handdator

Visa fullständig version : RCFF Shootout /Östersundsträffen 2/7 - 5/7 2015Micke.Falo
2015-02-12, 22:30
Nu är sidan uppdaterad!

Anmäl er till sommaren och årets kanske trevligaste modellflygträff!

www.ostersundstraffen.nu (http://www.ostersundstraffen.nu)

Välkomna!

Micke.Falo
2015-03-31, 21:03
Vi har nu passerat 30st anmälda till årets träff!!!

kjni
2015-05-20, 19:46
Hej på er!
Samlar ihop det som rör Östersundsträffen och den kommande Cub-tävlingen här i en egen tråd så blir det lättare för den som vill hitta tillbaka till informationen. Regler och annan info kommer att publiceras här.

MVH
KjellMen Kjell-Åke, då ska den f.n i mej också gå att härleda till en Cub. Inga förklädda Mig 21:eek:r här inte. Och jag lär väl ryka på domarjobbet så passa dej noga.
Kram på dej,
Kay krut


Men Christer, nu ska du inte vara gnällig. Vi har ju gjort vårt bästa för att ni svenskar ska vinna varje år. Fast årets upplaga kan kanske bli lite knepigare, för i år ska vi skåningar arrangera tävlingen. Och vi är ju av hävd omutbara.

Väl mött i Östersund.
Kay krut


Östersundsträffens tävlingar/landskamper brukar vara makalöst kul och en av årets höjdpunkter!
Det största problemet är väl att fixa opartiska domare! :sarcastic::sarcastic:Jag menar, de går ju inte ens att muta om man inte är Norsk eller skåning! :banghead: Nä vi Svenskar blir ju tvungna att vinna ärligt varje år. :sarcastic:

MVH/ChristerDags att skaffa ett cubliknande flygplan för cubtävlingen
MVH K-Å


Cubtävling? OK, så får det bli! Reglerna är enkla, skalakravet på flygplanet är att det på lagom avstånd rent visuellt skall kunna identifieras som en Cub. Flygprogrammet också enkelt - det kommer inom kort att publiceras på http://www.ostersundstraffen.nu (http://www.ostersundstraffen.nu/) Så om du funderar på att åka till Östersund - gör slag i saken och se till att ta med en Cub!
MVH
Kjell


Vänner !
Det kör vi på. Träna,träna.
Kay krut


Skalatävling med Cubar på Östersundsträffen, mycket bra idé då vi har tillgång till dubbla fält under hela träffen, föreslår att vi planerar för Cubskalatävling på fredag em/kväll på ÖMFK Gräsfält.
MVH K-Å

LIP
2015-05-20, 21:22
Vad synd att inte min cub finns kvar då.....för man kan ju inte komma dragandes med en DartKitten då den inte är i närheten av en cub.

kay.krut
2015-05-21, 12:08
Se där, då har vi kanske en domare till!

Men varför inte göra en "Fly-only" tävling där det räcker att förebilden (typen) har funnits. Vi som vill flyga med Cubar kan ju flyga samtidigt och kalla det Cubklassen.

Kjell, du hittar nog en vettig lösning på det, för då kan alla med en någorlunda typriktig maskin vara med i fighten.
Det ser vi fram emot.
Kay krut

kay.krut
2015-06-01, 13:24
Kjell!
Hur går det med "Fly only" tävlingen ? Har du knåpat ihop något vettigt, för nu närmar ju sig träffen med stormsteg. Vi borde kanske försöka att få ihop lite regler och få in dem här på forumet så att våra deltagare kan träna med sina maskiner. Vi vill ju så gärna att Lasse ska flyga med sin Dart Kitten. Om vi gör en öppen tävling så kommer han ju inte undan!

Kay krut

kjni
2015-06-02, 17:55
"FLY ONLY"-tävling på Östersundsträffen 2015 !!!

Nu är det klart att det blir en "Fly only"-skalatävling på årets Östersundsträff. Det är en enkel form av skala-tävling där alla typer modeller kan deltaga. Enda kravet är att modellen har en riktig förebild som har flugit. Det är till och med så att det räcker att modellen kan identifieras som lik den riktiga typen av flygplan, dvs den behöver inte vara lik en enskild individ. T ex som dokumentation för en Spitfire-modell räcker det med att visa en bild på en riktig Spitfire så att man ser att flygplanstypen är samma.

Flygningarna består av ett enkelt program med start, rak förbiflygning, valfri manöver 1, valfri manöver 2 och landning.

