Tyvärr inte många nyheter. Det händer inte så mycket och det verkar som om de stora märkena slickar sina sår. Graupner hade inte mycket att komma med. Det syntes två turbiner i montern, lite elmotorer - som säkert funnits innan - bilar och båtar. Enda riktiga höjdpunkten från Graupner var att man kunde pilla på OS nya raka fyrcylindriga motor som satt monterad på en skiva! Den retar "vill-ha-nerven" otroligt mycket.

Multiplex körde en fläktmotor ideligen och dess tjutande hördes i hela hallen. Annars var det Frigolitgjutna fläktmodeller i montern.

För GWS och Kavan var det rena katastrofen - där har INGENTING ändrats på säkert fem år!

Det fanns några kinesiska tillverkare som erbjöd bra produkter, varav några få tillverkare av ARF-modeller. Bra finish och snygga modeller. Dock inget nytt - Yak-54, Extra, Edge

En indisk motortillverkare visade upp tre metanolmotorer. En 3,5 cc, en 6,5 cc och en 35 cc. 3,5'an var glidlagrad, på samtliga motorer var finishen relativt dålig på. 35 cc var helt CNC bearbetad och påminde mycket om ROTO's motorer. Dock sämre finish. Priset var ett skämt. Vi handlaere skulle betala priser i nåvå med vad Ni kunder ska betala. Så Indien får vänta...

Jag träffade min vän Claus Westerteicher som driver ACT. Han var där som besökare och tyckte det var skönt att kunna gå runt som "turist" och bara titta. Vi pratade om det nya Spectrum - 2,4 GHz-radion. "Satsar Futaba på 2,4 GHz", frågade Claus. Han var inte alls imponerad av Spectrum. "Det är ett gammalt system avsett för datorer och inte ens med 1W sändareffekt är det stabilt. Man kan inte flyga mer än 2 - 3 piloter samtidigt, sedan får man problem". Detta var ACT's ord. Claus tyckte att det var mer ett politiskt utspel från Hitec att satsa på 2,4 GHz som ju är något nytt. Tiden får utvisa om han får rätt.

Mvh
Ove