handdator

Visa fullständig version : Graupner dubbelkommando på nytt sättMichael
2014-12-18, 21:34
Nu blir det enklare än någonsin att låta folk prova på modellflyg. Sedan en tid tillbaka har Graupner en Android-app som gör det möjligt att använda en vanlig smartphone som "elevsändare". Telefonen kommunicerar med lärarsändaren via Blåtand.
Jag har inte testat det "i luften" ännu, endast hemma i vardagsrummet men det ser lovande ut. Via min MC-20 HoTT-sändare som har inbyggd Blåtand kan jag styra flygplanet från min smartphone genom att med fingrarna röra de virtuella spakarna på skärmen (de röda "plupparna" med vitt G i skärmdumpen). Man ska också kunna låta kanalerna styras av signaler från de i telefonen inbyggda accelerometrarna och kompassen. Då kan man genom att luta och vrida telefonen styra exv. skev-, höjd- och sidroder på flygplanet. Hoppas kunna prova detta i julhelgen.

Det är onekligen lite roligt med tekniskt nytänkande :-)

49485

Gasman
2014-12-19, 10:27
Finns det några sändare idag som har blåtand inbyggt? Eller krävs det en separat mojäng att koppla in i sändaren?

Michael
2014-12-19, 17:50
Min MC-20 HoTT har Blåtand som valbart tillbehör och jag har installerat en sådan modul. Den dyrare MC-32 har Blåtand inbyggd från fabrik.
Faktiskt riktigt användbart inte minst för att jag kan använda ett trådlöst headset för telemetrin. Dels hör jag bättre vad som sägs och dels slipper flygkompisarna i pilotrutan att lyssna på min radio.