De valfria manövrerna finns beskrivna i FAI Sporting Code (http://www.fai.org) för F4C. Du kan ladda ner den kompletta dokumentationen här (http://www.fai.org/downloads/ciam/SC4_F4_2015).


Här hittar du reglerna för tävlingen och skisser på de valfria manövrerna. (http://www.dokumenta.se/modellflyg/OSD2015/FlyOnlyÖSD.pdf)

Planeringen är att tävlingen går av stapeln på fredag eftermiddag (3/5) i strålande sol och nästan ingen vind!
Alltså dags att välja ut viken modell du vill tävla med, bestämma 2 valfria manövrar och börja träna! Glöm inte att ta med en bild på modellens förebild som dokumentation.

Du är välkommen med kommentarer och frågor i den här tråden eller via mail till Kjell Nilsson (kjell.nilsson@ventinvent.se) eller Kay "Krut" Olson (kay.krut@telia.com)

Välkommen!

http://www.dokumenta.se/modellflyg/OSD2015/Landning.png

K-Å
2015-06-02, 20:40
Mycket bra upplägg, dags att hitta förebildsbilder och börja öva, är det samma poängsättning på samtliga valfria mönövrer eller bedöms de olika?

MVH K-Å

kjni
2015-06-02, 21:01
Mycket bra upplägg, dags att hitta förebildsbilder och börja öva, är det samma poängsättning på samtliga valfria mönövrer eller bedöms de olika?

MVH K-Å

Alla manövrar har samma poängsättning. Domarna ger poäng 10 (för en perfekt manöver) och ner till 0 för en värdelös...
Denna poäng multipliceras med K-faktorn för manövern och här har alla manövrar K=16. Man kan alltså få ihop 5x10x16=800 poäng för en helt perfekt flygning.

Så ett taktiskt val är väl att välja manövrar som man kan utföra på ett bra sätt...

Utöver själva manövrerna får man också poäng för:

A/ Realistisk flygning
B/ Motorljud/trottling
C/ Flyghastighet
D/ Harmonisk flygning, elegans
E/ Manöverstorlek

Här är K=4 och man kan alltså få ihop max 5x10x4=200 poäng på denna del.

Med vänlig hälsning,
Kjell Nilsson

Micke.Falo
2015-06-06, 14:47
Beslut har tagits om att del av årets intäkt från Östersundsträffen kommer att skänkas till "Bassefonden" http://www.bassestiftelsen.se


/Micke

kjni
2015-06-13, 20:33
Idag har ÖMFK haft lite av generalrepetition inför Östersundsträffen. Ope Open gick av stapeln och vi har haft utställning av modeller, bidragit med några modellflygpass i hård och byig vind helt tvärs banan och också stått för dagens enda mid-air!
En Hangar 9 1/4 Tiger Moth och en Viper EPP EDF hittade varandra i luften inför en ganska stor publik.... Man kan väl lugnt säga att EPP och hög fart är bättre i luftstrid. Tiger Mothen blev i ett klipp av med yttre halvan av höger över- och undervinge med skevroder. Inte flygbar efter detta utan spiralade i marken från skaplig höjd. Vipern klarade sig bättre och kunde landas normalt, dock med halvt bruten framkropp och en rejäl spricka vid vingroten.

Skall man ändå få till en kollision kan man lika gärna bjuda på det inför publik.

Låt er inte avskräckas av bilderna utan ta er till Östersundsträffen och Fly-Only skalatävlingen. Vi jobbar just nu på att planera prisbordet i tävlingen - publiceras inom kort!

http://www.dokumenta.se/modellflyg/ope2015/IMG_0515.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg/ope2015/IMG_0521.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg/ope2015/IMG_0517.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg/ope2015/IMG_0518.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg/ope2015/IMG_0519.jpeg

Med vänlig hälsning,
Kjell Nilsson

kay.krut
2015-06-16, 18:55
Kjell, jag hoppas att du har lite nerver kvar efter detta. För vi ska ju flyga lite roteflygning med våra Cubar på träffen, eller?

Kay krut

K-Å
2015-06-16, 21:38
Du är allt bra modig du farbror Krut

MVH K-Å

kjni
2015-06-16, 22:43
Kjell, jag hoppas att du har lite nerver kvar efter detta. För vi ska ju flyga lite roteflygning med våra Cubar på träffen, eller?

Kay krut

Nej då Kay, det är ingen fara med nerverna. Det är klart vi skall flyga Cub-rote!

MVH
Kjell

senmathal
2015-06-17, 11:37
Ett ögonvittne till kraschen kan berätta att dessa östersundspiloter hade nerver av stål som ens vågade sig upp i den hårda och byiga vinden. Vinden var nog en utmaning även för vindkänsliga fullskalaflyg den här dagen som sågs komma kanande på tvären vid landning.

