrik, 93 kronor är generöst för en förstörd GoPro kamera.

Och:

"Du har i kontakt med oss angett att det var fel i kontakten och att den hade fel passform.

Vi fick tillbaka produkten som vi testade.
Vi provade fungerade funktionen med vår egen GoPro kamera och fann inga fel. Det fungerade som det ska och passformen var perfekt.

Kabeln skickades tillbaka dig och vi har dessutom kompenserat dig med 200 kr som Goodwill, vilket är mer än varans värde.

Hos oss anser vi att ärendet är avslutat då vi kompenserat dig trots att vi inte fann något fel på produkten.

Vill du i alla fall gå vidare kan jag bara hänvisa till ARN. Du hittar hur du går vidare här:
http://www.arn.se/Konsument/Hur-jag-anmaler/


Med vänlig hälsning
rcflight.se (http://rcflight.se/)

Micael Wäxby"Att man fortfarande hävdar produktens goda funktion är pinsamt och att man sedan pratar goodwill...ja, jisses. :)

Jag tänker inte lägga mer krut på detta och har redan skaffat en ny mer tekniskt insatt/pålitlig leverantör av RC-utrustning.

Hoppas ni får en fortsatt fin sommar och att ert flygande bringar många sköna timmar.

Hälsningar Joakim

rcnisse
2014-08-01, 12:02
Vid en snabb Googling av kabeln som trådskaparen hävdar är felkonstruerad hittar man åtminstone 300 säljare som säljer kabeln över hela värden. Då tycker jag det är lite besynnerligt att man inte kan hitta fler som skrivit om problemet eller påpekat det vid någon reviews av kabeln. Den enda jag hittat som klagar på kabeln ifråga är halsingejocke. Hur tolkar man det?

rc9
2014-08-01, 12:52
Tolkar inget, blir bara trött när man man återkommer 8-10 dagar senare och fortsätter trada om samma kabel/firma.
Vi har inte glömt klagomålet, du behöver inte vara orolig.

freddan_6
2014-08-01, 14:20
Jag har bara blivit väl mött av RCFlight som visat sig som en kundvänlig handlare mot mig. Han erbjöd sig byta ett fartreglage för att det inte fungerade med 2S LiPo, jag använde det i stället till 3S Setup så det gjorde inget för mig. Men han erbjöd sig byta ända, riktigt kundvårdande bemötande. Jag forstätter att handla av RCFlight för jag gillar dem.
mvh //Fredrik

flunk
2014-08-01, 14:44
Vilka fler säljer kabeln utan det yttre metallhöljet?

Stiffe
2014-08-01, 15:09
Jag har bara blivit väl mött av RCFlight som visat sig som en kundvänlig handlare mot mig. Han erbjöd sig byta ett fartreglage för att det inte fungerade med 2S LiPo, jag använde det i stället till 3S Setup så det gjorde inget för mig. Men han erbjöd sig byta ända, riktigt kundvårdande bemötande. Jag forstätter att handla av RCFlight för jag gillar dem.
mvh //Fredrik

Har precis samma uppfattning för egen del , i de fall de skickat fel grejor eller saker slutat fungera har de snabbt åtgärdat detta och skickat ersättningsprylar och de skickar grejor föredömligt snabbt , jag har även nämnda kontakt som jag använder flera ggr per vecka sen 1 år tillbaka utan problem , de har ett väldigt stort sortiment och att de skulle ha fullt ansvar för varenda liten pryl och kunna ha koll och testa allt förefaller orimligt. Man kanske har lite ansvar själv att bedöma - har den här produkten tillräcklig kvalité för att jag ska använda den ? Sen kan jag bara beklaga att Jocke drabbats och känner sig orättvist behandlat för en summa som i denna hobbyn kan för mig personligen kännas försumbar.

Jag kommer också fortsätta handla av Rc flight då jag inte har något att klaga på tvärtom

Stiffe
2014-08-01, 15:17
Vilka fler säljer kabeln utan det yttre metallhöljet?

Tarot har en liknande http://www.cnchelicopter.com/servlet/the-2673/Tarot-GOPRO-HERO3-Video/Detail
här är en exakt likadan http://www.unmannedtechshop.co.uk/gopro-3-compatible-fpv-cable.html

Jag säger inte att det inte bör vara ett metallhölje vilket förmodligen är det bästa alternativet för exakt passform , de flesta som fanns när jag köpte min var med en stor plastkontakt som inte funkade med den gimbalen jag hade då av utrymmesbrist och jag behövde en slimkontakt

flunk
2014-08-01, 15:30
Tarots kabel är designad för deras gimbal, där skruvas kontaktkortet fast i gimbalen med medföljande skruv.

Återigen, kabeln saknar metallhölje, jag skulle inte använda den. Funkar fint såklart ända tills det blir ett ryck i kabeln, då ryker mittpinnen i plast som sitter i GoProkameran...

Misstänker att tanken även med den aktuella kabeln är att den ska monteras i nån gimbal, liknande Tarots, något som inte framgår i produktbeskrivningen.

Småsaker att tjafsa om, ja, kanske det, men kabeln är inte bra. Punkt.

rcnisse
2014-08-01, 16:17
Vilka fler säljer kabeln utan det yttre metallhöljet?

Här har du en länk till 120 olika affärer som säljer kabeln ifråga.
https://www.google.com/search?tbs=sbi:AMhZZispiYsvZIobxQsU5HB4NtVOWv59_1y ANC1cP2olpN_1J--PsqAgxNXRds5RERzJT0C9tkFXtkjC27HJlL-H68zMCl2-6cb9vurolyVeye-QLQ3eGluwGvWPMyTpCrVI0lkw36piudAHGVbITBCrBvaEQS2w7 FTyeRKNUpFfVKvs-RGvIJ_1pdrl-KY2B-XZRGam_1eHtlKfva8d-XYdlIeWndLxoAV9llIOCBcSup3qQKFTcym9ceTM42P9ZNHz_1B pLf_15kL2jmyif7Il9ittt087CCYCx3bHYiPKysaWXo2WoC95s 4VKQgpFWw4P1s1oha0xgYuwCzIANhcM_14vWMYZVsKBPTRbT73 kIfEvGmtwwLmoLAMYNLx9BNM8mHqTGwB-HJjqsVO_1RmxTSwYrX-aWoHQcj5YMs8u_1IYVm1fQHtfyjYRSGfI3vS2sdlpPTZsLr3hm 2YkyyWp3PoNPxU022ujWe9xPbZa7NRROtCxpU7afMSJZg7Eftq dySN9n4z1UzVzZkwjOrPjLfO79WlI2fCoDQW4ToeQw5AaHgOc0 EnZ3wGdqmo-DNhrHPxWuLFcF9HR0qP-n-QynD8HXC1cW-FdtYCdUAJns95Pz2djaiNx1TunEFpNV6Z2DDG_1hx7VlFxeUmH ooNMfo1NrfmnHrZBt9dgYokKeITQqtf7fklF43x7Ery97_1FQh Yz_1JlPpZ_1PC66EXn8y71QUthKfraKwZqGSR9ksYXfrOcq0ru FIdNZqgb62FCCTn-7WOSmZ4uxpZaOep7ymdKbZw793luLGRWa_1FLHBvOcPPMeW8C1 QhTdER-f5WA9uS9Le_1jJ3JHrUalEgToX1-CY4US1-cOr2ye0OnJRlRZr2efcRs2KjRfaU-rj5GtVcCqRcAbsFt2MeMYtWr47XDUDja5I5wt9AVZ2KHQOmb2B fqMaQkodDm-KFJSCXOPTf9tnGTSvWUzmgS4yn2B_19ofKRaGPL1xkisMxugNs oAky_1KF2J68Fowu7GWgR-MUKgG7c1G21jGXRLeCg0IQaafQz24qi2xRW35kbiyAewvu9CDB FuTlVXtN52emb2l-VecPvqffOFBlpyQvwjlMGhDzhdWYo65mYVSFh6Fo_1HUD5kblX mV9XdABpB6wAAHn19aoTO1g-E1Ib-HZu4CgpuVKbtW2XVjqBZh_1zr9hK-Hdjhd9hvbN-WHAbJhnJAWhEkk6BHKaNdVataL_1RyFEa61OFft3Rbm7qqgCnC o2dTuqPs4vZtPIlT0h7dHjPJ19M-zEDdMAoj0JopsF5oefjMCI6Ad8JkObm4K6ZaJ1Z5q1rWsfpX-dHSo75gpykdIHXr6tKxI1rIVIW3TV4bE7QzsQHmWoc5JSSUDMS ViFA9W9f8-GE-5P1s5_15bNaidryXfP6weWNxunejvS2ohmcjBX0gBqOMFlerBC G4lAtGjdOUeo_1tfUxbPgPKuz7XXjCi2JDC7Sn7bQy6iFfP0Vq dxCmo5HHswxcTqqDLhYwMtt77kKsIU7M5BdHodIUXI6UENc-pZOnTtDWgtUAxphsp&ei=qaDbU_GxIuH4yQOU3oL4Bg&start=10&sa=N&biw=960&bih=477

Ålänning
2014-08-01, 18:35
Fick nyss paket från RCFlight, hade först frågat om grejerna via mail och fick även svar på det. Jag var osäker om sakerna skulle fungera till mina grejer, det visste inte de heller, så jag köpte och testar. =) Helt OK svar för mig. Läser man forum runt om i världen så har alla produkter nåt fel enligt nån.

Pumpe
2014-08-01, 22:44
Om det är någon tröst så var det iaf billigt att laga kameran. Jag ska skicka in min dator på garantijobb och om de får för sig att det är mitt fel så kostar det 110euro att få tillbaka den utan reparation.

tex
2014-08-02, 16:06
Jag tycker att såna här "gnäll" diskussioner borde inte hängas ut på forum!
Ta saken med leverantören istället för att sitta här och försöka få medhåll och skapa
Nån jäkla sekt surr.

Ps. Heja rcflight ni är kanon

neu
2014-08-02, 17:57
Han tog ju det med leverantören utan att få ett vettigt svar. Det är inte en gnäll tråd utan mer ut av en tips tråd för nu vet man att man inte ska köpa den kontakten för den är skit.

tex
2014-08-02, 20:09
Känns ändå lite som när man var liten grabb och gick i skolan, man sprang till fröken och sa att någon va dum!
Med all respekt för vad det medfört trasig utrustning osv. Men åtminstone av min erfarenhet av rcflight så är dom ju ett relativt lågpris företag, och då kanske man ibland får räkna med att saker inte är gjorda av "guld"!!???

Självklart tråkigt när saker går sönder, men kom igen.........

simonarvestrand
2014-08-02, 20:18
Rcflight har både bra och dåliga produkter, tror man behöver ha lite koll själv om man ska köpa dom billiga sakerna, och helst vara i butiken. Kunskapen hos vissa i butiken är inte den högsta och man får fel grejer ibland när man beställer hos dom MEN
vad ska man räkna med av ett hobby företag , vi ska vara glada att det finns några kvar i sverige.

Inget fel på rcflight bra att dom finns för akuta inköp.

halsingejocke
2014-08-03, 15:08
rcnisse kommer med värdefull input som även kopplar till lite till Stiffe.

Ponera att varje butik säljer 100 kontakter. 120 X 100 = 12000 kontakter.
50% av dessa kommer inte vålla några problem då man använder gimbal eller på annat sätt hindrar kontakten att röra sig.
Resterande bryter av mittstiftet i sin GoPro, vilket är följden av den dåliga passformen RCflights kontakt och de resterande 119 butikerna säljer har.
12000 X 50% = 6000 st.

Om alla får en merkostnad för sin trasiga kontakt på 500 kr kan den med sinne för matematik (vi andra kan använda miniräknare) räkna ut att 3000000 kr.....3 miljoner kronor, kommer denna kontakt kosta.
Om man sedan räknar med den reparationstid, frakt och annat som tillkommer för reparation av kameran, säg 1000-1200kr!?
Fram med miniräknaren igen....ja ni är med, eller hur?

Jag varnar för en produkt som är felaktig och som kan kosta onödiga pengar.

Ni som fortfarande tjafsar om hur vida det är att springa till fröken eller att rcflyg är en dyr hobby ja, gör gärna det men försök inte adda mig på FB.

Stiffe: -Rcflyg är en dyr hobby liksom andra hobby/sporter och visst, kanske du kan betala mig de resterande 407 kronorna!?
Skulle behöva dessa till min nya cykel jag ska köra IronMan med om två veckor. Den kostar hittills 55.000 kronor och den är inte färdig än....

Pengar är ingen issue, jag gillar bara inte RCFlights hantering av ärendet och att man trots allt fortfarande hävdar att det inte är fel på produkten.

neu, flunk, Kennet E mfl, skicka mig ett pm så addar jag er på FB ;)

Man snälla, lägg inget mer krut på detta nu gott folk, var glada istället och håll tummarna för att RCflight fattat galoppen.

rcnisse
2014-08-03, 16:03
Du vänder ju på allt så det passar dina syften i din smutskastningskampanj. Var är alla andra som är missnöjda med kontakten, kan bara hitta dig på nätet av de 12000 sålda kontakter enligt ditt räkneexempel?

Pumpe
2014-08-04, 18:07
Kan ju också vara så att det bara är vissa batcher av kontakten som har problemet.
Att alla ser likadana ut på bilden på ebay visar bara att den råkade se ut så när tillverkaren tog fotot.
Andra som haft bekymret kanske bara har upptäckt att den inte passar bra i kameran och därför valt att förpassa den till skrothögen. Vissa kanske ger den en dutt med smältlim så att den ska sitta bra...

Peter_L
2014-08-30, 17:25
Jag beställde just en kabel till min Gopro från Rcflight. Efter en stund kom jag att minnas den här tråden, men jag låter ändå beställningen gå igenom så får vi se hur den passar. Spännande blir det..

Peter_L
2014-10-12, 11:58
Har alldeles glömt att meddela hur det gick, men kabeln från Rcflight fungerar perfekt i min Gopro.