Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 22 av 22

Ämne: Vinterförvaring

 1. #21

  Reg.datum
  apr 2007
  Inlägg
  18
  Blogginlägg
  1
  Jobb
  Pensionär
  Klubb
  Åhus MFK, Sölvesborg MFK, MFK Snobben

  Standard

  Det är kul med modellflyg och läsa om alla som skriver dessa sidor. Man får så många olika synsätt på olika aktiviteter och hur man löst sina och andras problem.
  Själv är jag född Kirunabo och skulle man flyga när det var varmt så blev det inte många timmar per år. Nä varma kläder och 3-5% bensin i soppan så flög vi året runt ända ner till -35 grader C. Kompisen måste starta motorn för själv måste man hålla fingrarna varma. Soppa på händerna och kall propellerluft gav vita fingrar. Snapsflaska med 10-15 % bensin och handslå igång motorer gällde. el-starter var inte att tänka på för då gick det inte att få stiftet att glöda. Den mörka årstiden 2-mån. fick man starta motorn och vänta med den på tomgång tills det ljusnade så mycket att man såg att flyga 1- 2 tankar kunde man hinna med innan mörkret kom.
  Flyg året runt med varma kläder och handskar på händerna så är det inga problem med cykling av accar eller insmörjning av motorer för vinterförvaring. Har aldrig vintersmort ngn motor. Det som knäcker motorerna är nitro som är som rent syret som oxiderar stålytorna. Skall Ni nödvändigtvis vinterförvara en motor, kör den ren från nitrosoppa, ge den några droppar symaskinsolja, då kan den ligga oanvänd i åratal.
  Accar kan Ni konditionera med 1.5-2 mån intervaller NiCd tappar ca: 20% och NiMH ca: 30% urladdning i månaden. Lithium-Ion tappar ca:5%. Alla batterier är känsliga för hög temperatur (handvarmt). Lagra dom fulladdade och svalt i ex kylskåp. Ni kan frysa ner dom om ni vill!
  JIL i Bromölla
  Himlen är blå ovan molnen och solen skiner, flyg mer !

 2. #22
  Glawes avatar
  Reg.datum
  feb 2007
  Inlägg
  2 171
  Jobb
  Programerare
  Klubb
  Eslövs Flygklubb

  Standard

  Jisses koss, och jag som börjar klaga när termometern droppar under 15+ grader och det börjar blåsa lite.
  Mvh / Fredrik Glawe.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •