handdator

Visa fullständig version : Konflikt Powerbox / SändareLelle
2016-05-19, 07:56
Hej.
Jag har på omvägar fått höra att om du tappar signalen på sändare och du har failsafe på både sändare och powerbox programmerade så skulle det kunna uppstå en konflikt mellan powerbox och sändare, vilket skulle kunna innebära att kärran går i backen.
OK, går i backen gör den ju ändå, men är detta möjligt. Ska skriva ett brev till Powerbox och fråga. :concern:
/L

NickeL
2016-05-19, 10:47
Bara med Spektrum Lelle, byt till Fututa nu! :sarcastic:

Lelle
2016-05-19, 19:10
Bara med Spektrum Lelle, byt till Fututa nu! :sarcastic:

Ska den vara rosa då?

Guzzten
2016-05-20, 22:33
Om signalen inte går fram, hur kan det bli konflikt mellan sändaren och mottagaren/powerbox?

andWho
2016-05-20, 23:15
Precis.
Förstår inte heller. Man har väl ingen failsafe i sändaren...?? Det är väl en sak för Rx, och ev. annan elektronik ombord.
Eller finns det fel-fall som sändaren kan/ska hantera?
Förbryllad.
/A

kenneth.eriksson.94
2016-05-20, 23:32
Två failsafe är inget bra! Ett räcker, jag hade valt den närmast servona alltså powerboxen.

Lelle
2016-05-21, 07:47
Detta har inte hänt mej utan bara en hörsägen, och jag håller oxå med att om signalen förloras vare sig i sändaren eller mottagare så ska det väl i rimlighetens namn inte kunna bli någon konflikt. Ville bara ställa frågan, men vi kan nog lägga den till runda arkivet på golvet.

Trevlig flygsommar /L

Jorgen
2016-05-21, 09:33
Menar du en separat powerbox utan mottagare men med failsafe?

kenneth.eriksson.94
2016-05-21, 10:20
Ja, på de lite dyrare pb finns det inbyggd fs som man kan programmera.

Lelle
2016-05-22, 06:41
Menar du en separat powerbox utan mottagare men med failsafe?

Ja, se Kenneth´s svar.

Jorgen
2016-05-23, 12:10
De hade en hel del olika system nu men jag kollade manualen för en av deras boxar med PWM ingångar och kunde bara hitta problem som kan uppkomma om man gör fel.

Då man måste programmera en kanal på sändaren när man ställer in failsafe läget så kan man så klart råka slå på den funktionen i radion av misstag under flygning om man inte tagit bort bindningen till spaken man använt innan man börjar flyga. Blir motsvarande kanals anslutningskabel mellan mottagare och powerbox skadad så blir det inte så bra. I båda fallen så blir det en falsk failsafe och du kan inte kontrollera planet.

Funktionen blir att du sparar "failsafe" kanalens utslag i mottagaren så att den skickar ut det när det blir failsafe. På det sättet så används failsafe inställningarna i powerboxen istället för de roderutslag som mottagaren är programmerad till att ställa sig på vid failsafe, det är ju helt i sin ordning. Så om du binder om mottagaren utan att aktivera failsafe kanalen på sändaren så kommer du bara att ha mottagarens failsafe om du tappar signalen.

Redundansen när två mottagare används fungerar givetvis inte om man inte programmerar failsafe i mottagarna så att failsafe signalen till powerboxen fungerar som den skall. Om då inte mottagaren blir strömlös eller liknande.

Så man kan få problem med en skadad kabel till failsafe ingången till powerboxen. Genom att råka skicka en signal till powerboxen som säger till den att gå i failsafe, då man måste göra det för att programmera failsafe från början så är det lätt gjort. Eller så kan man glömma programmera failsafe utgången när man ställer in failsafe på mottagarna, i det här fallet så slutar redundansen fungera om man har två mottagare.

Jörgen