handdator

Visa fullständig version : E-sky?lekman
2016-11-07, 13:26
Hej

Har en E-sky Honey Bee King 3, den är nu en tre fyra år gammal, nåt sånt. Det verkar ha blivit svårt med delar till den. Vad beror det på? Har de lagt ner E-sky?

/Lars

Fluf
2016-11-07, 13:50
Om du fotfarande är intresserad av att flyga så skulle jag rekommendera att titta på att byta till en helikopter som är lite mer på hobbynivå än E-Sky som är gränsfall till leksaksnivå (jag började också med E-Sky saker för många år sedan).

:)

Ang om det är nerlagt eller inte vet jag inget om däremot.

Ken1
2016-11-07, 13:52
E-sky finns kvar, brukar gå och hitta delar till dem i Kina bl.a. Men kan finnas kvar på lager hos säljare här i Sverige som sålde E-sky. Kolla med Hobbex bl.a där har jag hittat en del till min.

lekman
2016-11-07, 14:51
Nja, jag har inga behov av att uppgradera helikoptern, det är snarare piloten som är lite väl skruttig. Jag är inte främmande för att beställa från både Kina och Hobbex, bara att jag fundrat på varför det blilvt sämre beställt med gerjer till dom. Men jag hänger kvar med det jag har en tid till, för mej är den King 3 jag har fullt tillräcklig.

McRegor
2016-11-07, 20:16
Finns mycket bättre och mera lättflugna Kina-helisar i den klassen idag så att köpa nytt är nog det bästa rådet.
Roger

lekman
2016-11-08, 08:01
Har du nån rekommendation på nån lämplig, nu när jag är "van" vid en Honey Bee King 3. Som det är nu så tycker jag att den är intressant, utan att överdriva åt nåt håll. Den är spännande heltenkelt

McRegor
2016-11-08, 09:22
Är du nöjd med den så finns det ju delar att få tag i - bl a i Kina.
Kan kolla med min kompis som testat en hel del av nyare RTF-helisar och höra vad han i så fall rekommenderar. Men enligt honom har utvecklingen varit stark i denna lite enklare heli-klass under de allra senaste åren.
Roger

NickeL
2016-11-08, 09:23
min egna erfarenhet av Honey bee king 3 är allt utom bra...
jag skulle istället satsa på en beggad Align T-rex 450/500 i bra skick istället för att bränna onödiga pengar på Honey bee'n.

just my 2 cents

lekman
2016-11-08, 11:42
Hur är då E-skyen? JAg tycker ju att den är allmänt vimmelkantig, men har ju trott att det beror på mej. Jag har inget annat att jämföra med. En sak har jag noterat, det är svårt att få bort att den har lite bakvikt, spelar ingen roll hur mycket man flyttar fram batteriet, så långt det går, så finns bakvikt kvar, litegrann. Men, somsagt, jag hat inget annat att jämföra med

McRegor
2016-11-08, 16:50
Vad är det du vill ha ? En fullfjädrad heli som du kan flyga 3D med i god fart eller nåt att stilla glida fram med ? Det är liksom lite olika krav som i sig resulterar i olika avancerade helisar.
Om du inte behöver 3D-kapacitet så fungerar denna bra och är i ungefär samma storlek som din nuvarande - http://www.banggood.com/FXSERIES-FX067C-24G-4CH-Flybarless-RC-Helicopter-p-946196.html?rmmds=search
Visserligen en fixed pitch men den har 6-axligt gyro och är flybarless. Flyger stabilt och trevligt om man nöjer sig med det. Kompisen har bl a en sån som han flugit mycket med. Men är ambitionen att bli en 3D-flygare så är det ju helt fel maskin men alla har ju inte den ambitionen - vilket också kräver avsevärt tjockare plånbok.
Roger

Ålänning
2016-11-08, 20:46
Det finns mycket ploj-wannabe's där ute (ESky, Arttech osv). Att ta steget in i hobby-helikopternivån ger en helt annan utdelning. Kostar mer fast samma storlek, jämför med bilar.

McRegor
2016-11-08, 21:23
Du kan absolut ha rätt Ålänning men samtidigt blir prylarna mera avancerade, man måste göra alla inställningar själv och en kvadd kostar ofta betydligt mycket mera. Så grundfrågan kvarstår - vad vill man göra med sin heli ? Dagens flybarless fixed-pitch helisar med 6-axliga gyron är riktigt trevliga - om man inte tror att man skall kunna flyga 3D med dom utan köper dom för att kajka runt och lära sig flyga heli i sin enklaste form. Lite avslappad söndagsflygning - ungefär som fullskala-helisar flyger. Underskatta inte det lite enklare - för många kan det faktiskt vara mycket roligare för då får man möjlighet att flyga och inte bara ställa in och reparera sin full-3D-kopter.
Roger

lekman
2016-11-09, 09:47
Ja, jag har nog tyckt att det varit lite kul att det är utmanande att överhuvudtaget hålla den i luften. Har sett det som en utmaning. Nu när jag får förstå att den är onödigt svårflugen eller …-flyger dåligt, så får jag fundera på vad jag vill göra. Jag är ju ganska egen och kan fastna för gamla grejer, kanhända blir det King 3 en tid till.

Stig K
2016-11-09, 12:43
Jag har varit litegrann i samma sits som du, jag har en E-sky Honey Bee och en E-sky Belt, jag kämpade länge med dem innan jag köpte en T-rex 450 och kunde konstatera hur mycket lättare det blev. Det var några år sedan så alla var med paddlar. Nyligen har jag köpt två små heikoptrar från WL-Toys, en fixed pitch och en 6-kanalare och jag tycker faktiskt att det är lättare att flyga 6-kanalaren, framför allt höjdhållningen, jag brukar roa mig med att hovra i mitt hobbyrum, c:a 2 m2 stort och det är inga problem. (rummet är större men det är den fria ytan).

lekman
2016-11-09, 14:36
Jag ska tänka på råden jag får. Kan ju trots allt vara dumt att skaffa en massa reservdelar om den ändå ska ställas på hyllan inom snar framtid. Då är det ju dumt att sitta på en hög med prylar till E-sky

Ålänning
2016-11-09, 18:13
Jag skaffade en T-Rex 450SE V2 först, sen en 450XL, sen en Belt CP (och nån annan enklare variant). Och när jag flög CPn blev jag galen på hur slattrig och värdelös den var på precis allt. Jag ställde in den i evigheter och uppgraderade till metall på så gott som allt, mjah. Men härken T-Rex 450XL flög ändå bättre och 450SE V2 var ljusår bättre. Skulle jag ha börjat med Belten så hade jag nog lagt ner heli-flygandet. Det ÄR skillnad på grejerna och JA det är olika nivåer, men dessa tre jag nämnde var rätt lika i övrigt med 401-gyro, flybar osv. Reservdelar köpte jag endast när de behövdes. Är nog viktigt att man inte börjar en hobby med fel grejer.

FinnbyFraggel
2016-11-09, 21:43
Hur är då E-skyen? JAg tycker ju att den är allmänt vimmelkantig, men har ju trott att det beror på mej. Jag har inget annat att jämföra med. En sak har jag noterat, det är svårt att få bort att den har lite bakvikt, spelar ingen roll hur mycket man flyttar fram batteriet, så långt det går, så finns bakvikt kvar, litegrann. Men, somsagt, jag hat inget annat att jämföra med
Jag kan bara hålla med föregående....
E-sky är inte roliga.
Har själv haft några och trots att jag "blingat" dom med så mycket ALU delar som gick att hitta går dom nästan inte att hovra på mindre än 4 kvm.
Jag trodde som du att jag inte kunde, tills jag provade en t-rex 450 och den hängde still i luften och gjorde det jag förväntade mig :-)
/Jonas

Skickat från min Taranis via Tapatalk

Andreash
2016-11-12, 06:12
Har själv haft några E-sky kan bara hålla med finns så mycket bättre saker idag än dom.Mvh Andreas

lekman
2016-11-12, 08:24
Medan vi hade denna diskussion så lyckades jag ju trots allt med att beställa lite grejer. Fick tag i huvudrotorblad från Xtreme Productions i nån form av homogen plast och de är ju betydligt tyngre än original trärotorblad. Va är det för ski....t, supertunga rotorblad kan väl inte vara nåt att ha, oberoende av typ/tillverkare av Helin?

lekman
2016-11-12, 12:32
Körde den igen lite och man kan lugnt konstatera att jag och E-skyen inte är helt överens om vart det ska bära av. Den är instabil på ett ganska långvågigt sätt. Man får hela tiden försöka förekomma den och komepnsera tidigt nog för att det inte ska driva iväg. TP-justeringar har inte lett nånstans.
Jag tolkar det som skrivits om den som att det inte finns nån självklar modifiering som gör den så mycket bättre. Men, finns det nåt som jag kan kolla, att jag inte har nån setting helt uppåt väggarna?
/Lars

NickeL
2016-11-12, 21:14
Jag upplevde min honey bee King väldigt jobbig att flyga, det var nästan omöjligt att utveckla flygningen då det krävdes full fokus ständigt för att ens hålla den i luften.
Ett glappigt länkage rakt igenom, dåliga servon etc.
Men börja med att kolla tracking av bladen samt paddlarna. Kolla att du har så lite glapp/spel som möjligt o huvudet och tailmekaniken.
//Nicke

lekman
2016-11-14, 15:11
Jag upplever som du säger att både länkage och servona är glappa, men om det i huvudsak är det som är problemet så borde det väl finnas berättelser om att man lyckats bra med att tämja den, med hjälp av ganska enkla modifieringar, andra servon o länkages.
Grejen är att jag blev med denhär E-skyen av en händelse och är inte säker på att jag är ute efter att byta ut den, men det vore ju kul att få den att bli mindre lynnig. Flygplan är nog egentligen mer min grej

Fluf
2016-11-15, 08:19
Genom att byta huvud, tailmekanik, länkage, lager samt styva upp chassit (allt med alternativa delar som är bättre än original) så har du i princip helt ny mekanik, mao en ny helikopter... Men till avsevärt högre pris än mekaniken för en helt OK ny 450 ^^

lekman
2016-11-15, 14:42
Jag tycker den är stadig nog när det gäller rotation kring sin egen axel, men den är vingling. Den står inte stilla. Vill man hovra och hålla den inom en kubikmeter så får man ligga i, ja jag lyckas inte med det helt enkelt. Hade hoppats att bara tightare servon skulle kunna lösa problemet (till en viss del,alltså) att nån här skulle stötta mej i det. Nåja, jag vinglar vidare

uffe40
2016-11-15, 15:11
ska du få esky att flyga bra får du byta mycket,,lagade min kusins med ett nytt align huvud ,blev lite bättre men skaffade en begagnad trex 450 istället åt honom och min kusin blev bra mycketgladare och bättre på att flyga ,hadde han fortsatt med sin esky så hadde han nog slutat med helikopter

Fluf
2016-11-18, 08:57
Jag tycker den är stadig nog när det gäller rotation kring sin egen axel, men den är vingling. Den står inte stilla. Vill man hovra och hålla den inom en kubikmeter så får man ligga i, ja jag lyckas inte med det helt enkelt. Hade hoppats att bara tightare servon skulle kunna lösa problemet (till en viss del,alltså) att nån här skulle stötta mej i det. Nåja, jag vinglar vidare

Visst blir det lite bättre med bättre servon, och lite bättre med tightare länkage, och lite bättre med bättre tail, och lite bättre med nytt huvud och lite bättre med ett bättre gyro.

Varje del i kedjan introducerar glapp
servo - servohorn till länkage - varje steg i länkaget - lager - swash - paddel länkaget - trycklager i huvud - bladfästen - bladen
Och över allt det har du styvheten i kroppen som påverkar.
Varje sak som inte är i perfekt balans introducerar vibrationer (jämför vibrationerna i min 550-size rätt välflygande heli https://www.youtube.com/watch?v=sxKps5tXuZM 40 sekunder in i filmen).

tex om du har 8 steg från servo till blad (snabb uppskattning från en bild på Honey Bee King 2) och varje steg har ett glapp på 0.2mm så får du ett kumulativt glapp på 1,6mm i bladen, dvs de kan fladdra ganska friskt utan att bry sig om vad du spakar.

Att fixa servona hjälper som en del på vägen, men vad vi vänligt försöker säga är att med den konstruktion som är och de material som är i den blir det nära på omöjligt att få den att flyga rent utan att bygga om den med allt anat än originaldelar runt om.

lekman
2016-11-22, 07:40
Jag har köpte en begagnad T-rex 450L Dominator med 6S-motor som behöver kompletteras upp med servon och eventuellt flybarless-gyrogrejen (det följde med en kopiavariant av en sån och jag kommer säkert starta en ny tråd om den nån gång snart). Hursomhelst så blev det ju en ny Heli för mej och, … en med 6S gäller det väl att verkligen ha lite respekt för och tänka sej för när man ska till att starta upp.
Den gamla ägaren ansåg att byggkvaliteten hos Align är lite si o så och nämnde framförallt att skruvarna är lite väl mjuka och att detta i kombination med låsvätska kan vara ett problem. Om det är så, borde man inte då vara beredd att byta ut alla skruvar man ger sej på till såna man vet är bra? Och en annan fråga som poppar upp direkt, kan man dra ner på användandet av låsvätska om man bara tänker flyga lugnt o inte ”fint” med den? Finns det instruktioner om var man använder låsvätska? I instruktionen till Helikoptern va?
/Lars
ps: Jag vill ändå försöka få den där E-skyen att bli lite... lite bättre och kan ju känna att det mesta av glappet i huvudsak sitter i servona, ska ut o leta bland specar på servon o göra ett litet försök,

Stig K
2016-11-22, 13:15
Det finns ju olika stark låsvätska.

lekman
2016-11-23, 08:41
Det följde med en liten flaska med nåt rosa i -gänglåsning förmodar jag och förmodar att den är tänkt att vara lagom stark.
Jag har läst att skruvarna är onödogt mjuka till en Align och letar nog efter nya skruvar från början, små fina torx vore väl snyggt att hitta?

lekman
2017-01-01, 12:17
Har fått min E-sky betydligt mer hanterlig (hade redan beställt delar för metalluppgradering av rotorhuvudet, eller hur det kallas) Har satt dit servon med mindre glapp i dreven, från INO-lab och även minskat på utväxlingen på servohornen. Nya plastdelar till länkarna, lederna så flyger den nu ganska hanterligt.
Det man slås av när man håller på med en Helikopter är ju att det är ännu viktigare att vara ganska mycket mekaniker, att hela tiden kolla att allt sitter ihop på rätt sätt, draget o inte glappar loss. Man vill ju gärna se helin när man flyger, alltså så är den ju ganska nära en, en ca fem till tio meter bara. Om nåt hoppar loss från den så är det ju ganska farligt. Ska man skaffa en rustning från medeltiden att ha på sej när man kör Heli?

Danne77
2017-01-16, 20:25
Flyger själv en E-Sky.
Kan rekommendera om att reservdelar till denna heli är lätt att finna på EBay och är åxo mycket billigare än att inhandla i Sverige. Tyvärr är det längre frakttid såklart.