Reklam

 
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Uppvisningsflygningar vid Eslövs flygdagar i juni

 1. #1

  Reg.datum
  nov 2006
  Inlägg
  316
  Jobb
  Ing
  Klubb
  Eslövs mfk

  Standard Uppvisningsflygningar vid Eslövs flygdagar i juni

  Hej modellflygare av alla sorter

  Vid flygdagen/dagarna i Eslöv den 3,4 och 5 juni 2011 kommer det att vara en timmes modellflyg före fullskalauppvisningarna. Tiden avsätts för enbart modellflyg, som kommer stå med i programmet samt kommer det vara speaker och flygledning (så vi slipper bryta för någon som vill landa) under flygningarna. Det saknas ännu lite mer konkreta uppgifter men vi vet att det är tänkt att dessa flygningar inte skall ske på modellfygfältet utan på stora banan framför publik som väntas bli extra stor eftersom det är ett 100 årsjubileum i kommunen som firas bland annat med denna/dessa flygdag/ar (saknar ännu detaljinfo) .

  Igår bildades det en organisation i Eslövs mfk:s regi för ovannämnda flygningar. Eslövsklubbens ordf Mats E är högst ansvarig och håller därmed i kontakterna uppåt med kommun, flygplats mm och under honom håller Åke J i Harlösa i gruppen som ordnar den statiska utställningen och undertecknad håller i gruppen som ordnar flygningarna.

  "Flygordnargruppen" består av 4 personer som nu går ut och kontaktar klubbar/personer som kan vara intresserade av att flyga uppvisningar av olika slag. Vi tycker generellt att det skall handla om lite mer rejäla och/ eller spektakulaära flygningar med helst ganska stora plan och/eller snygga uppvisningaflygningar så det inte bara blir små modeller som flyger "rundor". Det finns kanske utrymme för detta också men eftersom publiken väntas bil stor och dagen viktig för kommunen så menar vi att det skall vara lite "klass" på den mesta flygningen.

  Vi i gruppen avser kontakta klubbar/personer som vi vet kan vara lämpliga men vi vet ju inte allt utan finns det intresserade "out there" så hör av Er till undertecknad snarast så vi snabbt kan få fram personer som kan tänka sig att vara med. Tiden är ju tyvärr ganska knapp och vi i gruppen kommer ha ett möte på torsdag nästa vecka den 5 maj för ett första försök att sammanställa vilka som visar intresse av att vara med.

  Jag avser återkomma under denna rubrik så snart det dyker upp något lämpligt att förtälja. Intresserade ombeds kontakta mig per tel eller mail så denna info är inte tänkt som annat än just bara info

  Vänliga hälsningar från kontaktman för rubr.
  Peder Fyhr
  046-98124 (finns tel svarare)
  fyhr@algonet.se

 2. #2

  Reg.datum
  nov 2006
  Inlägg
  316
  Jobb
  Ing
  Klubb
  Eslövs mfk

  Standard

  Hej igen

  Litet klarläggande

  Det handlar endast om modellflyguppvisningar på söndagen den 5 juni. Eslövs 100-årsfirande pågår även fredagen och lördagen men modellflyguppvisningen är tänkt att vara endast söndagen alltså.

  Hälsningar
  Peder Fyhr

 3. #3

  Reg.datum
  nov 2006
  Inlägg
  316
  Jobb
  Ing
  Klubb
  Eslövs mfk

  Standard

  Hej igen

  Efter dagens möte har det klarnat - det blir mindre modellflyg än tidigare meddelats.
  Anledningen är att den avsatta timmen skall delas mellan tre olika aktiviteter så det blir bara 15 - 20 min till modellflyget. Detta innebär att Eslövsklubben sannolikt själva klarar att ordna det som behövs och vi kan avblåsa att det handlar om ett så stort arrangemang att flera klubbar behöver samverka för att få till något.


  Hälsningar
  Peder Fyhr
  Senast redigerat av Fyhren den 2011-05-05 klockan 21:43.

 4. #4

  Reg.datum
  apr 2007
  Inlägg
  48
  Klubb
  Eslöv & Helsingborg

  Standard Tack för ert intresse...

  Hej!

  Ber om ursäkt på Eslövsklubbens vägnar till de personer i svenska eliten som jag kontaktat för att göra en flygdag ännu bättre genom att visa era fina IMAC maskiner och flyguppvisningar med dessa. Efter gårdagen möte där vi endas ges 16 minuter flygtid för modellflyget (även detta är högst osäkert) så tar vi istället fram en gammal Vagabond eller parkflyer och visar upp för några tusen åskådare!!......

  Ännu en gång: Tack för visat intresse!

  /Lennart
  Senast redigerat av Rc-flygare den 2011-05-06 klockan 10:42.

Liknande ämnen

 1. Våsterås flygdagar 20100530
  Av DrHanke i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2010-09-07, 16:36
 2. Västerås 30/5 flygdagar
  Av DrHanke i forum "PRIVATA" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 28
  Senaste inlägg: 2009-06-03, 13:14
 3. Eslövs UL-Flygklubb
  Av Hitec i forum "Publika länkar" Filmer, bilder och annan media
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-03-25, 18:53
 4. Flygdagar i Västerås 26-27 maj 2007?
  Av Ålänning i forum Allmänt och Tips
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2007-05-29, 18:07

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •