handdator

Visa fullständig version : Bra depronlim!Thomas
2021-02-05, 15:33
Var en sväng till Hornabch idag, och sprang (nåja!) förbi limhyllan.
Jag kunde inte låta bli att köpa en tub Pattex "lösningsmedelsfritt" kontaktlim för att prova på Depron.

Och.....
det var riktigt bra!

Dock lite längre 'väntetid' (20-45 min) innan man kunde lägga ihop bitarna, men vem har bråttom till ett sånt pris??
:sarcastic:

https://www.hornbach.se/shop/Pattex-Kontaktlim-Losningsmedelsfri-35-gr/7126926/artikel-detaljer.html

OlleGE
2021-02-07, 15:48
Om jag inte mins helt fel så är Depron en finkornig variant av expanderad styrenplast. Frigolit är en annan ej finkornig variant. Ett lim som fungerar bra där är Casco RX-lim, den klassiska varianten med starkt luktande lösningsmedel. Det verkar som om lösningsmedlet kan dunsta rakt igenom skumplasten utan att påverka den.

Expanderad polyeten (EPO) och expanderad polypropen (EPP) är motståndskraftiga mot många lösningsmedel och är lite sega och ganska kraschtåliga. Kan man köpa EPO eller EPP i skivor?

McRegor
2021-02-07, 18:33
Har tillsammans med mina närmaste kompisar testat rätt många olika kontaktlim (och även andra typer av lim) för användning på depron, EPP och EPO och den "bistra" sanningen är att inget lim hittills slagit UHU Por. Endera som kontaktlim eller för klassisk "våtlimning".
Beträffande Pattex så har både det lösningsmedelsbaserade och det lösningsmedels-fria ingått bland de testade limsorterna.
Skulle gärna hitta nåt som fungerar lika bra som UHU Por och som går att köpa lokalt men tyvärr - inte hittills.
Sen är ju inte alla värdelösa men i alla fall klart sämre än UHU Por. I alla fall är det våra erfarenheter.
Roger

Ålänning
2021-02-07, 22:09
UHU Por är billigt och bra! :-) Med lite målartejp som tillfälligt håller ihop så limmar man ihop mycket på kort tid. Har använt på EPO, EPP, Depron och liknande material jag med. Ett lim till mycket är billigare än olika lim till olika material. Medium CA har jag använt på samma material när det behövts fästas något stumt och som inte får lossna.