Reklam

 
Sidan 3 av 4 FörstaFörsta 1234 SistaSista
Resultat 41 till 60 av 74

Ämne: Vanligaste nybörjarfrågan ;)

 1. #41

  Standard

  Efter lite trixande i registret och lite pillande så fick jag faktiskt igång FMS, jäklar vad svårt det var att flyga med tangentbordet... Går alltid planet snett när man startar??

  Jag ska nog fixa mig en sån där dummy...

  Hur realistiskt blir det i FMS t.ex. eller någon annan simulator med för den delen... Funkar det bra att lära sig grunderna där för att sedan ge sig på verkligheten?


  EDIT: Va f*n, man måste handla för mer än 200:- på hobbex för att kunna beställa... Hur ska jag nu få tag i en sån där dummy... :evil:

 2. #42
  - "Jag är inte rädd, jag kan flyga"
  Här bor jag

 3. #43

  Standard

  Jävlar vad dyrt det blev i frakt då, 100 spänn för en grej som kostar 200... Det är ju schysst :roll:

 4. #44
  Siguns avatar
  Reg.datum
  aug 2007
  Inlägg
  3 958
  Klubb
  Dackeflyers

  Standard

  Hej
  Bor du i närheten av Teknikmagasinet eller Claes Ohlsson så har de de bästa priset på dessa USB dummy sändarna

  Teknikmagasinets USB Dummy 179kr

  Claes Ohlsson USB Dummy 199kr

 5. #45

  Standard

  Jag får försöka ta mig till Göteborg någon gång här i nära framtid, det är ju bara 8 mil enkel väg!

  Blev oerhört positivt överraskad av det snabba svaret jag fick från modellhobby.com... Dom tipsade mig om den här modellen istället för easyglidern, som hade allt jag behövde utom kontroll och mottagare http://www.modellhobby.com/product_i...oducts_id=5609

  Sen fick tipset på dessa kontroller och mottagare:
  http://www.modellhobby.com/product_i...oducts_id=4778
  http://www.modellhobby.com/product_i...oducts_id=5220
  och
  http://www.modellhobby.com/product_i...oducts_id=1097

  Vad tycker ni? Ska man köpa så att man får med några servon eller räcker det med den första som jag länkade till??

  Haha, jag tycker det här är skitskoj redan nu... och jag har inte ens ett plan

 6. #46

  Reg.datum
  aug 2006
  Inlägg
  5
  Jobb
  Konstruktör
  Klubb
  Mölndals ModellFlygFörening

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Stoffe
  Hur realistiskt blir det i FMS t.ex. eller någon annan simulator med för den delen... Funkar det bra att lära sig grunderna där för att sedan ge sig på verkligheten?
  Jag har både FMS, AFPD och en EasyGlider Electric!
  Jag tycker inte att nån simulator känns helt realistisk, det är lättare att spaka i simulatorn men samtidigt svårare att se hur planet är orienterat i luften.
  Fast köpesimulatorerna är närmare verkligheten än FMS
  Framförallt ser det mer realistiskt ut i köpe-simulatorerna: snyggare plan, roder som rör sej och miljöer som bygger på foton.....

  Men som nybörjare är det inte så noga med att det är realistiskt , det är framförallt att för att få spakvana och att träna in sina reflexer som simulatorerna gör störst nytta.

  Om du har bestämt dej för EasyGlider så finns den att ladda ner till FMS hos Multiplex.

  Nu till val av plan, jag började själv radioflyga med segelplan och håller med T5 om att det är bra att den är stor, lugn och långsam.
  En fördel till med segel-elseglare är att de första starterna när man skall kolla att allt är rätt injusterat, så kan man med fördel göra handkast utan att starta motorn.
  De glidflyger tillräckligt bra för att man skall hinna se om allt verkar rätt innan planet landar.
  Eftersom planet inte får upp nån hög fart så är det ingen risk att det går sönder även om det är feljusterat.
  Efter ett par prov kast kan man ställa sej på en liten kulle eller slänt så hinner man också med att svänga lite.

  "Nackdelen" med EasyGlidern skulle väl vara samma som fördelarna, dvs att när man har hållit på ett tag så kan den kanske bli lite "tråkig", den flyger långsamt, det är svårt att göra "häftiga" manövrar.....

  Å andra sidan kanske du blir biten av charmen med segelflyg, känslan av att hitta en termikblåsa och följa med den (utan motor) så högt att man blir tvungen att dyka ur den för att att man knappt ser planet längre slår det mesta (tycker jag)

  /Per

 7. #47

  Standard

  Tack för länken, kanonbra! Nu måste jag bara skaffa den där sänderdummyn, så att jag slipper piltangenterna 8)

  Det jag är intresserad av just nu är bara att ha ett plan som kan inleda min nya hobby utan att behöva kosta skjortan om man nu skulle upptäcka, mot förmodan, att det här inte var så skoj... Sen är det som flera här säger att det är ett lugnt plan som inte går så fort = ganska så hållbart för krascher... Det är ju perfekt för mig som vill lära mig att flyga och lära mig grunderna och få lite spakvana...

  Sen håller jag med om att simulatorer inte gör det så realistiskt att se planet från håll... Där blir allt lite suddigare och man ser inte så mycket... men det är ju kanon om man vill träna starter och försök få till någon landning...

 8. #48

  Standard

  Den där "Easyglider kopian" med all elektronik färdiginstallerad verkar helt OK.
  Tror den blir kanon att komma igång med.


  Radiotips: "Spectrum DX7."
  Mycket bra radio, räcker väldigt bra till framtida RC-projekt. Enkelt handhavande och lättsåld om du tappar sugen.

 9. #49

  Standard

  oj, det var en dyr en rackare Men det kanske är vad man får räkna med om man ska ha något bra som man kan ta med sig till andra system?! Kan någon berätta lite för mig vad allt innebär som står om den här kontrollen, vad betyder allt? Varför får man med servon, jag trodde det var sånt som man köpte till sitt plan efter hur planet ser ut och fungerar?!

 10. #50

  Standard

  Radio är väldigt personligt, jag gillar DX7 och tycker den är allsidig, enkel att använda och klarar allt inom 7kanaler, incl helikopter.

  De flesta radiosystem kommer med servon, en mottagare, ackar etc...

 11. #51

  Standard

  Jo, så kan det säkert vara! Som med alla andra såna där viktiga saker i alla hobbys

  Hur är begagnatpriset på en sån radio? Får man tillbaks ungefär samma mängd med pengar vid en eventuell försäljning? Eller får man räkna med en del i förlust?

 12. #52

  Standard

  Alla rcprylar säljs med viss förlust. Omöjligt att säga vad du får för den... du kan ju nyttja det själv och köpa beggad själv.


  sök på www.rcheli.se köp&sälj forum... tex::


  Sändare DX7:
  Orginalpris: 3995 kr
  Laddare för sändare: 79 kr
  PHOENIX RC-simulator - Orginalpris: 1295 kr

  Mitt pris för Sändare och Simulator 3300 kr


  en till dx7'a
  http://www.svensktmodellflyg.se/kopo...e=1&msgid=9477


  Ok, nu kanske inte dessa passar dig, men det finns sändare av olika modeller och märken till salu lite här och där.
  Kolla om du hittar något intressant och kom sen tillbaka till tråden och fråga om den är bra... Då svarar hälften av oss "Ja", och hälften "Nej"

 13. #53

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 889
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Hej,
  Skyglider 2000 finns ju komplett med sändare och mottagare också - skall kosta 1995 kr - alltså 300 kr mera än det andra utförandet - http://www.carrocar.se/default.lasso...9838TSk3D6CE92. Kanske kan det ändå vara värt dom hundralapparna så kan du "känna dig för" för att sen bestämma dig - i lugn och ro - vilken sändare du vill ha. Köper du det utförandet kan du antagligen använda den sändaren till FMS-simulatorn men det bör du kolla först i så fall.
  Funderar du på Spektrum 2,4 GHz så har det kommit en ny - DX6i - som rimligen blir en hel del billigare än DX7 men ändå är en full-räckviddsutrustning.
  F ö tror jag inte du blir "less" på en 2 m elseglare. Den kommer du att ha mycket glädje av även om du vill ha nåt annat att flyga med så småningom - det är liksom olika kategorier av maskiner och en mindre elseglare finns det alltid plats för hos en RC-flygare..
  Hälsningar
  Roger

 14. #54

  Standard

  Ah, den där var riktigt trevlig, inklusive allt ju

  Ja, det är ju som du säger... Man kanske skulle ta och köpa ett helt kit med en sån där "billig" kontroll så att man får känna sig lite för... Om man nu fastnar för det här så kan man ju alltid köpa en bättre kontroll sen när man köper ett större plan med förbränningsmotor

  Hmm, det där kitet ska jag nog beställa... Är det svårt att laga EPP?

 15. #55

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 889
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Hej,
  EPP är nog det enklaste som finns att laga...motstår de flesta limsorter men grejen är att det är såpass flexibelt att det sällan behöver lagas. Ja, riktigt kvalificerad misshandel klarar det nog inte men ganska mycket..
  Kolla med Östersunds Modellhobby om dom inte har det kompletta kit'et hemma.
  Hälsningar
  Roger

 16. #56

  Standard

  Det låter ju riktigt bra för min del då Då kan jag krascha utan att vara rädd att mina pengar försvinner i småbitar på en åker 8)

  Jag såg precis att dom hade den, kanske skulle man lägga in en beställning

 17. #57

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 889
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Hej,
  Som jag sa - ring och kolla med dom om sändaren kan användas tillsammans med FMS - och om det i så fall krävs nån speciell sladd eller om det t o m kanske följer med en sån...
  Det är ju givetvis en synnerligen enkel sändare men ändå kan det vara en lämplig nivå att börja modellflygbanan med. Och tar du det bara en aning försiktigt de första försöken så kommer det säkert att gå bra med kärran.
  Dock är det nog ingen som känner till just denna kärra för den verkar vara helt ny - så där får du nog i så fall lita på ÖMH om dom rekommenderar den.
  Hälsningar
  Roger

 18. #58

  Standard

  Jag skickade iväg ett mail och frågade om kontrollen funkar ihop med FMS, gör den det så vette tusan om jag inte beställer den idag...

  Jag tänkte på en grej bara, vad klarar ett sånt här plan av för vindhastigheter ute? Självklart ska ja inte ut när det blåser storm som nybörjare, men det är ju lite tråkigt att vara begränsad till vindstilla eller 1m/s... det är ju inte så ofta direkt :roll:

 19. #59

  Standard

  Då kan jag krascha utan att vara rädd att mina pengar försvinner i småbitar på en åker
  Hoho, det hinner du med senare i modellflygkarriären, garanterat

 20. #60

  Reg.datum
  aug 2006
  Inlägg
  5
  Jobb
  Konstruktör
  Klubb
  Mölndals ModellFlygFörening

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Stoffe
  Jag tänkte på en grej bara, vad klarar ett sånt här plan av för vindhastigheter ute? Självklart ska ja inte ut när det blåser storm som nybörjare, men det är ju lite tråkigt att vara begränsad till vindstilla eller 1m/s... det är ju inte så ofta direkt :roll:
  Om man jämför Skygliders data med EasyGLider så ser man att Skyglidern har lite högre vingbelastning (gram/kvadratdecimeter) vilket normalt brukar innebära att den flyger snabbare = tål mer vind!

  Och jag har inga problem med min Easyglider när det blåser!
  Jag har hangflugit i 10 m/s med c:a 300 gram extravikt!

  /Per

Liknande ämnen

 1. Svar: 20
  Senaste inlägg: 2007-09-06, 00:32

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •