Reklam

 
Resultat 1 till 13 av 13

Ämne: Varför skola människor strida?

 1. #1
  Debattglad entusiast AMs avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  3 505
  Jobb
  Engagerad pensionär
  Klubb
  Ripa MFK

  Standard Varför skola människor strida?

  Läser precis följande från "ArestiMicke" på det andra förbundets forum:
  En person som får en hjärtinfarkt och blir av med sitt flygcertet och sedermera börjar sprida lögner om både SMFF och dess organisation inom FSF
  Hjärtinfarkten stämmer. Jag fick en hjärtinfarkt den 13 juli 2003. Är jag bitter? NEJ. Vad har det med RCFF att göra? Jag förstår inte kopplingen.

  Lögner? Det är ju enkelt att spräcka en lögn - med en enkel sanning.

  RCFF är inget förbund? Alla fackförbund har exempelvis sina medlemmarna direktanslutna till sig. RCFF är Nöjesflygarnas förbund (fackförbund kan vi kalla det för att AretsiMicke ska bli nöjd). Riksidrottsförbundet har andra definitioner och får svara för sina egna regler. RCFF bestämmer över sig själv och anpassar sina regler att verka på bästa sätt för sina medlemmar och deras klubbar.

  Jag tycker det är så onödigt att åter och åter tjata om försäkringar, vem som äger klubbar, att alla inte får flyga på vissa fält osv. osv.

  Självklart är vårt förbund (i mitt fall RCFF) bäst, men vi måste väl ändå respektera att det finns ett annat förbund som har medlemmar som tycker att just det förbundet är bäst. Men trots allt är ett förbund bara en samling gubbar som har sina medlemmars förtroende att jobba för att göra modellflyget så lättillgängligt, säkert och roligt för så många av sina medlemmar som möjligt. Ett förbund ska inte genom ett regelvidrigt paragrafrytteri (att blanda den lokala klubbens stadgar med förbundsstadgarna) försöka tvinga fria människor att vara tillslutna till ett förbund mot sin - eller klubbens - vilja.

  Det andra förbundet äger inga klubbar eller medlemmar. Det gör RCFF inte heller. Vi har bägge våra medlemmars förtroende. Tiden står inte stilla. Nu finns det ytterligare en "produkt" på marknaden och alla ska ha rätt att själv avgöra om de vill "köpa" den nya produkten eller behålla den gamla, eller rent av köpa bägge. Och medlemskap i en klubb - eller ett förbund - betalas i förskott. Betalar man inte upphör helt enkelt medlemskapet och varken klubben eller förbundet kan kräva betalning eller hota med indrivning.

  Mvh
  Ove

 2. #2
  kenneth67s avatar
  Reg.datum
  jun 2007
  Inlägg
  2 554
  Jobb
  bonna psykolog....
  Klubb
  ulricehamns flyg klubb

  Standard

  jaha .... undrar stillsamt i vilket läge hjärt infarkten blev relevant i sammanhanget för en viss skribent !?? en persons sjudoms historia är väl knappast nått som har med smff/rcff att göra å i synnerhet inte hurvida man är försäkrad eller inte !??!
  nepp stå på er bokis ove jacob mfl mitt stöd har ni hela vägen och skulle man besluta sig för att utesluta medlemmar med dubbla förbundstillhörigheter så har man nog slagit sista spiken i kistan ... det är tveklöst för mig vilket förbund jag isåfall väljer att tillhöra ! det blir givet RCFF i den fria världen har varje individ rätten att fritt välja ...

  kramar till alla er flygare runt landet
  FM extra 300s 60size
  black horse extra 300s 46 size asp46
  giles 202 3d CRRC40i bensin ..
  p51 pylon (modeltech) TT36pro
  V-MAR cap 231 ex asp120
  jamara corsair os90fs
  ultimate elite series .40 ST51rc
  Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.

 3. #3

  Standard

  Jag kan inget annat än att hålla med Kenneth.

  Stå på er och kom ihåg att sanningen segrar alltid tillslut.

  /Bengt Strömquist
  - "Jag är inte rädd, jag kan flyga"
  Här bor jag

 4. #4
  Moderator
  RCFF - Moderator
  bokiss avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  5 067
  Jobb
  Glänsande Pellejöns samt Guruns Hovfotograf
  Klubb
  LFC+VMF+ÖMFK +Ivves Fan Club

  Standard

  Jag har läst på SMFF:s forum det som har skrivits o det är mer än bedrövligt när Micke blandar in rena personangrepp i det hela..
  Men man får väl blunda,det hela liknar till en stor del vad L.C sysslade med för ett tag sen,för stunden så blir man förbannad men efter ett tag så tänker man till och kommer på vem den store förloraren på den här sortens inlägg är och det gör att det hela lite enklare..
  L.C tyckte en sväng att jag behövde vård och det här är inte mycket bättre det..
  Jag tycker att den taktiken som förekommer att man ska skrämma folk in i ledet igen är bedrövlig men när argumenten tryter så blir det väl lätt så här..

  Att använda ordet "snylta på SMFF:S försäkring" när det händer en olycka är ju helt barockt,försäkringar är ju till för att skydda oss från tråkiga efterverkningar och jag skulle må riktigt dåligt om jag var den som det åsyftades på i artikeln ,vi har ju alla samma försäkring och den täcker gästflygare på fältet,varför skulle den inte användas?

  Sen används gärna ordet lögnare,nu senast om mig,McRegor o Kenneth67,samma sak där,visa istället var jag har tagit fel eller ljugit istället för att vråla lögnare,Oves svans m.m..

  Minns tydligt tjafset om försäkringen fortfarande där L.C skulle förklara för oss mindre vetande hur bra SMFF:s försäkring är och hur usel den RCFF hade var,av det så blev det intet men nu har Micke farit iväg på samma väg igen utan att egentligen ha en susning verkar det som,tror inte han har läst igenom försäkringsvillkoren innan han plitade ner sin artikel...

  Sen borde alla ha förstått att Bengt Lindgren (under pseudonymen "den välsignade")var den som hade skrivit den episka artikeln "gökungen" som jag fick mig tillsänd,den är ung. lika insiktsfull som den ovan nämnda..
  Man undrar vad som kommer härnäst..
  En tröst i eländet är att det är en liten klick som sysslar med denna sorts skrivelser,de flesta har en egen åsikt om det hela som baserats på helheten och det gynnar inte denna sortens uttalanden..
  Men för de som bara läser MFN och tror att det är alldeles sant det som skrivs i en ledare så måste det vara minst sagt oroväckande läsning,kollar man inte upp tex försäkringsvillkoren själv så är ju Mickes påståenden illavarslande..

  Han skriver också citat:
  "Jag träffar dig Bokis ganska ofta och jag säger samma sak till dig som tidigare. Vi tjänar inget på att gnabbas och snacka skit om varandra för jag vill stå på flygträffarna och fortfarande vara modellflygkompis utan att det skall mynna ut i munhugg"

  Men jösses,läser ni själva vad ni skriver? Tror ni att dessa skrivelser hjälper till?
  På vilket sätt skulle artikeln hjälpa det hela framåt? Det enda ni vill som jag ser det är att polarisera modellflyget istället för att ena det,skapa oro och ovilja mellan modellflygare och jag kan bara hoppas att det misslyckas för allt annat vore en katastrof..
  // Bokis

  ***** Din kanelbulle i cyberrymden*****
  (nu även med biskvier!)

 5. #5

  Standard

  Kan man inte kalla in alla inblandade och de som vill vara med på ett stort j**la möte med mat och dryck, så man får snacka igenom allt sakligt och demokratiskt.

  Detta måste få ett slut, annars kommer det sluta olyckligt.
  - "Jag är inte rädd, jag kan flyga"
  Här bor jag

 6. #6

  Reg.datum
  feb 2008
  Inlägg
  1
  Klubb
  MFK Jordfräsarna

  Standard

  Finns det inga lagar angånde påhopp i tidningar osv.??
  Kränkning, förtal osv.. ??

  polis -> åtal -> skadestånd -> ny kärra

 7. #7
  Zkeeters avatar
  Reg.datum
  mar 2008
  Inlägg
  285
  Jobb
  skyddar arbetarna på våra vägar.
  Klubb
  MFK Skvadern

  Standard

  Nu får ni ursäkta min blåögdhet/okunskap.....
  Men vad F.. är det ni båda föreningar håller på med!!
  Jag gick med i den närmaste klubben som fanns för mig när jag ville flyga efter 20 års vilja att börja med denna hobby, börjar läsa på nätet för att lära mig om RC-flyg och upptäcker att det är ett krig värre än fack/ svartfötter och hyresgästförening/deras motsvarighet (har varit inuti båda så jag vet vad jag pratar om) och då börjar jag fundera....
  Låt personen få välja vilka dom vill tillhöra, se till att samarbeta när det gäller träffar och så vidare, samarbeta mot myndigher och andra instanser som kan tänkas motverka RC-flygarnas intressen.
  Så lägg ner kampen om härskarväldet och inse att vi alla vill flyga och jobba tillsammans för att det ska förbli så!!!!!
  Det enda ni båda kommer att åstakomma är personer som inte vill gå med i något av era konkurerande förbund/ föreningar och köra sitt eget race... Och vilka vinner på det? Inte är det modellflyget!!!!!!!!!

  Ska tilllägga att exakt samma inlägg är postat på erat "motståndares" forum så snart jag har fått ett konto

 8. #8
  Debattglad entusiast AMs avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  3 505
  Jobb
  Engagerad pensionär
  Klubb
  Ripa MFK

  Standard

  Låt personen få välja vilka dom vill tillhöra, se till att samarbeta när det gäller träffar och så vidare, samarbeta mot myndigher och andra instanser som kan tänkas motverka RC-flygarnas intressen.

  Kan bara hålla med...

  Mvh
  Ove

 9. #9
  js_s avatar
  Reg.datum
  jul 2007
  Inlägg
  669
  Jobb
  Chaufför/försäljare
  Klubb
  RC Åland

  Standard

  Jag brukar inte blanda mig i sånt här men det finns en liten ramsa som jag tycker passar bra här.

  Kloka mäniskor talar om ideér.
  Medelmåttiga talar om saker.
  Dåliga pratar om andra mäniskor.

  Förövrigt så tycker jag att det är väldigt bra att man som jag kan va försäkrad i ett svenskt förbund för bara 100 kr fast jag bor på Åland.

 10. #10
  EPGs avatar
  Reg.datum
  jul 2006
  Inlägg
  330
  Jobb
  Underhållstekniker (instrumentare)
  Klubb
  MFK Oskarshamnseskadern

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Strömquist
  Kan man inte kalla in alla inblandade och de som vill vara med på ett stort j**la möte med mat och dryck, så man får snacka igenom allt sakligt och demokratiskt.
  Låter förnuftigt.
  Måste man blya i nosen så har man en för liten motor.

 11. #11
  Wulfmans avatar
  Reg.datum
  jan 2007
  Inlägg
  481
  Jobb
  Entrepenör
  Klubb
  Siljansbygdens MFK

  Standard

  Människan största fiende är "prestige"

  Tänk vad många riktiga krig som startats av just denna dåliga mänskliga egenskap.

  BÖRJAR OCKSÅ BLI TRÖTT på denna eviga prestigekamp från båda håll. Eller som jag sagt i ett tidigare inlägg snart får TV3 göra ett nytt program och kalla det för "Flygfejden" istället för "Grannfejden"

  Skärpning från båda håll ! 8)
  Kyosho Extra EP Turnigy 50-55B 600kv / ST MX-2
  Tiger Moth Saito 62 4t
  Piper J-3 Cub OS 70 4t
  Bellanca Decathlon OS 46 fx
  Spitfire Supermarine Saito 62 4t
  Henschel HS-129 dubbla os 10
  Focke Wulf TT15
  Bygger:P-40E Warhawk 1/6 skala OS200 FSP (fortfarande)

  "En gång modellflygare, alltid modellflygare"

 12. #12

  Reg.datum
  feb 2007
  Inlägg
  129
  Jobb
  Örjan Wessberg Kolarvägen 4 61172 Stigtomta
  Klubb
  Nyköping

  Standard jooo...

  Citat Ursprungligen postat av Wulfman
  Människan största fiende är "prestige"

  Tänk vad många riktiga krig som startats av just denna dåliga mänskliga egenskap.

  BÖRJAR OCKSÅ BLI TRÖTT på denna eviga prestigekamp från båda håll. Eller som jag sagt i ett tidigare inlägg snart får TV3 göra ett nytt program och kalla det för "Flygfejden" istället för "Grannfejden"

  Skärpning från båda håll ! 8)
  Jag håller med om vi alla ska ta och fundera på hur vi tillsammans ska kunna kramas i trafiken istället för att "träta" MEN...

  När vi säger: "Skärpning från båda håll" vill iallafall jag påpeka
  att det rent generellt är en part som bör skärpa sig mer än den andra!

  Vårt förbund RCFF har vid upprepade tillfällen sagt, skrivit att hela tanken är att vi ska sammarbeta, och att RCFF är glada som har SMFF som ett starkt förbund för de som tävlingsflyger etc. RCFF har, vad jag vet, aldrig sagt något i stil med att "vi är det enda alternativet" eller "SMFF har inget existensberättigande" etc. Tvärtom uppmuntrar, åter igen vad jag har läst, RCFF:S medlemmar och alla andra att söka sig till SMFF om man har den minsta fundering på att tävla.
  Framför allt: Det ska vara upp till var och en att välja vilket förbund man väljer, beroende på vilket man anser fyller ens behov bäst!

  VARFÖR kan då inte SMFF inta samma förhållande gentemot oss i RCFF?
  Dom vägrar ju att acceptera att det numer finns två förbund att välja på.
  Vad är problemet från SMFF:s sida egentligen?
  Låt folk välja fritt, och låt framtiden utvisa om något förbund "bortrationaliserar" sig självt!

  My thoughts!
  \Ö.
  Spektrum DX7
  Spektrum DX3

  CmPro Cessna 182
  AXN Floater
  Sky Raider Mk1
  Seagull Spacewalker 2

  Kör även bil och båt när vädret tillåter:
  * HPI Savage ATV *
  * RS Racing Baja Buggy (30cc Bensin)
  * HPI Brama *
  Plus en radiostyrd pulka, radiostyrd vattenskooter och lite annat...

 13. #13
  Wulfmans avatar
  Reg.datum
  jan 2007
  Inlägg
  481
  Jobb
  Entrepenör
  Klubb
  Siljansbygdens MFK

  Standard

  att det rent generellt är en part som bör skärpa sig mer än den andra!
  Var lite för generaliserande i min beskrivning Örjan, håller med dig att prestigen kommer betydligt mer från ett annat håll och det är inte RCFF.

  Men det är lätt att den tar överhanden när den väl börjat gro.....på båda sidor.
  Kyosho Extra EP Turnigy 50-55B 600kv / ST MX-2
  Tiger Moth Saito 62 4t
  Piper J-3 Cub OS 70 4t
  Bellanca Decathlon OS 46 fx
  Spitfire Supermarine Saito 62 4t
  Henschel HS-129 dubbla os 10
  Focke Wulf TT15
  Bygger:P-40E Warhawk 1/6 skala OS200 FSP (fortfarande)

  "En gång modellflygare, alltid modellflygare"

Liknande ämnen

 1. Svar: 29
  Senaste inlägg: 2012-01-31, 20:09
 2. Jisses inte igen ännu en pilot dödad + eventuellt människor på marken
  Av Daniel L i forum Diskussioner om vad som helst
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2011-09-18, 09:51
 3. Varför?
  Av pilotkalle i forum Diskussioner om vad som helst
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2009-04-01, 15:44
 4. Vi människor är goa..
  Av wesse i forum "Publika länkar" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2007-09-24, 22:01
 5. Varför
  Av Plange13 i forum "Publika länkar" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2007-05-18, 19:09

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •