handdator

Visa fullständig version : Driva 4 motorer med samma fartreglage?Ollea
2014-08-29, 13:08
Hej! Jag hållera på med ett speciellt bygge där en kameraplattform kommer gå på 2 linor och behöver att alla 4 hjul som driver plattformen framåt har samma varvtal och samtidigt vara trådlöst styrt och tänkte då på ett fartreglage till en rc-bil och koppla till en mottagare och sen till en sändare, är detta något ni tror är möjligt, eller behöver man ett separat fartreglage till varje motor?
/Olle

Fluf
2014-08-29, 13:17
Om du använder borstade motorer så kan du använda ett och samma fartreglage.

Om du skall använda moderna borstlösa motorer (som har jämnare gång och bättre varvtalskontroll) så behöver du en fartkontroller per motor, men du ge samma inputsignal till alla fartkontrollers.

Vidare, om du skall ha borstlösa motorer behöver du se till att det finns en smidig reverseringsfunktion på reglaget, då inte alla fartreglage har det. (antar att du vill kunna backa med din dolly med).

Ollea
2014-08-29, 15:09
Kanon!! Fick svar på allt jag behövde i samma inlägg, inte så vanligt på internet hehe. Hur fungerar det på bilar, går det in en signal från mottagaren och sen en strömingång per reglage då, eller är det något imellan?
/Olle

freddan_6
2014-08-29, 16:11
Fartreglage för borstlösa motorer har två kablar till batteri, tre kablar till motorns tre faser och en kabel med +/-/signal till mottagaren. Ska man koppla ihop flera reglage tar man vanligen bort alla + till mottagaren utom en.

finnen
2014-08-29, 16:51
Ska motorerna dessutom ha samma varvtal, och man inte vill lösa det med en programmerbar radio, så måste man koppla ihop reglagen. D.v.s. koppla ihop alla fyra minuskablar, alla fyra signalkablar och en +kabel (resten av +kablarna ska inte kopplas in någonstans), dessa tre kablar kopplas sedan till mottagaren.

Ollea
2014-08-29, 18:00
Okej, då har jag fått kläm på det! Tack så jättemycket för all snabb hjälp, får uppdatera tråden med resultatet senare! :)
/Olle