handdator

Visa fullständig version : Mellersta Finlands flygmuseum - virtual tourMichael
2018-01-16, 20:44
Förra veckan fick jag tillfälle att besöka Suomen Ilmavoimamuseo i Tikkakoski strax norr om Jyväskyle. Jag tog en del bilder men fick tips om en ny virtuell rundtur som mycket bättre än mina bilder ger intryck av museet. Speciellt cockpitinteriörerna är intressanta att se då man vid ett besök sällan själv kan se närmare på dessa. Finland har en intressant flyghistoria vilket återspeglas i blandningen av flygplanstyper som ställts ut.

Här är länken till den virtuella rundturen: http://ilmavoimamuseo.fi/virtualmuseum/

Länk till mina foton (tagna med mobiltelefonen): https://photos.app.goo.gl/lV7n2J6cuGoV0EsI3

Länk till museets hemsida: http://airforcemuseum.fi/

Mycket nöje!

Thomas
2018-01-16, 21:20
Tjusigt med den virituella rundturen, även om det var lite svårnavigerat.
Även bilderna är fina, där finns några objekt som gärna skulle finnas på ett byggbord nära mig!
Fouga Magister'n skulle passa som PSS-hangkärra!

Ålänning
2018-01-16, 22:37
Fint!! =) Navigera? Välj handen och dra runt, smidigt.

Sweeper
2018-01-17, 14:14
Verkligen intressant! :)

Vet du Mikael hur det är om man frågar snällt om man kan få komma nära flygplanen och kanske till och med fotografera cockpitarna?


Göran

Michael
2018-01-17, 16:46
Jag vet faktiskt inte.
Personalen som fanns på plats när jag besökte museet hade nog ingen "befogenhet" att tillåta att man gick i närkontakt med flygplanen. Det bästa är nog att kontakta museet i förväg med en förfrågan om någon specifik flygplansindivid. Min erfarenhet är att de flesta museer brukar vara väldigt tillmötesgående därvidlag. Däremot gillas det oftast inte att någon ber om något generellt tillstånd att komma nära flygplanen för att fotografera allt.

Harry S
2018-05-22, 21:07
Gissar att Hurricane'n var den som på 70-talet stod i hangaren på Vesivehmaa flygfält. Har för mig att den flögs till museet med ställen ute åå låsta, stod även en 109:a där men osäker om exemplaret på museet är densamma...:)