Reklam

 
Resultat 1 till 13 av 13

Ämne: SKrivit på SMFF Forum

 1. #1
  LasseCub
  Guest

  Standard SKrivit på SMFF Forum

  Svar till ON Ove Nilsen

  På hans inlägg på SMFF öppna forum som ALLA kan läsa detta till skillnad på RCFF där man måste vara medlem samt sympatisera med styrelsens uppfattning annars stängs trådarna helt sonika av för vidare kommentar.

  Fick tyvärr ingen Kopia av brevet som Anita Jaeger har skickat till OVE".

  SKULLE DU HAFT DET?????
  ÄR DET KUTYM INOM SMFF ATT MEDLEMMARNA FÅR KOPIOR PÅ BREV OCH MAIL SKICKADE TILL ER ORDFÖRANDE, KASSÖR ETC?

  SVAR;
  Om du inte känner till det så är det brukligt att då man påpekar en oegentlighet ang. spridande av felaktiga uppgifter så hör det till att man får en kopia då en tillrättavisning sker på detta påpekandet; i detta fall från Korpen. Så faktiskt jag förväntade jag mig detta. Eller vill du göra gällande att du inte personligen blivit tillskriven och tillrättavisad i frågan??

  "Men enligt samtal så har hon tillskrivet honom på nytt och påpekat att RCff enbart har inlämnat samtliga skrivelser som erfordras för ansökan till korpen , dock skall detta anses som en ansökan och att det är styrelsen som bifaller eller avslår Rcff;s begäran och detta sker på Korpens schemalagda möte den 19 april".

  JAVISST DET STÄMMER. JAG HAR DISKUTERAT MED ANITA JAEGER OCH DET HAR VARIT HELT KLART ATT VI INTE GÅTT UT MED ATT VI ÄR MEDLEMMAR FÖRRÄN VI BLIVIT INVALDA. HON BERÄTTADE OCKSÅ VAD DU PÅSTOD OCH INSINUERADE UNDER DITT SAMTAL MED HENNE. DET VAR INTE SMICKRANDE VARE SIG FÖR DIG ELLER SMFF.

  SVAR; Ove vad är det för fel på sanningen, skrev du inte i ett tidigare inlägg att ” fattar du inte att vi är med i Korpen från och med april” Det är dessa felaktigheter som jag påpekar, att ingen kan påstå, så som du gjort att RCff är med i Korpen förrän beslut är taget. Vilket du har velat påskina vid flera tillfällen. Tydligen har du svårt att förstå Svenska men jag har alltid ställt frågor såsom medlem i RCff och inget annat.

  Från ON:
  Vadå falska förespeglingar? RCFF blir medelmsförbund i Korpen nu i april - vad är det för falskt med det? Jag svarar mer än gärna på konstruktiva frågor, men din retorik ligger inte ens på sandlådenivå Lasse.

  AM
  Site Admin

  Ordförande RCFF  Registreringsdatum: 13 maj 2006
  Inlägg: 613
  Ort: Hjärup - Skåne Postat: 2007-03-31 - 11:40:00 Rubrik:


  ________________________________________
  Det handlar om grammatik och hårklyveri Lasse. Det första är du dålig på, det andra är du bra på.

  Jag har skrivit att vi BLIR medlemmar i Korpen och då begår jag inget brott när jag talar om Korpen i ett framtida perspektiv. Men jag har förstått att du tycker man ska hålla tyst tills man har fått sitt formella godkännande. Var lugn - vi har läget under kontroll. Gör du förresten likadant när du köper en ny bil? Väntar med att tala om den glada och positiva nyheten för din familj tills bilen står på din garageuppfart... Så fungerar det inte.


  Vill du påstå att det inte är du som skrivit dessa inlägg??

  "Anita Jaeger har absolut inget bemyndigande om att lova eller avslå någon begäran detta har hon enligt hennes egen uppgift meddelat Ove vid mer än ett tillfälle. Detta kan vem som så önskar kontrollera genom att ringa Anita på 08-6996000".

  JA, SJÄLVKLART REAGERAR ANITA JAEGER SÅ SOM DU RINGER OCH PÅSTÅR ATT RCFF PÅ SIN HEMSIDA GÅR UT MED ATT VI REDAN ÄR MEDLEMMAR I KORPEN. MEN DET ÄR JU INTE SANT. VI HAR GÅTT UT MED ATT VI RÄKNAR MED ATT BLI INVALDA DEN 19''E APRIL - DÅ VI JU UPPFYLLER ALLA KRITERIER FÖR ETT FÖRBUND I KORPEN. DET ÄR EN STOR SKILLNAD PÅ DINA PÅSTÅENDEN OCH SANNINGEN.

  SVAR; Se tidigare svar det är du som påstått och jag ifrågasätter!!!!!!!


  "Det verkar som om medlemmarna inom Rcff är mer intresserade av att kasta PAJ än att skaffa kunskap. Det hade varit hur lätt som helst för var och en som söker sanning att ringa i stället väljer man att svälja Ove;s påstående.
  Bättre kunskap och sanning
  Än att tro på en osanning".

  OM DU VILL PÅSTÅ ATT DU REPRESENTERAR SANNINGEN - HAR DU SEDAN LÄNGE PASSERAT LÅGVATTENMÄRKET.
  OCH PAJKASTNINGEN STÅR DU ENSAMT FÖR. DU SKRIVER DET ENA INLÄGGET EFTER DET ANDRA PÅ RCFF''S HEMSIDA MED PÅSTÅENDEN SOM INTE ÄR MER ÄN LÖGNER OCH FALSKA INSINUATIONER.

  Svar; Falska påstående är falska påstående OVE hur du än vänder och vrider saken Jag har i inget fall kommit med några Lögner. Varken på RCff forum eller Rcff;s


  JAG HAR ALDRIG VARIT MED OM ATT EN STYRELSELEDARMOT FRÅN ETT ANNAT FÖRBUND (SMFF) RINGT UPP OCH UNDER FALSKA FÖRESPEGLINGAR DIREKT BAKTALAT EN ANNAN ORGANISATION MED DIREKTA LÖGNER OCH PÅSTÅENDEN OM ATT RCFF SAKNAR FÖRSÄKRINGSSKYDD, FREKVENSTAVLOR, ETC, ETC.

  Svar: Jag har aldrig påstått att ni saknar Frekvenstavlor jag frågade om det var meningen att alla RCff;s medlemmar skulle ha en Frekvenstavla då Rcff FÖRORDAR flygning i parker och idrottsanläggningar. Detta för att trygga säkerheten för de som vistas i närheten ett skenande flygplan eller helikopter som skadar någon skadar Modellflyget. Inte enskild förening eller förbund. Jag har aldrig påpekat att RCFF saknar Försäkringsskydd dock har jag ifrågasatt utbredningen av försäkringsskyddet.

  OM DITT BETEENDE ÄR REPRESENTATIVT FÖR SMFF - OCH DU VERKAR JU FAKTISKT HA SMFF-STYRELSEN BAKOM DIG AV TYSTNADEN ATT DÖMA - ÄR JAG ÖVERTYGAD OM ATT ÄNNU FLER MODELLFLYGARE KOMMER ATT LÄMNA SMFF.

  SVAR; Fortfarande förstår du tydligen inte SVENSKA jag skriver såsom medlem i RCFF.
  Varför ifrågasatte du inte mej på SVFF årsmöte det är ju också en annan flygförening och både du och vissa övriga RCff styrelsemedlemmar var med på detta möte. ELLER är det bara ett sätt att försöka skada SMFF.
  Verkar som Paniken börjar att sprida sig inom Vårt Förbund(RCFF)

  JAG KOMMER ÄVEN ATT KONTAKTA FLYGSPORTSFÖRBUNDET OCH RIKSIDROTTSFÖRBUNDET OCH BE OM ETT KLARLÄGGANDE ANGÅENDE SMFF''S AGERANDE GENTEMOT RCFF.
  SVAR; På nytt ifrågasätter jag dina svenska kunskaper Du fortsätter att utvidga en konflikt mer och mer och fattar fortfarande inte att jag såsom medlem i RCff är kritisk mot RCff:s agerande. ÄR NI RÄDDA FÖR ÖPPENHET OCH SANNINGAR INOM STYRELSEN FÖR RCFF??????

  DU HAR GÅTT MED SOM MEDLEM I RCFF I SYFTE ATT SABOTERA OCH MOTARBETA ETT NYTT FÖRBUND. DET HANDLANDET KOMMER ATT KASTA EN MYCKET MÖRK SKUGGA ÖVER SMFF FÖR EN LÅÅÅNG TID FRAMÖVER.

  SVAR; Inte lönt att kommentera utan hänvisa till tidigare inlägg.

  "Glad Påsk alla Modellflygar Hoppas det blir några timmar i luften i Helgen men akta er för påskkärringarna dom flyger överallt både där de får lov och inte får lov".

  JAG FÖRSTÅR ATT DEN SISTA RADEN SYFTAR PÅ RCFF - DÄR DU ÄN EN GÅNG PASSAR PÅ ATT KASTA UR DIG EN INSINUATION.
  SVAR: Men OVE för att känna sig träffad som du nu gjorde innebär att man måste känna att man har gjort något fel. BRA räta till dina misstag i stället för att hålla fast vid dom.


  OM INTE SMFF''S STYRELSE INOM EN MYCKET SNAR FRAMTID TYDLIGT KOMMER ATT TA STÄLLNING MOT DITT AGERANDE BEVISAR DET BARA MED ALL ÖNSKVÄRD TYDLIGHET ATT DU HAR HITTAT HEM I SMFF. DU ÄR OMGIVEN AV LIKASINNADE STYRELSEMEDLEMMAR SOM DELAR DINA VÄRDERINGAR.

  SVAR; SMFF och dess styrelse har inget med min kritik mot RCff att göra detta har jag påtalat bra många gånger nu och tydligen kan det inte påtalas tillräckligt många gånger.

  DU HAR GETT PROV PÅ SAMTLIGA DÅLIGA EGENSKAPER ETT FÖRBUND KAN VISA UPP. DET FINNS INTE EN STAVELSE I DITT AGERANDE SOM STÄMMER MED VARE SIG RF''S, FSF''S ELLER SMFF''S MÅLSÄTTNING OM ÖPPENHET, TOLERANS OCH ATT SPRIDA HOBBYN.

  SVAR; Är det RCFF som du syftar till så håller jag med dig om detta. Att du själv skriv ett inlägg och svar på min kritik och sedan stänger tråden för vidare kommentar, på samma vis som de tidigare trådarna stängdes. KALLAR RCFF:Styrelse detta för öppenhet inför sina medlemmar så ställer jag mig frågande. Jag kan inte se hur ert agerande gagnar modellflyget i Sverige

  FUNDERAR DU INTE ENS EN SEKUND PÅ VAD EN "VANLIG" MEDLEM ELLER MODELLFLYGARE I LANDET TYCKER OM DITT - OCH SMFF''S AGERANDE?

  SVAR; Vad jag förstår så vill nog alla medlemmar ha en öppenhet, vinna kunskap få gemenskap och tillhörighet i en förening som med hörsamhet framåtanda och som vill att Modellflyg kan bedrivas på ett kul, och säkert sätt. En förening som kan utvecklas framåt och i positiv anda i stället för att snärja in sig i falska förespeglingar och löften som bara flyter på ytspänningen på vattnet. Att få vara delaktig i en förening som ser framåt att ha vilja, ekonomi och framför allt framåtanda att utvecklas i stället för att begränsas.

  OVE NIELSEN
  ORDFÖRANDE RCFF

  Till SLUT för att få slut på alla påstående om att RCFF är med i Korpen
  Nr 1 Kopen är med från och med April ( i dag är det den 10 april och RCFF är fortfarnde inte med,
  Nr 2 Att RCFF kommer att till 99,9% vara med i Korpen från och med den 19 april.

  Från Fredrik Rodhe Förbundskansliet Korpen:

  Korpens förbundsstyrelse kommer att behandla RCFF:s medlemsansökan den 19 april. Eftersom frågan uppenbart är kontroversiell går det inte att säga hur styrelsen kommer att besluta.
  Hälsningar
  Fredrik Rodhe

 2. #2
  ssns avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  813
  Klubb
  Ulricehamns Modellflygklubb

  Standard

  Det jag skriver nedan är i affekt!!!!!

  Lasse!!!!

  Gå å gräv ner dej! Sådana som du behövs inte.....Du har sen första inlägget här försökt att skapa ovänskap mellan SMFF och RCFF! I viss mån har du lyckats....
  Men om man är helt adekvat så är dina inlägg enbart till för att få ut din egen inneboende känsla av att förlora makt!

  Makt kan vinnas! Inte ärvas!!!

  Sorry men ngn gång måste det ta stopp på dumheterna....

  Sosen..
  What´s Gravity?? (2-Stroke for ever!)

 3. #3

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  516
  Jobb
  Officer/Flygtekniker JAS 39
  Klubb
  ÖMFK

  Standard Re: SKrivit på SMFF Forum

  Citat Ursprungligen postat av LasseCub
  Från Fredrik Rodhe Förbundskansliet Korpen:

  Korpens förbundsstyrelse kommer att behandla RCFF:s medlemsansökan den 19 april. Eftersom frågan uppenbart är kontroversiell går det inte att säga hur styrelsen kommer att besluta.
  Hälsningar
  Fredrik Rodhe
  Vem gjorde detta kontroversiellt?

  Tycker det är självklart att RCFF bör bli antagen, om det nu inte skulle bli så spelar det ingen större roll för min egen del. Jag trivs med RCFF och de pengar jag betalar till organisationen får jag ut det jag behöver. Jag är dessutom inte tvångsansluten till RCFF - det är bara att gå ur om man inte trivs...

 4. #4
  LasseCub
  Guest

  Standard Re: SKrivit på SMFF Forum

  Citat Ursprungligen postat av mac77
  Citat Ursprungligen postat av LasseCub
  Från Fredrik Rodhe Förbundskansliet Korpen:

  Korpens förbundsstyrelse kommer att behandla RCFF:s medlemsansökan den 19 april. Eftersom frågan uppenbart är kontroversiell går det inte att säga hur styrelsen kommer att besluta.
  Hälsningar
  Fredrik Rodhe
  Vem gjorde detta kontroversiellt?

  Tycker det är självklart att RCFF bör bli antagen, om det nu inte skulle bli så spelar det ingen större roll för min egen del. Jag trivs med RCFF och de pengar jag betalar till organisationen får jag ut det jag behöver. Jag är dessutom inte tvångsansluten till RCFF - det är bara att gå ur om man inte trivs...
  Detta är bara ett svar som bekräftar vad jag sakt tidigare när man är antagen så är man, inte innan. bara så det är klarlagt

 5. #5
  Potetas avatar
  Reg.datum
  jun 2006
  Inlägg
  613
  Jobb
  Elektriker och ägare till www.jorgensel.se
  Klubb
  Klubblös

  Standard

  Men snälla(?) LassCub.
  Alla här vet att vi inte är med i Korpen.
  Du behöver inte skriva det på fler ställen, vi vet.
  Tack för informationen, VI VET ATT RCFF INTE ÄR MED I KORPEN!!!
  Eller förresten, skapa en tråd till, alla kanske inte har tittat i denna... :butthead:
  Nytänd flygare!
  (Nu även med elvisp!)

 6. #6
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  5 067
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Å bokis författade han med (saxat från SMFF):
  Hej igen Lasse !

  Jag vet snart inte i vilken ända jag ska börja men gör väl ett försök för att jag tycker att det här är något som jag inte trodde förekom i föreningssverige?
  Du blev medlem i RCFF och började med att ställa en rad frågor som besvarades i god ton i början, men sen när du fick frågor tillbaka så hände det inte mycket? En debatt går för mig ut på att ge och ta men jag får nog lära om efter det här? För jag hade ingen aning om att det fanns människor som bär sig åt på det här viset.

  Först så siktar du in dig på försäkringen, vill veta villkoren, får tips om vart du ska ringa och lovar att återkomma? Efter det så beskriver du RCFF:s medlemsförsäkring som inget att ha men du uppdagade säkert att försäkringen var samma som SMFF:s ,dvs. en andrahandsförsäkring hos IF och då var det ingen ide att fortsätta med det.. Jo förresten, du erbjöd dig om jag inte missminner mig att berätta om dessa för alla andra som inte var vana att läsa försäkringsbrev någonstans, tror det var här på SMFF, bara att ifrågasätta sina medlemmars kunskaper om detta är mer än bedrövligt..

  Sen var det vårt usla säkerhetstänkande som skulle ?gås igenom? vilket du drog inför Korpens kontaktperson när det inte gav så mycket i tråden, här gällde det ju att få stopp på RCFF, inga moraliska betänkligheter här inte.. Du var ju bara en engagerad RCFF-medlem och agerade ju inte alls i SMFF:s intresse (OBS IRONI!)
  Och nu är det medlemsansökan i korpen som gäller för nu såg du din (er) chans att få stopp på RCFF och du bedyrade (och gör det fortfarande) att du gör detta som RCFF medlem..
  Och din skrivelse här ovan där du beklagar att du inte har sett innehållet i E-mailet mellan Korpen och Ove Nielsen gör ju att man tappar hakan..
  Här hakar ordförande Bengt på och säger att det är helt OK att du gör detta eftersom du agerar som privatperson och inte på något vis kan kopplas ihop med SMFF i denna fråga trots att du sitter i SMFF styrelse.
  Ungefär samtidigt så börjar SMFF och flygsportförbundet (kan det möjligtvis vara så att FSF är rädda att tappa medlemmar i SMFF, en av de stora bidragsgivarna i FSF) att göra gemensam sak och berättar för Korpen att RCFF inte kan antas i RF, det är ju ett konkurrerande förbund till SMFF!!?? Det hände väl nyss om jag förstår det hela rätt..


  Jag säger det igen, vi är inget tävlingsförbund, ska man tävla så är SMFF det bästa alternativet som finns!

  Det som gör mig så bedrövad är att detta förstör något oerhört för oss modellflygare oavsett tillhörighet, den småskurenhet, grälsjuka och intolerans som har kommit i dagen här är tragiskt, inget annat..
  Det är första gången sen jag började flyga som jag skäms för det jag håller på med..
  Och grattis Lasse, det är helt och hållet din förtjänst, din retorik, dina slutsatser och din skrivbegåvning har gjort att trots att jag tidigare funderade på att vara med i bägge förbunden
  så är det nu så att SMFF inte finns med på kartan längre..

  Jo, en sak till.. På forum så kan man låsa trådar om det finns risk att det urartar och det kan man lugnt säga att det var på väg att göra i de trådar du nämnde, har inget med OVE, censur eller det du skrev i kväll, censur är om vi tar bort eller redigerar dina trådar för att hindra dig från att skriva. Jag är moderator där och håller hårt på detta..
  Citat: -Era metoder kan närmast gemföras med STASI tiden! Slut citat
  Sparade stavningen? Och det är trist att se att du återigen har börjat om på RCFF.. Men välkommen är du i mina ögon ändå.. Dock, spårar tråden ur med svordomar, hot osv. så kommer den att låsas igen..
  Jag var och är fortfarande den som försvarar ditt medlemskap i RCFF trots att du har brutit mot stadgarna och det finns medlemmar som tycker du bör uteslutas, för jag tycker att det finns plats för alla och jag hoppas fortfarande på att du ska skriva något roligt som är modellflygrelaterat men hoppet minskar för varje inlägg du gör på RCFF?

  Hoppas dock att detta tar slut någon gång, förstår inte riktigt vart du vill komma men hoppas för din skull att det leder till några ryggdunkningar av dina kamrater för annars så ser jag ditt korståg som helt bortkastat för det som nu händer är det finns klubbar runt om mig som vill bort från SMFF o det kan jag aldrig tro var din mening..
  De som känner mig vet att jag är en glad fyr i modellflygsammanhang som fullkomligt struntar i tillhörighet, bara att man tycker om att flyga så räcker det för mig men nu har det gått för långt,
  Det här är bara för illa!

  Till Bengt, läste ditt inlägg ovan citat: Varje individ i Sverige har yttrandefrihet, meddelarfrihet och rätten att tycka sakligt vad den vill eller inte utan att bli tillrättavisad av en Styrelse eller ordförande. Slut citat
  Det klingar ihåligt minst sagt o du glömde en sak.. Föreningsfrihet!
  Och vill du läsa de ?censurerade? trådarna så kan jag lägga ut länkar till dessa här...
  Kanske skulle vara av allmänt intresse?

  Richard Bokström
  //Bokis


  (kände att jag ville skriva vad jag tyckte på SMFF forumet då denna debatt även finns där)
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 7. #7

  Standard

  Att ni som håller på att träta om SMFF eller RCFF bara orkar hålla på! Vad är problemet? Vad gör du Lasse-Cub aktivt för att göra situationen bättre för oss söndagsflygare? Ifall du inte trivs i en förening eller ett förbund så är lösningen enkel, gå ur det! Använd din energi till att försöka förbättra något istället för att göra livet surt för de som arbetar och kanske tror på en annan inriktning än du. Både SMFF och RCFF behöver sådana som du, viljan att arbeta ska istället användas till att göra den verksamhet man tror på bättre! Att klaga och leta fel blir saker och ting inte bättre av. Jag börjar bli trött på den här typen av inlägg. När jag öppnade forumet nu på morgonen så bestod mer än hälften av nya inlägg av trådar som på ett eller annat sätt handlar om RCFF kontra SMFF. Hur kul är det?

 8. #8
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  5 067
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Jag förstår dig Ekis men håller inte riktigt med... ops:
  Men det här blåser över,det är jag övertygad om..
  O alla har vi rätt till vår egen åsikt,det är det som är det bästa med detta Forum!
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 9. #9

  Standard

  Du har rätt bokis. Vi får hoppas att det lugnar ner sig. Just nu blir jag bara deprimerad när jag ser eländet.

 10. #10

  Standard

  Någon har uppenbarligen alldeles för mycket fritid!
  Vore intressant och veta hur gammal Lassecub är, för att utreda om ålder och visdom går hand i hand.

 11. #11
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  5 067
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  http://www.mikab.net/ klicka på "Kontakta oss",
  så får du nog en uppfattning Vismund!
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 12. #12

  Standard

  Det företaget ser ju mycket välmående ut.
  bra med miljö hälsovård.

 13. #13
  ssns avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  813
  Klubb
  Ulricehamns Modellflygklubb

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av starfighter
  Det företaget ser ju mycket välmående ut.
  bra med miljö hälsovård.
  Miljö och hälsovård torde innefatta alla skitstövlar här också...

  Sosen
  What´s Gravity?? (2-Stroke for ever!)

Liknande ämnen

 1. SMFF-forum är rätta platsen för SMFF-frågor
  Av Ville i forum Allmänt och Tips
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2006-10-05, 16:44
 2. Saxat från Smff forum
  Av Ludde i forum Allmänt och Tips
  Svar: 39
  Senaste inlägg: 2006-06-25, 22:45
 3. Registrering på SMFF forum är märkligt
  Av silop i forum Diskussioner om vad som helst
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2006-06-02, 16:54

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •