handdator

Visa fullständig version : JR 3810 byte av internt batteri Hur gör man ?



Berra
2021-11-04, 17:33
Hur eller var kan man byta batteri (det interna lilla platta som sitter i JR 3810 .

Någon som vet ?

Ålänning
2021-11-04, 19:51
Menar du hur du får ut det? JR X-3810? Jag har en sån sändare. Öppna luckan på baksidan, lirka ur kontakten och sen batteriet, i med ett nytt i andra ordningen.

Bild på sändaren där man ser långa nedre luckan: https://thumbs.worthpoint.com/zoom/images4/1/0113/28/jr-propo-3810-ultimate-radio-control_1_2a38ce60a27d7feb26697258ce2e8bc4.jpg

Berra
2021-11-04, 20:44
är det lilla batteri som är till minnet du menar?

McRegor
2021-11-05, 10:15
Tror att Ålänning syftade på det "stora" batteriet - av beskrivningen att döma. Det lilla är nog lite knepigare att byta, tyvärr. I alla fall av det man sett skrivas i diverse fora.
Roger

Ålänning
2021-11-06, 19:58
Ahaa... är det på andra sidan detta kort månne, om det finns ett sånt?
http://ekladata.com/wFtorqwIyZ9chVh2oRXu2gTQOpM.jpg
Hur har du upptäckt att något sådant skulle vara slut? Finns det klocka eller nåt?

Gasman
2021-11-07, 11:14
Det brukar märkas på klockinställningen som tappas när man stänger av sändaren.

McRegor
2021-11-07, 11:23
Hur är detta backup-batteri relaterat till modellminnet ? Om det påverkas så är det ju inte så kul om batteriet tagit slut.
Roger

andWho
2021-11-07, 11:48
Sidan 18 i manualen:

All pre-programmed data is protected by a five-year lithium
battery that guards against main transmitter battery failure.
Should the lithium battery fail, the display will indicate 1 back
up error regardless of the position of the ON/OFF switch. If
this occurs, it will be necessary to replace the battery and
reprogram all data. All transmitter programs will return to the
factory default setting, and the data you have input will be lost.
When it becomes necessary to replace the lithium back-up
battery, contact the JR/Horizon Service Center. Due to the
possibility of extensive damage caused by improper removal or
replacement, only the JR/Horizon Service Center is authorized
to make the change.

McRegor
2021-11-07, 17:20
Ja, så kan det gå när man väljer fel typ av minne.
Roger

rc9
2021-11-10, 17:47
Vill du prova att byta själv trots alla JR.s "varningar" så Löd på ett backup batteri medans du byter originalet

jaka
2021-11-23, 19:28
Bytte minnesbatteriet på min JR-388S för 10-15 år sedan , bara att skruva bort hela bakstycket och sätta dit ett nytt litet runt kvicksilverbatteri. Inga minnen försvann då jag hade det stora NiMh batteriet inkoppat. Antar att det görs på smma sätt med JR-3810 sändaren.