Tänkte dela med mig av ritningarna till en streamerskärare, till RC-combat. Vill du prova på att flyga combat är det bra att ha streamer som funkar. Den streamer som vi länge använt inom combat är av typ skogsmarkeringsband, som hittas på Granngården (fd Lantmännen). Streamern är 20mm bred och av material som håller som streamer men som bryts ned när den faller i naturen - miljövänlig med andra ord.

Blå eller röd streamer är bäst. Vi brukar använda 10mm eller 7mm bred streamer, vilket innebär att man delar 20mm-streamern från Granngården i 2 eller 3 delar. Det är just detta som streamerskäraren gör.

Den streamerskärare jag gjort skriver man ut med hjälp av en s.k. 3D-skrivare. Ritningar för att göra detta ingår i paketet. Finns även ritning för att göra en skärare av trä och lite andra småprylar, om man inte har tillgång till 3D-skrivare (3D-skrivare är inte så vanliga ännu, men det kommer).

Du hittar mer info om streamerskärare här: http://www.8loop.net/aircombat/stati...c140215-171536

Det går naturligtvis att använda vilka kärror som helst för att leka combat hemma på klubbfältet, men kör helst inte större än .40-storlek av säkerhetsskäl - ju tyngre och snabbare, desto farligare om man skulle råka krocka och planen kraschar okontrollerat. Regler? Flyg modellerna framför en säkerhetslinje och klipp motståndarens streamer...

/Dix (den tvådimensionella seriefiguren)