handdator

Visa fullständig version : Göteborg city airport lägger nernoonix
2015-01-14, 07:34
Hej på er!

http://www.expressen.se/gt/avslojar-goteborg-city-airport-lagger-ner/

Dom som har läst om detta vad tycker ni om detta?

Kommer man märka av detta på något sätt? Negativt sätt som berör Göteborgs befolkning?

Möjligheter att flyga rc där kanske?

Fluf
2015-01-14, 09:02
Som jag förstod det var det tyngre pasagerarflyget som lades ner och att privatflyget och skolflyget fortsätter därifrån. Det finns flera flygklubbar och flygskolor där samt dv företag för heli-transport med mera som jag inte tror påverkas av det beslutet.

Hur det påverkat oss Göteborgare, spontant blir lågprisflyget dyrare då Landvetter lär ta avsevärt högre avgifter från bolagen samt att det blir längre och dyrare att ta sig till lågprisflygen.

Cox
2015-01-14, 09:36
Ja, det är väl lågpris flygen som drabbas. Wizzair har ju bla haft billiga resor till Warzawa därifrån, så nu blir det dyrare att ta sig dit.

Fiket/lunchstället försvinner nog också, och det påverkar ju den övriga verksamheten...

JB
2015-01-15, 14:27
Risken är nog väldig stor att allt läggs ner, för att nu är det färre och ekonomiskt svagare aktörer som skall dra alla kostnader på flygplatsen. Såg även på de lokala nyheterna att Aero Klubben var uppsagda och att deras framtid var osäker.
Vet att det är flera som har försökt att komma in på flygplatsen genom åren med andra verksamheter som modellflyg, motorsport mm men har alltid fått kalla handen från flygplatschefen, men vi kan väl hoppas det kan bli en ändring på det så att fler kan få glädje av flygplatsen.