I övrigt var det en fantastiskt dag och det var särskilt roligt att träffa Kjell och se hans otroligt fina modeller. Kompisarna snackade om någon Spitfire som skulle ha varit höjdpunkten men men vad är det mot en MFI i plåt :)

/Mats

K-Å
2015-06-20, 21:18
Nu har vi 40+ anmälda piloter och jag har fått förhandsinfo om ett gäng till så detta ser ut att bli riktigt bra, har du ännu inte anmält dig så passa på, platser för husbilar/vagnar kan tryta om man vill stå med elanslutning.

www.ostersundstraffen.nu

MVH K-Å ÖMFK

kjni
2015-06-21, 21:50
Du tränar väl för Fly-only-tävlingen?!

Vi kan nu presentera prisbordet som består av en UMX Carbon Cub SS, en Parkzone Spitfire och en Parkzone Mustang.

http://www.dokumenta.se/modellflyg/OSD2015/L1040848.jpeg


Första priset inkluderar också scanning, 3D-printning och tillverkning av en personlig pilot (á la "Lill-Kjell).

http://www.dokumenta.se/modellflyg/OSD2015/IMG_0468.jpeg

Med vänlig hälsning,
Kjell Nilsson

kay.krut
2015-06-22, 12:18
Om vi tränar? Ja så in i vassen Kjell att du kan inte ana. Vi flyger mellan regndropparna här nere i Skåne. Ett tag funderade vi på att sätta flottörer på våra Cubbar. I dag har det dock bättrat sig lite och vi kan se solen emellanåt. Så jo, vi kommer allt vältränade upp till er.

Farbror Krut.

K-Å
2015-06-25, 11:03
Väderprognosen påbjuder solskyddsfaktor och svaga vindar i vindriktningen...., Vi rustar för fullt för en kanonträff med många deltagare och massor med flygning.

Har du inte redan anmält dig så gör det nu så vi kan planera logistiken på bästa sätt.

www.osterundstraffen.nu

Varmt välkomna, MVH K-Å

kjni
2015-06-27, 08:32
Snart dags igen!

http://www.dokumenta.se//modellflyg/OSD2015/IMG_0195.jpg

http://www.dokumenta.se//modellflyg/OSD2015/IMG_03812.jpg

http://www.dokumenta.se//modellflyg/OSD2015/IMG_03813.jpg

Med vänlig hälsning,
Kjell

K-Å
2015-06-27, 23:44
Solen kommer att stå som spön i backen enligt prognosen så ta med solkrämen, vinden ser ut att hamna i banan också.

Förberedelserna pågår för fullt för att förbereda er ankomst till Östersundsträffen RCFF Shootout 2015

MVH K-Å

Snickarjävel´n
2015-06-28, 18:44
Lite synd att det ligger så förbannat långt norrut annars hade jag inte tvekat en sekund...

Trevlig meeting på er i alla fall.

K-Å
2015-06-28, 19:27
Premiärade LA 7 med Saito stjärnan idag och den flög som en dröm och fantastiskt ljud, Igår blev det premiär på Vampiren med Kollibri T25, hot landing och lite rep, flög igen idag och nu gick det bättre.

Genrep inför Östersundsträffen 2015,

Snickarn, det går 2 vagnar från skåne under tisdagen, häng på där vetja, MVH K-Å

kay.krut
2015-06-29, 10:11
Ja för f-n Snickar´n.
Vi kör i morgon fm så ska du hänga på så hör av dig här på forumet. Vi stressar inte ,därför tar vi två dagar på oss att köra. Skulle vara skitkul om du hängde med.

Kay krut.

kay.krut
2015-06-30, 08:04
Så var vi då på väg, två vagnar från Skåne. Fint väder och glatt humör.

Vi syns i Östersund!

Kay krut m fl.

Jörgen Johansson
2015-06-30, 13:32
Äntligen på väg att friskna till å äntligen är en ny Viper Jet på väg :-)
Hoppas den kommer innan helgen med lite tur.

rwr43
2015-07-01, 05:57
Nära nu!!!! håll i hatten för i år ska vi se om det går att flyga mer än vanligt!!!!!!:sarcastic:

MVH Robert Wermelin

Pekkala
2015-07-01, 06:15
Nära nu!!!! håll i hatten för i år ska vi se om det går att flyga mer än vanligt!!!!!!:sarcastic:

MVH Robert Wermelin

Men vem ska sporra dig till det i år då? :stupido2:
När åker ni?

rwr43
2015-07-01, 11:05
Behövs ingen som sporrar mej jag är flygsugen som bara den!!! :) vi rullar i morgon vid 12 tiden om allt går bra, ska bli kul och prata skit och :icon_pidu:

Pekkala
2015-07-01, 11:56
Behövs ingen som sporrar mej jag är flygsugen som bara den!!! :) vi rullar i morgon vid 12 tiden om allt går bra, ska bli kul och prata skit och :icon_pidu:

Vi åker i morgon bitti!
Har du kaffe och grädde? :icon_winkle:

K-Å
2015-07-01, 22:44
oavsett, kaffe eller inte alt är klart och vi vääääntar på er, MVH k-å

hovhas
2015-07-02, 23:36
Kan man få lite bilder i den här tråden så att man på riktigt förstår vad man går miste om!! :-)

Bj
2015-07-03, 15:01
Vi kommer ett par flyg glada från Bj's Modellflyg Klubb (Sveg) i morgon, något vi skall tänka på med typ parkering och så då vi kommer med en bil fullastad med plan som vi hoppas skall överleva morgondagen....... ;)

Micke.Falo
2015-07-03, 22:39
Näe, parkera där det finns plats och ni inte blockerar någon ellet något. Det ger sig när ni kommer. Välkomna!

K-Å
2015-07-05, 22:14
Stort tack till er alla som deltog i Årets upplaga av Östersundsträffen/shootout 2015, massor av flyg, värme och många skratt.

Rekord i deltagare, flygplan och värmebölja. vi ses 2016.


MVH
K-Å Meetinggeneral

Micke.Falo
2015-07-06, 08:22
Ligger bilder uppe på hemsidan från träffen. Nu är det bara ett år tills nästa gång.

www.ostersundstraffen.nu

Per-Fredrik
2015-07-06, 10:38
Tack för fint anordnad träff som vanligt, det var ett nöje :). Vi ses nästa år!

Hälsningar,
Per-Fredrik/Skvadern

LIP
2015-07-06, 11:10
Jag vill också tacka för en mycket bra anordnad träff, har redan börjat planera för nästa års träff.

Tack tack

Matsa
2015-07-06, 11:41
Ligger bilder uppe på hemsidan från träffen. Nu är det bara ett år tills nästa gång.

www.ostersundstraffen.nu (http://www.ostersundstraffen.nu)

Vart är de bilderna?
Hittar bara bilder från senast 2012.

Matsa...

Thomas
2015-07-06, 13:08
Här, Mats...
https://photos.google.com/share/AF1QipOz6AHgemUm6pck2JBWa215TzzLFJFuH4I_YqvlpxfMdI FU3yuZSJm3quH1HRa4Lg?key=VVlIQVozODltUS1RcDdJN2FRY XE0RTVEbVdaYVJn

Thomas
2015-07-06, 13:19
Herrejävlar, vad bilder!

Matsa
2015-07-06, 13:30
Här, Mats...
https://photos.google.com/share/AF1QipOz6AHgemUm6pck2JBWa215TzzLFJFuH4I_YqvlpxfMdI FU3yuZSJm3quH1HRa4Lg?key=VVlIQVozODltUS1RcDdJN2FRY XE0RTVEbVdaYVJn


Tackar fär länken Thomas.

Matsa...

Micke.Falo
2015-07-06, 14:13
Ert bidrag till Bassefonden förutom delen av intäkten blev 2092kr!

simonarvestrand
2015-07-07, 08:03
Visst ser det ut som planet på bilden längst upp till höger är på inflygning rakt in i atv'n ? :)

kay.krut
2015-07-07, 10:38
Ja, kameran kan lura ibland men nej, Det är Robban som är på väg ut ur depå´n med sin modell i vänster hand. All flygning bakom banans bakre förlängning var förbjuden och bilden är tagen i depå´n femtio meter från banan.

Kay krut

K-Å
2015-07-13, 19:14
Många fina bilder, nu är det bara 350 dagar kvar till nästa gång

MVH K-Å

kay.krut
2015-07-13, 19:49
Kjell-Åke, tiden går fort och innan vi vet ordet av så står vi däruppe igen bland myggen.

Ny ritning på byggbordet. Klar till nästa träff.

Kay krut

kjni
2015-07-17, 15:27
Fick en del önskemål om pilottillverkning under träffen orsakat av "Lill-Kjell" i L4-Cuben. Här kommer några bilder från "gubbfabriken" (ursäkta Frej och grattis, vinnare av Fly-Only tävligen och som väl inte kvalar in som gubbe ännu).

Bilderna får tala för sig själva, proceduren är scanning, bearbetning av filen och skalning till rätt storlek. På bilden är 3 st i skala 1/4, en i 1/3.5 och en i skala 1/3. Därefter 3D-printning, lite Hagmans sprutspackel och sedan handmålning med pensel och hobby-acrylfärger som blandas på frihand.

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040901.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040902.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040903.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040904.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040905.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040906.jpeg

http://www.dokumenta.se/modellflyg//OSD2015/L1040926.jpeg

Det som är kvar att göra nu är ett lager helmatt klarlack istället för solkräm....

Med vänlig hälsning,
Kjell

senmathal
2015-07-17, 16:54
Makalöst! Du kan göra dig en ny yrkeskarriär med hela världen som marknadsfält. Helt oroliga gubbar och jag har precis suttit vid datorn och letat piloter. Kan säga att dom inte står efter de bästa jag har sett.

/Mats

LIP
2015-07-17, 22:49
Fantastikt, det är ju så man häpnar. Det skall bli kul att få placera gubben i MiniMoa.

senmathal
2015-07-17, 22:59
Fantastikt, det är ju så man häpnar. Det skall bli kul att få placera gubben i MiniMoa.

Är en av dom där du Lars :) Kan ju vara bra att veta om jag skulle råka på dig när jag är i Ö-vik någon gång.

/Mats

LIP
2015-07-18, 07:19
Är en av dom där du Lars :) Kan ju vara bra att veta om jag skulle råka på dig när jag är i Ö-vik någon gång.

/Mats

Hej Mats,

Är du i ö-vik eller åker förbi, skall du absolut höra av dig, det kan bli minst en kaffekopp i allafall.

K-Å
2015-07-18, 19:08
Hjälp, massor av minimänniskor, fantastiskt bra jobb Kjell.

MVH K-Å

freo
2015-07-19, 20:32
Otroligt fint Kjell, kommer bli bra i Extra 300.

kay.krut
2015-07-20, 18:31
Nu är jag tillbaka i byggkällaren efter en tur upp till Hudiksvall i helgen och SM i svartkrutsskytte. Vingarna till nya Stampen är snart färdiga, det saknas bara framkanslisterna. Bygget av kroppen lär nog påbörjas nästa vecka.
Nu har jag visserligen byggt fyra "Stampar" förut men jag lovade Kjell att bygga en ny och sätta mini-Kay krut i den. När jag nu ser resultatet av Kjells porträtterande, kan jag inte bli färdig fort nog. Han är bara makalös karltoken.

Kay krut

Flahultarn
2015-07-22, 14:57
Häpnadsväckande är bara förnamnet! Tillhör keporna skanningen eller är det din skräddare som varit aktiv också? Tycker nog det ser ut som det. Fast när jag tittade på bilderna igen fick jag svaret – separat printade! Gott nog!

LIP
2015-07-22, 18:40
Jag själv har anlänt, mycket imponerande och tänk att få montera in den som pilot i mitt nästa projekt.
Tack Kjell för att jag fick bli en av "gubbarna".

Har skickat ett mail.

kay.krut
2015-07-23, 17:41
Kay krut i skala 1:4 har nu provsuttit en Stampe med utmärkt resultat. Tack Kjell för ett otroligt fint arbete och framför allt målningen av gubben som blev jättebra. Den väntar nu bara på att få komma tillbaka upp till Östersund och Ope på besök. Hoppas att de fyra övriga "gubbarna" också kommer upp dit till nästa sommar.

Arbetet med Stampen, G-HJSS fortskrider och kanske det kommer en bild så småningom och med gubbe i sitsen men någon byggtråd blir det inte för det blir ju bara upprepning på den förra.

Kay krut

DrHanke
2015-07-23, 19:49
Sökte på tuben å hittade några filmer från träffen, mest för ja själv var nyfiken men tar mig friheten att lägga in dem så ni också får se dem... :)


https://www.youtube.com/watch?v=xUnp7woUrR4


https://www.youtube.com/watch?v=33MbEhnk3Lc

kay.krut
2015-07-24, 09:06
Ja, när man ser dessa bilder så är det inte utan att man längtar tillbaka upp till Östersund igen. Fyra oförglömliga dagar med likasinnade, det går inte av för hackor. Så börja att planera er semester inför nästa år, ett besök på Ope och ni blir inte besvikna. Jag tror att 2016 års anmälningslista redan finns på Östersunds Modellflygklubbs hemsida. Så passa på att anmäla er redan nu för det har jag gjort.
Sköt om Er,
Kay krut