handdator

Visa fullständig version : Det flygande badkaret...Michael
2018-01-24, 18:01
Friskt vågat ....
Lite roligt att piloten flyger med traditionell radiostyrning.


https://youtu.be/EQK9m_OBVgY

pgrts
2018-01-24, 20:22
Skitkul!
Badkaret som skydd om någon propp skulle paja.
Skumgummi under karet om han skulle störta.
Fast - brukar man inte ha vatten i karet i stället för utanpå?
Lite Piraten-varning?

Danne1700
2018-01-25, 02:50
10 meter är väl max man kan överleva vid fritt fall.
10 centimeter känns säkrare.

Kenneth E
2018-01-25, 13:15
Han skulle haft fasta kontrollreglage istället för en lös radio i handen, men annars helt rätt och bara så kul.

Skickat från min SM-N950F via Tapatalk

UndCon
2018-01-25, 13:39
fasta reglage = flygcert osv.

Nu är det ju bara en radiostyrd flygande farkost...som han åker med istället...

SniffSwe
2018-01-25, 14:47
Jag vet inte men spekulerar lite:
Det spelar nog ingen roll om det är trådad eller trådlös styrning. En UAV är en flygande farkost utan pilot ombord, så detta kan nog inte räknas som UAV och borde då vara en bemannad luftfarkost som kräver typning(experimental) och certifikat. Däremot om den flyger autonomt eller piloten står på marken och skjutsar sin kompis så är det fortfarande en UAV. Då krävs förmodligen tillstånd för UAV med den vikten och sannolikt nått tillstånd för persontransport.
Det håller ju på att tas fram räddnings-drönare med vilka man kan hämta skadade personer på svåra platser. Då åker den skadade med men det är fortfarande en UAV eftersom "Umanned" i UAV syftar på pilot/besättning och inte på eventuell passagerare. Om piloten sitter i en UAV så är det inte längre en UAV.

Det är hur som helst väldigt häftigt att man idag kan bygga sånt där med relativt billiga och enkla komponenter. Det är så synd att det är så ineffektivt att accelerera luft neråt med en propeller, men det går ju att använda den fina elektroniken till effektivare saker om man vill:

https://www.youtube.com/watch?v=eNSN6qet1kE

turbin
2018-01-26, 17:19
Friskt vågat ....
Lite roligt att piloten flyger med traditionell radiostyrning.


https://youtu.be/EQK9m_OBVgY
Fan vad läckert, ångrar att man slängde ut badkaret för några år sen. Skulle vara kul att åka med nåt dyligt till affären! Skämt åsido den kompetensen har man inte att få till nåt dylikt tror jag ganska säkert. Men kul är det säkert att åka i den mackapären.
/Matti

Daniel Ahlin
2018-01-26, 20:36
Jag vet inte men spekulerar lite:
Det spelar nog ingen roll om det är trådad eller trådlös styrning. En UAV är en flygande farkost utan pilot ombord, så detta kan nog inte räknas som UAV och borde då vara en bemannad luftfarkost som kräver typning(experimental) och certifikat. DDet finns en gråzon när det gäller certifiering och certifikatkrav. Skärmflygning har någon slags halvcert som utfärdas av skärmflygförbundet. De ännu mindre speedriding skärmarna finns det inget cert för. Markeffektsfarkoster är också befriade från certifikat. Jag kan nog tänka mig att multirotorbadkar går att flyga ocertifierat.

SniffSwe
2018-01-27, 17:31
Det är ingen gråzon utan i Sverige måste man ha skärmflyglicens för att få flyga skärmflyg. Det skiljer mellan olika länder och i vissa länder behövs inte licens.
En speedriding-skärm räknas som en helt vanlig flygskärm, oftast är dom oklassade(förmodligen för att dom inte klarar en klassning för en flygskärm) och det krävs en lite högre nivå av skärmflyglicens + 400 flygtimmar för att få flyga oklassade skärmar.
Även om speedriding mest är hang-flygning så skulle jag inte tro att det räknas som "markeffektsfarkoster". Motbevisa gärna detta då det var en intressant tanke.

Ett motoriserat badkar borde väl gå inom samma regler som alla andra hemmabyggda flygplan/helikoptrar, i de flesta länder ska dom vara experimentklassade och det krävs flygcertifikat för att få flyga dom. Vad är det som pekar på att den inte skulle kräva certifikat när man sitter i den?