Reklam

 
Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 27 av 27

Ämne: Har medlemmar tappat sugen efter HFDs beslut ?

 1. #21
  Killenheladagens avatar
  Reg.datum
  sep 2015
  Inlägg
  1 394
  Jobb
  INtT.Licensierad Personlig Tränare
  Klubb
  söker efter klubb el sällskap

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av KristofferR Visa inlägg
  Jo, helt ärligt har jag tappat sugen lite. Det känns som man oförtjänt jagas med blåslampa och att myndigheterna verkligen gett sig fan på att stoppa hobbyn.

  Filma från luften - NEJ ... Jaha då får jag lägga ned mina landskapsfilmer. Flyga termik på "rejäl" höjd typ 150-200m ... NEJ. Förr flög man ju glatt hang på en bra tipp men eftersom det är i CTR och då är man kriminell när man hystar ut 175g EPP.

  Det jag gör på flera av mina Youtubefilmer har det senaste ettochetthalvt året blivit olagligt.

  Har mest kört RC-bil istället på sistone.
  Jag känner lite samma sak men jag tänker mig fan inte låtas stoppas!! Det saknas lite jävlar anamma i denna fråga från vår sida. Jag fortsätter glatt m min hobby som fått mig gråta, blöda och skratta maniskt och dessutom är ju X antal kronor investerade i detta! Jag tror meddelandefrekvensen här gått ned iom denna dom då foliehattarna fått mer ammunition - tråkigt att ha blivit kriminell över natten.

  Jag tänker fortfarande hålla på de gamla reglerna och så länge det funkar är ju allt bra, jag kommer fortsätta posta mina flygfilmer på Youtube.

  Skickat från min SM-G800F via Tapatalk

 2. #22

  Reg.datum
  sep 2014
  Inlägg
  49
  Jobb
  Färggubbe
  Klubb
  TullingeMF

  Standard

  Hmm! Känns lite som forumfrågan mer eller mindre understryker orsaken till minskningen. De som mekar med drönare och fpv är mer teknik och forumsintresserade än de som flyger modeller. Kolla bara IMAC, stendött forum men stor aktivitet på fälten. Att strunta i förbuden tycker jag är helt OK. Däremot tycker jag inte det är OK att inte respektera andra och att vara respektlös med hur och var man flyger. Det är trots allt korkat betende av drönarpiloter som är orsak till hela soppan som vi nu alla sitter i.

 3. #23
  AnWis avatar
  Reg.datum
  dec 2014
  Inlägg
  87
  Jobb
  Allsysslare
  Klubb
  FK Gamen

  Standard

  Vi i FK Gamen Norrköping har ett antal träffar för inomhusflyg i vinter. Det är rätt bra aktivitet i bygglokalen och vi ska satsa på Air Combat i sommar. Förhoppningsvis skapar det intresse hos både flygare och åskådare och det lär blir en himla fart på byggande och reparerande och förhoppningsvis tävlande på amatörnivå (till att börja med).
  Visst har folk mindre tid till föreningsliv idag men är det tillräckligt kul så...

  Anders

 4. #24

  Standard

  Det är roligt om man är fler och flyger. Då hejdar inte ens snö mig. Det blir tyvärr oftast en kedjereaktion åt fel håll. Ju färre som flyger desto färre flyger.
  www.rcaland.ax --- Im an Aalandish Djaekenfaelt'er! =)

 5. #25
  AnWis avatar
  Reg.datum
  dec 2014
  Inlägg
  87
  Jobb
  Allsysslare
  Klubb
  FK Gamen

  Standard

  Vi brukar samlas på fältet på nyårsdagen. Lite kul att börja säsongen den 1/1.

 6. #26

  Reg.datum
  maj 2006
  Inlägg
  7 879
  Jobb
  Modellflygare
  Klubb
  Västerås Modellflygkubb

  Standard

  Vi började vinterflyget idag. Själv flög jag med den enda kärra som var klar för snöflyg nämligen min gamla trotjänare - Mini Ultra Sticken. Lika pigg som vanligt var den också. Varmt och skönt i klubbstugan och givetvis gällde det även kaffehurran...

  Klicka på bilden för en större version. 

Namn:	2016-11-08 14.07.59.jpg 
Visningar:	130 
Storlek:	54,6 KB 
Id:	60603

  Roger

 7. #27

  Standard

  Vår klubbs pensionärsgäng träffades som vanligt även denna onsdag fm. Några av oss flög med Cubbar på skidor och alla deltog i fika och visning av inspelade TV-program med flygtema i vår varma klubbstuga.
  /Leif

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •