handdator

Visa fullständig version : Dumas "PRIME TIME"GliderKing
2017-03-23, 07:38
Köpte 2st byggsatser av Dumas urläckra båt "Prime Time". Dessa byggsatser slutade att tillverkas under 1995. Jag köpte 1 byggsats som sagt vid klubbens Höst Bytesmarknad i Falköping i Okt/2016. Det roliga var att jag fick med en extra byggsats av säljaren, dock var inte satserna helt kompletta med alla tillbehör mm, men...dock med 2st borst motorer till båda.

Skrovet är av tjock glasfiber. Jag började att bygga på den ena först och insåg att det får räcka med en!! då tiden inte kommer att räcka till. Så jag sålde den andra till Gotland. Efter några roliga och intensiva vinter veckor/månader så är nu mitt bygge klart. Jag har inhandlat div. tillbehör ifrån Tyskland samt så har min polare Kenth hjälpt mig att 3D-printa fönster valven till skrovet samt den lilla utombordaren till sport båten.

Hela härligheten är lackad med Hagbergs sprayfärger, 3 lager, samt utrustad med 2st 12V. motorer samt ett borst reglage med fram å back. Det enda jag saknar nu är några "snygga" skala riktiga figurer. Har sökt i Tyskland efter skala 1:30 size men det är dåligt med lämpliga figurer o. dom jag hittat är svin dyra! så det får mogna fram.

Nu återstår bara sjö sättningen till sommaren.